3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Entertainment

{ Review } | Vtech storikid Pocket – Een schattig vriendje!

De Nijhofjes

De StoriKid van Vtech gaat al weer een poosje mee en staat inmiddels in mening kinderkamer. Ook wij hebben er thuis eentje staan. We waren dan ook erg blij om te horen dat er van deze verhaaltjesverteller een pocket editie uit kwam. Benieuwd of deze pocket editie net zo leuk is als zijn voorganger? Lees maar mee!

{ REVIEW } | VTECH STORIKID POCKET

VTech StoriKid

Voor diegene die niet bekend zijn met een StoriKid, leg ik eerst even uit wat een StoriKid is. Vtech StoriKid is een interactieve box die verhaaltjes vertelt, liedjes zingt en tegelijkertijd ook nog eens een leuke projector heeft. Onze kinderen zijn er dol op en hij wordt vaak gebruikt voor het slapen gaan, om of even tot rust te komen op bijvoorbeeld de slaapkamer.

StoriKid Pocket editie

Toen ik hoorde dat er een pocket versie op de markt kwam, dacht ik dat het zou gaan om een kleinere editie van de grote StoriKid box. Maar niets is minder waar, de StoriKid Pocket editie is veel meer dan een draagbare versie van de StoriKid. Het is een konijntje en daarmee tegelijkertijd een interactief vriendje voor kinderen. Het vriendje, ze noemen hem hier Hansje, kan je makkelijk overal mee naar toe nemen door zijn flexibele handvat. Wat oogt ‘Hansje’ toch lief.

De VTech StoriKid Pocket editie is veel meer dan een draagbare versie van de StoriKid. Lees onze uitgebreide review van de Storikid Pocket.

Eenvoudig te bedienen

De StoriKid Pocket is echt gericht op kleine kinderen. De bediening is dan ook erg eenvoudig. Het konijntje heeft aan de achterkant een staartje en dit is ook meteen je bediening. Door middel van eenvoudige plaatjes weet je op welke stand je StoriKid staat. Je kunt het staartje makkelijk van links naar rechts bewegen om zo je storymodus te veranderen. Aan de zijkant van het konijntje vind je de groene opnameknop. Het konijntje vertelt je duidelijk hoe deze werkt, je moet hem tijdens je opname namelijk ingedrukt houden. Iets wat onze kinderen al heel snel ontdekt hadden. Deze knop is tevens ook de moppen- en weetjesknop. Onder de groene knop is een eenvoudige draaischijf voor het volume en de plug-in voor de koptelefoon. Maar de leukste bediening vind je in het schattige gezichtje van het konijntje. De ogen zijn de knoppen om vooruit te gaan, of om terug te gaan en zijn neusje dient als start- en pauzeknop. Op het buikje zit een display.

Diverse categorieën

De StoriKid Pocket kent verschillende categorieën. Je kunt kiezen uit verhaaltjes, liedjes, bedtijdverhaaltjes en muziek, eigen opnames en moppen & grappige weetjes. Via Explorer Park kun je nog meer content downloaden. De StoriKid Pocket biedt meer dan 100 verhaaltjes, liedjes, moppen en weetjes en er is maar liefst 50 minuten tijd voor eigen opnames.

De VTech StoriKid Pocket editie is veel meer dan een draagbare versie van de StoriKid. Lees onze uitgebreide review van de Storikid Pocket.

Leuke extra’s op de StoriKid Pocket

Dat je deze StoriKid Pocket overal mee naar toe kan nemen is al een leuke bijkomstigheid an sich, maar de opnamefunctie doet het hier thuis ook erg goed. Zeker in coronatijd is dit een leuke optie. Opa, oma, die ene leuke oom of tante: allemaal kunnen ze een leuk verhaaltje inspreken en zo heb je ze toch dicht bij je op momenten dat je even niet snel naar ze toe kan. Voor ons thuis is deze functie extra gewild omdat papa in de zorg werkt en dus ook wel eens in de avond van huis is. Papa kan op deze manier toch even welterusten zeggen. De Pocket editie heeft ook nog eens een timer, zo kan je als ouder bepalen hoe lang je kind er naar kan luisteren.

review storikid pocket vtech

Wat ons ouder betreft is de koptelefoon op de StoriKid Pocket echt de beste functie die er is. Je kind kan zo altijd muziek luisteren zonder dat anderen er last van hebben. Er wordt hier thuis ook veel gebruik gemaakt van deze muzikale vriend. Even voor het slapen gaan in de leeshoek, of in de hut, ons Hansje is tegenwoordig overal. De StoriKid Pocket is wat ons betreft dé kinder-walkman van 2021!

Voor welke leeftijd?

Hoewel het een schattig konijntje is en er vrij veel echte kinderliedjes en verhaaltjes op staan, vindt onze Mees (bijna 9 jaar) de StoriKid Pocket ook zeker leuk om nog naar te luisteren. Hij loopt er misschien niet zo mee weg als zijn broertje Pipp (4), maar hij vindt het zeker nog wel leuk. Wij denken dat Pipp echt de ideale leeftijd heeft voor de StoriKid Pocket. Wij adviseren hem dan ook voor 4 – 5 jarigen.

De VTech StoriKid Pocket editie is veel meer dan een draagbare versie van de StoriKid. Lees onze uitgebreide review van de Storikid Pocket.

Go or No Go

Hoe kun je nou zo’n leuk lief konijntje niet leuk vinden? Maar goed, onder het mom van ‘don’t judge a book by it’s cover‘ moesten we ook de inhoud bekijken. Nou, die is net als zijn looks om mee weg te lopen! En dat kan prima met deze Pocket editie! Hier wil je ook wel graag mee gezien worden! Mocht het nog niet duidelijk zijn, de StoriKid Pocket editie krijgt een dikke vette GO!

Tip!

Wij wonen zelf in Duitsland en ook hier is hij te koop. Maar hoe leuk is het voor de ontwikkeling van je kind dat hij de Nederlandse kinderliedjes mee krijgt, of de bekende Nederlandse verhaaltjes hoort? We raden hem dan ook zeker aan voor gezinnen met kleine kinderen die net als ons ooit geëmigreerd zijn.

StoriKid vs. de StoriKid Pocket

Als je naar de basis functies kijkt heeft de Pocket editie veel weg van zijn grotere voorganger. Het hangt er dan maar net van af waarvoor je de StoriKid wil gebruiken. De grote editie heeft een projector, welke natuurlijk een mooi effect geeft voor op je slaapkamer (Lees hier onze review van deze StoriKid). Dat heeft de Pocket editie niet. Echter de StoriKid Pocket is veel compacter en ideaal voor onderweg. Daar komt bij dat je met de pocket editie gelijk een nieuw vriendje in huis haalt. Het design van de pocket is veel leuker en trekt ook meer de aandacht van onze kinderen.

Voor onze jongste zoon, Milo (3), die een lichte verstandelijke beperking heeft, gebruiken we de vaste StoriKid in de snoezelruimte. Daar komt deze echt tot zijn recht. Milo hecht waarde aan duidelijkheid en structuur en daarbij is de StoriKid heel belangrijk voor hem. De muziekjes en de projector doen hem goed. Voor hem is de grote editie dan ook meer een uitkomst. Voor Pipp (4) is de StoriKid Pocket juist veel leuker. Pipp hecht meer waarde aan het feit dat hij een vriendje heeft die hij overal mee naar toe kan nemen en die hem ook nog eens verhalen vertelt.
Kortom beide versies zijn super leuk, alleen oogt de pocket versie net iets schattiger. Hansje is gewoon om op te eten, zo schattig!

De VTech StoriKid Pocket editie is veel meer dan een draagbare versie van de StoriKid. Lees onze uitgebreide review van de Storikid Pocket.

StoriKid Pocket Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    elisabeth timmermans
    16 april 2021 at 16:31

    voor onze jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top, mijn kleinzoon maakt hier dolgraag kans op

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.