Huis & Tuin

5 tips voor de inrichting van je hoekterras

Een terras maken in de hoek van je tuin is praktisch, en je zit uit de wind. Wij geven je vijf tips voor de inrichting van je hoekterras.
Linda - Go or No Go

Een terras maken in de hoek van je tuin is super praktisch. Je bespaart veel ruimte doordat je het terras in de hoek plaatst en je zit uit de wind omdat je aan twee kanten van het terras muren/hek/schutting hebt. Wij geven je vijf tips voor de inrichting van je hoekterras.

1. Een muurparasol

Als je gekozen hebt voor een terras in de hoek van je tuin, dan is een muurparasol een echte aanrader. Je kunt een muurparasol, zoals de naam al doet vermoeden, bevestigen aan de muur. Het grote voordeel hiervan is dat je nooit met de parasolvoet aan het klooien bent. Want die wil je natuurlijk meestal het liefste in het midden van het terras zetten, maar de kans dat daar de terrastafel staat is heel groot. Met een muurparasol heb je dus geen parasolvoet nodig.
Het maakt niet uit of je een rond of vierkant terras hebt: je kunt uit beide vormen kiezen als het gaat om muurparasollen.

Mocht je nu geen mogelijkheid hebben om een muurparasol te monteren, bijvoorbeeld omdat je een houten schutting hebt of een heg, dan is een andere ideale optie de zweefparasol. Het grote voordeel van een zweefparasol is dat de mast en de parasolvoet niet in het midden van de parasol zitten, zoals de klassieke parasol. Zo staat de parasolvoet dus niet in de weg en bedek je tóch je hele terras met schaduw.

2. Een loungeset met hoekbank

Als je een vierkant hoekterras hebt, dan komt een loungeset met hoekbank het beste uit de verf. Het ziet er met een mooie loungeset meteen uit als een echte relaxhoek.
Mocht je geen loungeset willen, dan kun je kiezen voor een vierkante, rechthoekige of ronde tafel. Rond staat lekker speelt bij een vierkante zithoek, maar het neemt wel ook de meeste ruimte van je terras in. Denk dus goed na of een ronde tafel wel praktisch is.

3. Patroon in de stenen

Als je je zithoek gaat bestraten, dan is het bij een hoekterras wellicht leuk om een patroon te maken met de stenen. Denk aan een groot vierkant van grijze stenen en daaromheen een andere kleur stenen. Zo benadruk je de hoekvorm op een speelse manier. Let wel op dat het patroon goed recht gelegd wordt, want het zou jammer zijn als je patroon net schuin ligt ten opzichte van de zithoek zelf.

4. Planten

Voor de aankleding van de zithoek kun je het beste kiezen voor vierkante plantenbakken. Als je de ruimte hebt, ga dan bijvoorbeeld voor een mooie groene palmboom in een grote vierkante bloembak. Alle vierhoekige bloembakken staan perfect bij een hoekterras, dus speel hier ook een beetje mee. Wissel bijvoorbeeld een vierkante bloembak af met een rechthoekige bloembak.

5. Accessoires

Mocht je je zithoek echt aan willen kleden, dan is bijvoorbeeld een rechthoekig buitentapijt een gave optie. Dit is overigens met name een aanrader als je een vaste overkapping boven je terras hebt, want anders is de kans groot dat je kleedje buiten veel te lijden heeft.
Verder hoef je met je accessoires eigenlijk geen rekening te houden met de vormen en kleuren: doe gewoon lekker wat je mooi vindt! Het voordeel van een hoekterras is dat je waarschijnlijk ook twee schuttingen/muren kunt opvrolijken, bijvoorbeeld door er een mooie lampjesketting aan te hangen, of gave aluminium bordjes met zomerse teksten en afbeeldingen.

Heb jij thuis een hoekterras en heb jij nog tips voor ons? Deel ze hieronder in de reacties!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.