3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Berenkriebel – boek over het ontstaan van vriendschap

Berenkriebel is een boek over twee dieren die elkaar helpen. Maar bovenal een boek over twee dieren die elkaar vinden en vrienden worden.
Joyce

Berenkriebel is een boek over twee dieren die elkaar helpen. Maar bovenal is dit een boek over twee dieren die elkaar vinden en vrienden worden. Waarschijnlijk vrienden voor het leven.

En dan is je boom weg

Heb jij ook die filmpjes gezien waar een beer tegen een boom staat te schuren? We kunnen het ons vast allemaal voorstellen. Beetje zoals dit filmpje:

Een beer met berenkriebel

Wanneer Beer een boom vindt, moet hij helaas wachten. Het is namelijk berendruk! Wanneer hij eindelijk aan de beurt is, wordt de boom omgeknaagd door bever. Wat moet Beer nu met zijn berenkriebel? Samen met Bever gaat hij een goede boom zoeken. Ze vinden niks, maar dan bedenkt Beer een goede oplossing!

Berenkriebel leest heel fijn voor

Met mijn kinderen naast mij begin ik het prentenboek voor te lezen. Berenkriebel leest heel fijn voor. De zinnen lopen lekker en de plaatsjes zorgen ervoor dat de kinderen het goed kunnen volgen. Ze lachen, stellen vragen en luisteren aandachtig. Soms bedenken ze hun eigen opdrachten erbij. “Zie jij hoeveel beren er voor de boom staan?”. In de avond neemt mijn jongste het boekje mee naar boven. “Mama, wil je hem nog een keertje voorlezen?”. Dat geeft voor mij aan dat dit een erg leuk boekje is.

Ook te gebruiken voor in de klas!

Berenkriebel is ook een heel fijn boekje om te gebruiken in de klas. Het gaat namelijk over het ontstaan van vriendschap en het helpen van elkaar. Daar kan je hele mooie opdrachten mee doen. Of misschien kan je het probleem “Beer heeft kriebel op een plek waar hij zelf niet bij komt. Hoe kan je dit oplossen” laten oplossen door de klas. Ik heb genoeg tips en ideeën. Vraag er gerust naar in een reactie of stuur een berichtje!

Berenkriebel is een boek over twee dieren die elkaar helpen. Maar bovenal is dit een boek over twee dieren die elkaar vinden en vrienden worden. Waarschijnlijk vrienden voor het leven.
Illustraties

De illustratie is geweldig

Mijn complimenten aan Victoria Cassasnell! Niet alleen heeft ze berenkriebel geschreven, maar ze heeft ook de tekeningen gemaakt. En wat heeft ze dat geweldig gedaan. Zo gedetailleerd. Over het kleurgebruik ben ik ook erg te spreken. De kinderen kunnen het door de illustraties goed volgen. Ze kijken er graag naar. Door de tekeningen kunnen ze het verhaal ook zelf navertellen. Daar hou ik van!

Go or No Go

Berenkriebel krijgt zeker een go! Zowel voor thuis als in de klas. Een heerlijk boekje over het ontstaan van vriendschap en het helpen van elkaar. Elk kind zou dit boekje moeten lezen. Ik neem hem zeker ook een keertje mee naar mijn kleuterklas.

Berenkriebel facts

  • Leeftijd: vanaf 2 jaar
  • Aantal bladzijdes: 32 pagina’s
  • Auteur: Victoria Cassanell
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Verschijningsdatum: april 2021
  • Adviesprijs: € 14,99 en online hier te koop

Lees ook de volgende recensie: Koos Koala zoekt een huis

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.