10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Balan Wonderworld Voor Nintendo Switch en Playstation 4+5

De Nijhofjes

Balan Wonderworld is een spel wat groots aanvoelt wanneer ik de trailers heb gekeken. Het lijkt mij een meeslepende wereld waarbij ik samen met mijn kind op avontuur kan in een magische wereld vol muziek en dans. Mijn gevoel zegt me dat het een mix is van Mario Odyssey met Rayman en Skylanders (zonder de figuren die je erbij moet kopen). Een mix die als muziek in mijn oren klinkt! Of het ook daadwerkelijk zo mooi en leuk is? Lees snel verder….

Balan Wonderworld – Makkelijk gamen

Balan Wonderworld is een 3D platformer, wat betekent dat we rondrennen in 3D en op dingen kunnen springen om verder te komen in de levels. De besturing is erg makkelijk want we lopen rond met de linker stick en dan hebben we de knoppen voor onze rechter duim. Namelijk een spring-knop en een actie-knop. Deze actie-knop gebruik je om aan te vallen of om een object/apparaat te bedienen. Lekker makkelijk dus! Ook voor de kleinere/jongere gamers onder ons. (of juist de oudere die net zo veel moeite hebben met het onthouden van al die knoppen bij andere games)

Tim’s eiland

We beginnen op ons eigen kleine vliegende eiland genaamd Tim’s Eiland. Iets wat voor verwarring zorgde want ik heet Tim en mijn kinderen gingen er meteen vanuit dat ik “ons” eiland geclaimd had met mijn naam… (alsof ik niet creatiever ben dan “Tim’s Eiland”). Maar goed, na wat rond lopen om de besturing een beetje te leren kennen komen we bij een startpunt waarbij we uit 2 deuren kunnen kiezen. Deur 1 en deur 2. Voor het gemak kiezen we deur 1 en worden we naar een vrolijke wereld gestuurd waar kleur, muziek en dans ons tegemoet komen. Werkelijk een schitterende Fantasie wereld!

Balan Wonderworld is een spel wat groots aanvoelt wanneer ik de trailers heb gekeken. Lees onze review van deze game voor kinderen.
Balan Wonderworld is een spel wat groots aanvoelt wanneer ik de trailers heb gekeken. Lees onze review van deze game voor kinderen.

Verzameldrang

De bedoeling is dat we outfits verzamelen om zo krachten te krijgen. Elke outfit heeft zijn eigen krachten, denk hierbij aan een aanval, hoger springen, lange benen enz. enz. Met deze outfits kunnen we op nieuwe plekken komen in het level maar sommige plekken zijn nog niet bereikbaar dus ik neem aan dat we later terug kunnen komen met nieuwe pakken om daar wel te kunnen komen. Maar er valt nog veel meer te verzamelen hoor! Beeldjes van Balan bijvoorbeeld of gouden hoeden.

Taal instellen

Taal is geen barrière in dit spel want de tekst is in vele talen beschikbaar en de gesproken taal is een fantasie taal waardoor iedereen het kan begrijpen (of juist niet). Toch is taal wel belangrijk want het spel is met z’n 2en te spelen en samen spelen vergt overleg. Dat is ook juist een kracht in dit spel want 2 spelers maakt alles een beetje makkelijker omdat je elkaar kan helpen in verschillende outfits. Let op! het is alleen samen offline te spelen. dus gezellig naast elkaar op de bank in plaats van via internetverbinding.

Gigantisch spel

Tijdens het maken van deze review ben ik helaas nog niet ver genoeg gekomen om het spel uit te spelen maar ik heb gelezen dat er 12 werelden zijn met elk verschillende delen. Ook zijn er meer dan 80 kostuums te vinden dus genoeg te doen! Ook bouw je Tim’s eiland steeds verder uit en kun je voedsel voor je Tims (kleine slijmbeestjes die daar wonen) verzamelen en nieuwe gebouwen daar bouwen.

Balan Wonderworld is een spel wat groots aanvoelt wanneer ik de trailers heb gekeken. Lees onze review van deze game voor kinderen.

Go or No Go

Ik geef dit spel zeker een GO voor de ontdekkende gamer die in een vrolijke kleurrijke wereld graag onderweg is. Er is genoeg te zien en doen dat je uren bezig kunt zijn zonder het gevoel te hebben dat je al bijna klaar bent.

Ter info

Wel wil ik toevoegen dat wij het spel voor de Switch hebben getest en de beeldkwaliteit enorm verschilt met die van een PS4/PS5/Xbox one/Xbox X. Mijn advies is dan ook dat wanneer je de keuze hebt qua consoles, je kiest voor de Xbox/PlayStation, omdat daarop de wereld er nog mooier uit ziet. Dit geldt meer voor de oudere gamer want de jongere gamers gaat dit verschil van beeldkwaliteit niet opvallen.

Ten tweede zien wij op veel sites een matige score voorbij komen voor deze game. Dit heeft mogelijk met (te) hoge verwachtingen te maken wat ons betreft, want mijn kinderen en ik hebben een heerlijk avontuur gehad! Wij vinden het een mooie game en echt een aanrader!

Balan Wonderwold Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja, offline
 • Genre: Actie, Avontuur
 • Console: Nintendo Switch, PS4 + PS5
 • Taal: Nederlandstalig
 • Releasedatum: 26 maart 2021
 • Adviesprijs: € 54,99 en te koop bij bol.com

Lees ook:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.