Opvoeding & Ouderschap

Speelgoed opbergen: 4 handige tips voor een opgeruimd huis

Erger jij je aan al het rondslingert speelgoed in de woonkamer? Dan zijn deze tips voor het opruimen van speelgoed en een opgeruimd huis.

Erger jij je aan al het rondslingert speelgoed in de woonkamer? Dan zijn deze tips van Ilse voor het opruimen van speelgoed wat voor jou. Ilse van de interieurblog InteriorTwin.com deelt haar favoriete tips met ons.

Natuurlijk is het niet helemaal te voorkomen dat er af en toe wat speelgoed in de woonkamer ligt als je jonge kinderen hebt. Waar de één het geen enkel probleem vindt als de woonkamer vol met speelgoed ligt, wil de ander het liefst zo min mogelijk speelgoed in de woonkamer. De keuze hoeveel speelgoed er in de woonkamer ligt is natuurlijk aan jou. Maar als je je nu ergert aan het speelgoed en er iets aan wilt doen dan zijn deze tips wat voor jou.

1. Ruim op!

Wanneer heb je voor het laatst gekeken welk speelgoed in de woonkamer nog echt gebruikt wordt? Grote kans dat er inmiddels heel wat speelgoed in de weg ligt wat helemaal niet meer gebruikt wordt. Tijd dus om al het speelgoed in de woonkamer bij elkaar te verzamelen en uit te zoeken. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen doe je dit samen of alleen. Zelf opruimen gaat natuurlijk het snelst, maar dit is niet altijd verstandig als je kinderen al wat ouder zijn. Vaak is het beter ze mee te laten beslissen over wat er weg kan.
Is dit lastig? Leg je kinderen dan uit dat het speelgoed wat nu niet meer gebruikt wordt naar kinderen gaan die nu misschien wel helemaal geen speelgoed hebben. Of kijk of je speelgoed kan verkopen en koop er samen met je kinderen iets voor wat beter bij hun leeftijd past. Twijfelgevallen kan je ook eerst naar de kinderkamer brengen. Dan ligt het in ieder geval niet meer in de woonkamer in de weg en heb je meer rust en ruimte.
Je zult zien dat er zo heel wat speelgoed uit de woonkamer weg kan.

2. Over op manden en bakken

Erger jij je ook zo aan al dat losse speelgoed? Denk dan eens aan manden en bakken om het speelgoed een vaste plek in de woonkamer te geven. Sorteer het liefst soort bij soort, bijvoorbeeld alle barbies in één mand en al het Lego in een bak.
Kijk ook of je deze manden en bakken uit het zicht kan plaatsen. Bijvoorbeeld in een kast, onder de trap of verscholen achter de bank. Zo staat het nauwelijks in het zicht.

3. Een vaste plek voor alles

Een opgeruimd huis met kleine kinderen kan best, zeker als je alles een vaste plek geeft. Dat geldt niet alleen voor de manden en bakken, maar eigenlijk voor alles. Heb jij bijvoorbeeld een speelgoedkeukentje, tekentafel of speelkleed? Zet alles bij elkaar op een vast plek en zie het als vast onderdeel van de woonkamer. Niet alles is namelijk elke dag op te ruimen en door het een vaste plek in de woonkamer te geven betrek je het bij de ruimte en stoor jij je er een stuk minder aan. 

4. Einde van de dag = opruimen

Als je kinderen oud genoeg zijn moeten ze dit natuurlijk zelf doen, maar tot die tijd kan jij dit doen. Doe elke dag net voor of na bedtijd van de kinderen een opruimrondje door de woonkamer en ruim al het speelgoed op.
Zo heb jij ’s avonds een opgeruimd huis en begin je de volgende ochtend weer met een schone lei. Ruim je niet elke dag op dan wordt de rommel waarschijnlijk alleen maar groter en dat wil je natuurlijk niet.

Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om het speelgoed op te bergen en hoef jij je niet meer te irriteren aan alle rommel.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.