10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Het geheim van de Gargantis

Het geheim van de Gargantis is het vervolg op het geweldige boek ‘Het geheim van de Malamander’ van Thomas Taylor. In dit deel gaat het over het oude stormmonster dat wakker is gemaakt, en is er een vreemdeling in het Grand Hotel Nautilus aanwezig, die erg geheimzinnig is. Ook is er een kunstschat aangespoeld, waarvan niemand schijnt te weten wat daar mee is.

Herbie en Violet gaan in dit deel dan ook samen op onderzoek uit, al gaat dit niet zonder problemen. Het kan namelijk maar zo zijn dat zij op de koude, donkere bodem van de zee belanden…

Over de auteur

De auteur van het boek, Thomas Taylor, woont zelf zijn hele leven al vlak bij de zee. Hij komt uit een familie van zeevaarders maar koos er zelf voor om illustrator te worden. Zijn eerste opdracht was het omslag voor Harry Potter en de steen der wijzen. Daarna waren het vooral prentenboeken waar hij voor illustreerde. Het schrijven van boeken wilde hij altijd al doen maar hij durfde het niet. Dit omdat er altijd werd gezegd dat hij goed kon tekenen dus dat hij dat maar moest blijven doen. Uiteindelijk probeerde hij het toch, met verschillende prentenboeken. Daarna kwamen ook al snel de romans. Owee aan Zee is gedeeltelijk geïnspireerd door zijn woonplaats, Hastings. Een historische stad aan de zuidkust van Engeland. De dingen die mevrouw Fossiel in het verhaal allemaal vindt, heeft hij zelf ook bijna allemaal gevonden omdat hij een fanatieke en enthousiaste strandjutter is.

Het geheim van de Gargantis is het vervolg op het geweldige boek ‘Het geheim van de Malamander’ van Thomas Taylor. Lees onze recensie.

Over het boek

Het boek is in Engeland op de markt gebracht in 2020 onder de titel Gargantis, en kwam dit jaar uit in Nederland door uitgeverij Lannoo. Het boek heeft iets meer bladzijdes dan het eerste deel, namelijk 336 in plaats van 289. Verder vind je achterin het boek nog wat informatie over de schrijver, zie je het eerste deel voorbij komen en krijg je al een voorproefje op alweer het derde deel; Het geheim van de Schaduwgruw die in het najaar van 2021 uitkomt.

Daarnaast vind je, net als in het eerste deel, voorin het boek de plattegrond van Owee aan Zee waar het verhaal zich afspeelt. Hierop kun je alle belangrijke plekken zien, zodat de lezer een idee krijgt van waar het zich bevindt.

Go or No Go

Net als het eerste deel is ook dit deel een dikke GO! Mijn dochter is inmiddels 11 jaar en vindt het boek nog steeds ontzettend leuk. Hij leest heel makkelijk weg en je wordt compleet meegenomen in het verhaal. Je krijgt de neiging het mysterie echt zelf op te willen lossen en kunt je fantasie er helemaal op loslaten. Echt een absolute hit wat ons betreft dus.

Het geheim van de Gargantis facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.