Inspiratie

Dit zijn de 3 meest geschikte type auto’s voor het hele gezin

DIT ZIJN DE 3 MEEST GESCHIKTE TYPE AUTO’S VOOR HET HELE GEZIN

Bij een gezin met kinderen en wellicht ook een hond hoort natuurlijk ook een bijpassende auto. Je moet de kinderen (en de hond) op een comfortabele manier kwijt kunnen en ook nog flink wat bagage mee kunnen nemen. Daar hoort dus een flinke auto bij. Op dat gebied heb je voor een passende gezinsauto de keuze uit drie geschikte, ruimte typen auto’s. We bespreken ze hier.

Stationwagens

Een stationwagen is in principe een auto in de klassieke vorm, maar dan aan achterkant verlengd. Daardoor is er ruimte voor een grote kofferbak met veel bagageruimte. Dat is ook handig als je gezin ook een hond heeft die vaak mee moet reizen. Een nadeel van een stationwagen is dat hij relatief zwaar is en daardoor meer brandstof verbruikt dan een hatchback of een crossover. Wel is een stationwagen zuiniger in verbruik dan een SUV of een MPV.

SUV’s

Een sports utility vehicle (SUV) combineert het comfort van een stadsauto met de eigenschappen van een terreinwagen. Omdat de binnenruimte in een SUV groot is en de instap hoog is, wordt dit type auto eigenlijk steeds populairder bij gezinnen met kinderen. Die hoge instap maakt het namelijk mogelijk om eenvoudig je kindje in zijn of haar autostoel te plaatsen. Wil je liever een compactere variante van de SUV, dan is een zogenaamde crossover een goede optie. Deze zit in model tussen een SUV en een stationwagen in. Je zou het kunnen beschrijven als een verhoogde stationwagen die omdat hij kleiner is dan een gewone SUV ook makkelijker in te parkeren is. Een nadeel van SUV’s is dat ze niet erg zuinig rijden en dus relatief duur in gebruik zijn.

MPV’s

Een multi-purpose vehicle (MPV) heeft ook een hoge instap, maar beschikt meestal ook over een schuifdeur voor passagiers die achterin zitten. Achter de gewone achterbank is bij een MPV doorgaans plek voor nog twee passagiers, waardoor de auto tot zeven personen kan vervoeren. Dat is bij SUV’s vaak niet het geval, met uitzondering van bijvoorbeeld de Škoda KODIAQ. De achterste zitplekken van een MPV zijn ook in te klappen om meer bagageruimte te creëren. Voor MPV’s geldt hetzelfde als voor SUV’s: ze rijden niet erg zuinig en zijn daardoor duur in gebruik.

Natuurlijk zijn er ook kleinere typen auto’s zoals de hatchback en de sedan waar je ook kinderen in kwijt kunt. Maar het comfort en de bagageruimte is daarbij dusdanig minder, dat dit een probleem kan worden bij bijvoorbeeld autovakanties. Je kunt dan investeren in een van de hierboven genoemde grotere modellen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.