10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | Squla Familiebordspel

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. In deze review alles over het Squla Familiebordspel.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. Zo spelen mijn kinderen op school ook Squla spelletjes en hebben we er zelfs thuis een abonnement erop. Vooral met de thuisscholing was het hier een enorme uitkomst! Squla is namelijk een online oefenprogramma met meer dan 70.000 games en quizzen in alle schoolvakken. Hiernaast hebben ze ook verschillende quizzen en spelletjes, zoals het Squla Familiebordspel. Deze heb ik uitgetest met Macy (groep 4) en Bentley (groep 2).

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. In deze review alles over het Squla Familiebordspel.

Wat zit er in de doos:

In de doos zitten stapeltjes vragenkaarten, verdeeld over groep 4/5/6/7/8 en één speciaal voor ouders. In totaal zijn het 90 vragenkaarten met daarop 900 verschillende vragen.
De vragen zijn verdeeld over 5 categorieën: Aardrijkskunde, Rekenen, Spelling, Geschiedenis, Natuur & Techniek.
Natuurlijk is er ook een nakijkkaart, 4 Squla pionnen, 4 scoreboekjes (met fiches en regenboogdelen), 2 dobbelstenen, een speelveld en de spelregels.

Klaarzetten van het spel

Het spel begint door alle fiches en regenboogdelen uit de scorekaarten te drukken. De regenboogdelen leg je voor jezelf neer naast het bord. Iedereen heeft nu een lege scorekaart voor zich liggen. Iedereen kiest een eigen pion en zet deze op een keuzevak. Daarna verdeel je de fiches over het bord door ze op de aangewezen plekken weg te leggen. Belangrijk is dat je ze niet mag omdraaien, dan zie je namelijk de waarden van alle fiches en dat is natuurlijk net niet de bedoeling. Als alle plekken voorzien zijn begint het spel.

Hoe speel je het Squla Familiebordspel

De  jongste speler mag starten. Bentley pakte de dobbelstenen en gooide direct 2x een 4. Nu mag je de dobbelstenen los gebruiken, dus een stapje van 4 zetten, of de stenen bij elkaar optellen en 8 stappen zetten. Je kan dus zelf kijken op welk vakje je terecht komt. Dit is heel leuk, zo kun je je regenboogdelen namelijk makkelijker verzamelen.
Hij koos voor 8 stappen en ik pakte de vraag erbij. De vraag schatte ik prima voor hem in en hij wist het antwoord inderdaad. Dit betekende dat hij het regenboogdeel van het vakje in zijn scorekaart mocht plaatsen. Daarnaast mocht hij ook het fiche pakken wat op het vakje aanwezig was. Dolle pret natuurlijk! Hierna was het de beurt van Macy. Ook zij mocht dobbelen en haar vakje kiezen. Waar Bentley op zijn fiche een 1 had staan, had zij ineens een kip! Was is dat nu?

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. In deze review alles over het Squla Familiebordspel.

Squla Familiebordspel actie fiches

Wanneer er een actie op je fiche staat, moet deze direct uitgevoerd worden voor de volgende speler aan de beurt is. Naast de puntenfiches zijn er ook 3 verschillende actiefiches: Plaaggeest (fiche van een ander pikken), Pechvogel (fiche terug leggen) en Mazzelkont (extra fiche pakken). Wanneer je deze pakt moet je dus eerst de actie uitvoeren voor je de fiche in het scorebord mag plaatsen.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. In deze review alles over het Squla Familiebordspel.

Wanneer win je?

Het spel eindigt als een speler een volle scorekaart heeft. Let op, dit geld alleen voor de fiches, de regenboog hoeft namelijk niet perse vol. Heb je deze wel vol? Dan krijg je 10 bonuspunten! Tel alle punten bij elkaar en de speler met de meeste punten, die wint.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijden is het woord Squla een bekend begrip. In deze review alles over het Squla Familiebordspel.

Go or No Go

Hier is het spel zeker een Go! De vragen zijn ontzettend leerzaam en je kunt hier enorm flexibel in zijn. Zijn ze te moeilijk dan kies je een groep lager en kunnen de vragen juist wat moeilijker dan is dit ook zo te regelen.
Wanneer je kindjes in verschillende leeftijden hebt kun je zelfs verschillende stapeltjes gebruiken en ook als ouders kun je meedoen met eigen vragen. Ideaal dus voor een gemengde groep. Wat ons betreft zeker een aanrader!

En als je dan toch lekker bezig bent, ook de nieuwe FlitsQuiz verdient zeker een plaatsje in de spelletjeskast. Dit is een lekker kort en snel Squla spel waarbij het draait om snelheid. Het spel bestaat uit meer dan 100 uitdagende vragen over verschillende basisschoolvakken. Je draait een kaart open op tafel en bedenkt het goede antwoord. Als je het antwoord weet, moet je dit snel opnoemen. Degene met de meeste punten wint! En je krijgt bij aankoop tijdelijk 30 dagen een online Squla abonnement cadeau.

flitsquiz

Squla Familiebordspel Facts

Lees ook: Squla spelletjes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.