Attractieparken Noord-Holland Vakantie in Nederland

Sprookjeswonderland: Hét pretpark voor Peuters

Grote favoriet voor een uitstapje binnen ons gezin met peuters is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Lees hier meer over dit mooie park!
KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)


Met het krijgen van kinderen kom je in een hele nieuwe wereld van vakanties en uitstapjes. Grote favoriet voor een uitstapje binnen ons gezin is zonder twijfel Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Op het moment van schrijven weten we niet wanneer de pretparken weer open mogen. Toch deel ik graag mijn ervaring in dit knusse pretpark voor de allerkleinsten!

Sprookjeswonderland: Let’s go 

Sprookjeswonderland is goed bereikbaar per auto en het openbaar vervoer. Je kunt gratis parkeren pal voor de deur van het pretpark. En zeg nou zelf, waar vind je dat nog? Je betaalt ongeveer een tientje aan entree vanaf de leeftijd van 2 jaar. Er zijn kortingen voor senioren. Vanaf april tot oktober is het park 7 dagen per week geopend. Ideaal dus als er op school een studiedag is gepland of je kids nog niet leerplichtig zijn! Hopelijk tref je een droge dag want de meeste attracties, het sprookjesbos en het kabouterdorp zijn buiten. Mocht er toch een bui overtrekken dan is er bijvoorbeeld een leuke theatervoorstelling en in het tijdhuis hebben ze ook doorlopende voorstellingen. De entree van het park heeft al een wauw effect en de vergelijking met de Efteling is snel gemaakt. Dit park is echter echt geschikt voor kinderen vanaf 1,5 tot een jaar of 8. Grote attracties heb je hier niet, maar ook geen mega lange wachtrijen en loopafstanden. 

 Grote favoriet voor een uitstapje binnen ons gezin met peuters is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Lees hier meer over dit mooie park!

Attracties in Sprookjeswonderland

Na de entree kom je op een groot plein met een prachtige carrousel, winkeltjes, horeca en de oldtimer autootjes. Met een beetje passen en meten kun je zelf ook achterin zitten en de kinderen lekker laten rijden. Om een goed overzicht te krijgen van wat er allemaal te zien en te doen is op het park kun je een ritje maken in het treintje. Bij station Vogelenzang kun je opstappen voor een korte treinrit. Bij de ingang krijgt ieder kind een kaartje voor een rondje in de dobberbootjes. In de schattige lieveheersbeestjes dobberbootjes kunnen de kinderen zelfstandig varen terwijl de ouders langs de route kunnen meewandelen. Een extra kaartje is bij de attractie zelf te koop.

Grote favoriet voor een uitstapje binnen ons gezin met peuters is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Lees hier meer over dit mooie park!

Er zijn een aantal attracties waarin alleen kinderen boven de 100 cm mogen plaatsnemen (onder begeleiding tot 120 cm). Dit zijn het schommelschip, de Hekspeditie en het sprookje van de Suyderseemeermin.
De paardjes waarop ze zelf mogen rijden is ook een echte hit. Vanaf een jaar of 5 kunnen de kinderen zelfstandig, tot die tijd mag een ouder achterop plaatsnemen. Alleen dit gegeven is al leuk om te gaan kijken, sorry mede ouders!
De grote speeltuin helemaal achterin het park is ook helemaal in thema en zo ingericht dat de kinderen zelfstandig kunnen spelen. Voor de oudere kinderen is er een wat uitdagender klimparcours door het bos. 

 Grote favoriet voor een uitstapje binnen ons gezin met peuters is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Lees hier meer over dit mooie park!

Wandelen in het sprookjesbos 

In het sprookjesbos zie je alle bekende en minder bekende sprookjes aan je voorbijkomen. Alles is op ooghoogte van kinderen gemaakt zodat ze alles goed kunnen zien en luisteren naar de verhalen en liedjes. Het sprookjesbos is mooi onderhouden en voorzien van de meest prachtige bloemen en planten. Ook kom je zo af en toe een levend sprookjesfiguur tegen. Al wandelend door het sprookjesbos kom je ook door het kabouterdorp met in iedere paddenstoel een nieuw verhaal. Ontdek hoe de kabouters leven en werken! 

Voorstellingen en shows 

Om even op te warmen, uit te rusten of te schuilen voor een buitje kun je een van de voorstellingen in het park gaan bekijken. Deze zijn allemaal overdekt en zijn eigenlijk doorlopend te bezoeken. In het kasteel van Violinde kun je genieten van de sprookjesmusical over prinses Violinde. Vadertje tijd verteld over de vier seizoenen in het tijdhuis. Dit is zo in detail uitgewerkt dat je niet weet waar je moet kijken! Bij de Suyderseemeermin wordt de legende verteld over de aangespoelde zeemeermin in Enkhuizen. 

Trek gekregen?

Wat ik nog een hele fijne plus vind aan dit park is dat je je eigen eten en drinken mee mag nemen. Er zijn voldoende picknickplaatsen, zelfs overdekt, om even uit te rusten en je meegenomen etenswaar te nuttigen. Ik ga op een dagje pretpark ook heel goed op een lekker frietje! En dit is nog heel betaalbaar bij de horeca op het park. Ook voor een bakje koffie of een ijsje betaal je zeker niet de hoofdprijs. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje “in de toverbal” op het centrale plein, overheerlijk oudHollands snoepgoed! 

Sprookjeswinterland

In de decembermaand wordt sprookjeswonderland omgetoverd tot Sprookjeswinterland. Een leuke tip voor de kerstvakantie! Het hele park is ondergedompeld in sfeervolle kerstversiering. En tot in detail want als je goed in de paddenstoelen kijkt zie je dat de kabouters ook kerst vieren. Er zijn verwarmde terrassen en de glühwein en chocolademelk ontbreekt ook niet. De kerstman rijdt ook rond in zijn arrenslee tussen de ontelbare lichtjes in de bomen. Op het centrale plein staat een grote kerstboom waar de heks iedere middag bij schemering de lampjes aan tovert. De kinderen krijgen hiervoor sterrenstof van de heks, magisch leuk!

Enkhuizen

De kans is groot dat Enkhuizen niet naast je deur ligt! En dan is Sprookjeswonderland best een eindje rijden. Naast Sprookjeswonderland is er in Enkhuizen en omgeving genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Zuiderzeemuseum? Tijd voor een weekendje Noord-Holland! Enkhuizen kent een aantal fijne b&b’s, bungalowparken aan het IJsselmeer en een camping direct naast het attractiepark. 

Ik hoop dat je in de gelegenheid bent om het sprookje in Enkhuizen eens zelf te beleven met je gezin. Het park is knus, betaalbaar en vooral met liefde onderhouden. Elk jaar is wel iets nieuws te ontdekken! Wij als gezin hopen er nog vele mooie herinneringen te maken. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.