3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Koos zoekt een huis

Dit boek over Koos zoekt een huis laat kinderen nadenken over het milieu en de natuur. Machines komen zijn huisje namelijk weghakken.
Joyce

Koos is een koala die in een boom woont, maar dan komen er grote gele monsters die zijn boom omhakken. Dit boek over Koos laat kinderen nadenken over het milieu en de natuur.

Wie is Koos?

Koos de Koala helpt gezinnen met het maken van groene keuzes. Met het boek en de serie (te zien op YouTube) leert Koos kinderen hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. Koos laat ze kennis maken met verschillende klimaatthema’s zonder dat het een heel groot ding wordt. Op een luchtige manier worden ze besproken, maar het zet de kinderen wel aan om erover na te denken. Fijn toch?

Het boek over Koos de Koala

Sinds kort heeft Koos dus ook zijn eigen boek. Dit interactieve (voor)leesboek is ook nog eens een zoekboek. Op de eerste pagina zie je namelijk 4 plaatjes die je kan zoeken in het boek. Zo zorg je ervoor dat de kinderen betrokken blijven!

In het boek wordt de boom van Koos gekapt. Terwijl Koos lekker ligt te luieren en een lekker sappig blaadje eet, komen er grote gele monsters zijn kant op. Ze maken bomen kapot en Koos moet vluchten. Met zijn spulletjes en zijn vrienden gaat Koos op zoek naar een nieuw huis. Met zijn trekkarretje vol spullen gaat hij op pad. Tijdens zijn zoektocht komt hij veel rommel tegen en “bomen” die niet geschikt zijn voor koala’s. In de stad komt hij ook weinig huizen tegen die geschikt zijn om in te wonen. Of hij uiteindelijk een mooi huis vindt voor zichzelf en zijn vrienden? Dat ga ik niet verklappen.

Dit boek over Koos zoekt een huis laat kinderen nadenken over het milieu en de natuur. Machines komen zijn huisje namelijk weghakken.

Kan jij alles vinden?

Naast een (voor) leesboek is dit ook een mooi zoekboek. De illustraties van Sarina Reilingh zijn geweldig. Zo ontzettend mooi getekend. Er bevinden zich veel details op elke bladzijde en dat maakt dat je er naar wil blijven kijken. Ook voor de kinderen is het leuk om elke bladzijde te bespreken. Wat vind jij? Zie jij ook de rommel? En de spullen van Koos? Door vragen te stellen hou je de kinderen betrokken. En dat kan heel goed met dit boek.

“Koos zoekt een huis” is een mooi boek voor in de klas

Dit boek is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook in de klas kan je hem goed gebruiken. Er is zo een les over te maken. Scan de bladzijdes in en laat deze tijdens het lezen zien aan je klas. Kijk daarna naar een aflevering van Koos en bespreek wat ze hebben gezien. Zo bespreek je op een luchtige manier milieu-thema’s met je klas. En daarnaast is Koos ook heel erg leuk. Koos zoekt een huis is een mooi boek voor thuis en in de klas!

Dit boek over Koos zoekt een huis laat kinderen nadenken over het milieu en de natuur. Machines komen zijn huisje namelijk weghakken.

Go or No Go

Je begrijpt vast na het lezen van mijn recensie dat dit boek een go van mij krijgt. Met dit boek kan je milieu-thema’s op een luchtige manier bespreken met je kinderen. Maar ook als je dit niet wil doen is Koos zoekt een huis een geweldig boek. Om sommige stukjes moesten mijn kinderen hard lachen. We hebben een kast vol mooie prentenboeken en deze past daar prima tussen! Over een tijdje neem ik hem mee naar mijn kleuterklas. Ik weet zeker dat ze hem daar ook kunnen waarderen.

Koos zoekt een huis facts

  • Leeftijd: vanaf 3 jaar
  • Aantal bladzijdes: 32 pagina’s
  • Auteur: Liselot Jansen & Yondi Schmidt
  • Verschijningsdatum: oktober 2020
  • Adviesprijs: € 14,99 en online hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.