4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | De draak die niet van vuur hield

Het nieuwe boek “De draak die niet van vuur hield” is geschreven door Gemma Merino. Het boek gaat erom dat je jezelf kunt zijn.
Linda D

De komende tijd heb ik als gastblogger het genoegen om splinternieuwe kinderboeken aan jullie te laten zien. Ik zal jullie meenemen in het verhaal, het eventuele moraal en de doelgroep. Wij zijn ontzettende boekfanaten. Ik kan wel zeggen dat het een van mijn lievelingsactiviteiten is met Siem. Heerlijk knus bij elkaar kruipen en het ene na het andere boek lezen. Naarmate Siem ouder wordt (hij is nu 5,5 jaar) wordt het moraal in het verhaal ook belangrijker. Persoonlijk hou ik van humoristische prentenboeken met een achterliggende boodschap en mooie prenten / tekeningen. Wat trekt jou aan bij het kiezen van een kinderboek?

{ BOEKRECENSIE } | DE DRAAK DIE NIET VAN VUUR HIELD

De draak die niet van vuur hield

Het nieuwe boek “De draak die niet van vuur hield” is geschreven door Gemma Merino. Deze voor mij nog onbekende schrijfster is van Spaanse afkomst en ze is tevens de illustrator van de prachtige prenten. Het boek telt 32 bladzijden (geteld inclusief kaft) en gaat, zoals de titel al zegt, over een draakje die niet van vuur houdt. Op een dag kruipen meerdere draakjes uit hun ei en leren gaandeweg hoe ze vuur kunnen spuwen. Eén draakje doet niet mee, ze kan het simpelweg niet en houdt er ook helemaal niet van om dingen in brand te steken. Na enkele jaren krijgen haar broertjes en zusjes drakenvleugels, maar zij niet. Toch wil ze heel graag leren vliegen en probeert dit dan ook op de meest creatieve manieren. Op een dag belandt ze hierbij in het water! Iets waarvan haar vader haar had gezegd dat ze hier ver vandaan moest blijven, want draken houden niet van water. Maar wat blijkt nu? Dit draakje vindt het fantastisch in het water! Ze is bang wat haar vader ervan zal vinden en verontschuldigd zich. Hierna volgt een mooi, warm en verrassend einde.

Het nieuwe boek “De draak die niet van vuur hield” is geschreven door Gemma Merino. Het boek gaat erom dat je jezelf kunt zijn.

Het boek laat zien dan je jezelf mag zijn en daarnaast gaat het ook over familieliefde. Ik schat in dat Siem met zijn leeftijd van 5,5 jaar perfect in de doelgroep past.

Go or No Go

Na het lezen van het boek vroeg ik aan Siem of hij begreep wat het verhaal vertelde. Hij zei toen “Ja, dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet en dat iedereen erbij hoort”.
Wat een mooi inzicht en wat een mooie les. Dit is natuurlijk ook een terugkerend thema op school en het is fijn om dit middels een grappig, prachtig boek ook thuis aandacht te geven.
Het is een makkelijk leesbaar en begrijpelijk verhaal met prachtige prenten en een verrassend einde. Dit boek geven wij een GO!

mooi boek kinderen

De draak die niet van vuur hield – Facts

  • Schrijfster: Gemma Merino
  • Illustrator: Gemma Merino
  • Uitvoering: Hardcover
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Leeftijd: vanaf 4 jaar (voorlezen)
  • Verschijningsdatum: Januari 2021
  • Adviesprijs: € 14,95 en online te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.