Huis & Tuin

De zomer in je bol: fleur je huis lekker op!

Wil jij je huis een oppepper geven? Je bent niet de enige! Het zonnetje laat zich weer zien en dat zorgt ervoor dat handen gaan kriebelen.
Linda - Go or No Go

Wil jij je huis een oppepper geven? Je bent niet de enige! Het zonnetje laat zich weer regelmatig zien en dat zorgt ervoor dat de handen van mensen gaan kriebelen. Lekker een voorjaarsschoonmaak, de huiskamer anders inrichten of spelen met accessoires. Een keer wat anders aan de muur, een frisse look door een muur te schilderen of andere meubels.

Fleur je muur op!

Kunst aan de muur; het fleurt je hele huis op! En begrijp me niet verkeerd als ik kunst zeg, want ik bedoel echt niet alleen maar dure schilderijen, gemaakt door een heuse kunstenaar. Kunst kan voor mij net zo goed een prachtige foto op canvas zijn van je gezin, je kinderen of je huisdier. Maar ook mooie afbeeldingen zoals ik tegen kwam op https://www.photowall.nl/canvas. Prachtige foto’s van dieren die vanuit een zwarte achtergrond komen: je weet zeker dat het voor iedere bezoeker in jouw huis een eyecatcher is.
Maar ook mooie canvassen van skylines, beroemde schilderijen of iconen kun je aan je muur hangen. Het grote voordeel van een of meerdere canvassen aan de muur is dat je ze om de zoveel tijd weer eens ergens anders kunt hangen. Daarmee blijf je steeds je interieur vernieuwen.

Mocht je niet zo’n fan zijn van canvassen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een poster of print in een lijst. Dat geeft weer een heel ander beeld dan een canvas: het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Het voordeel van een lijst is dat je steeds de poster kunt vervangen voor een nieuwe, bijvoorbeeld bij ieder seizoen een bijpassende poster.

Maak een plantenhoekje

Je hoeft soms niets nieuws te kopen om toch weer een frisse look te geven aan je huis. Dat kan door te spelen met de accessoires die je hebt. Wat nu hélemaal in is, is een plantenhoekje maken. Een plantenhoekje bestaat uit minimaal 3 planten (en het liefst meer) en je werkt vaak met hoogteverschillen. Gebruik een krukje of bijzettafeltje om hoogteverschil te creëren. Vervolgens ga je de planten die je al in huis had staan in het plantenhoekje verwerken. Probeer dingen uit en kijk wat het mooiste resultaat geeft. Gebruik minimaal 1 en maximaal 2 accessoires die het plantenhoekje iets extra’s geven. Denk aan een leuk lantaarntje of een mooie kaars.

Pimp de huiskamer

Het meeste werk, maar ook het meeste impact: je huiskamer pimpen! Wil je geen nieuwe meubels aanschaffen, dan zal je aan het schuiven moeten gaan. Want dan is het idee dat je je huiskamer anders in gaat richten. Denk aan het omwisselen van de zithoek met de eethoek, indien dat kan. Je huis zal er compleet anders uitzien als je een zithoek maakt op de plek waar je eerst de eethoek had. Ik spreek uit ervaring trouwens, want vorig jaar deed ik hetzelfde en ik ben er nog iedere dag zó blij mee! Al tien jaar stond de eethoek op dezelfde plek en nooit had ik bedacht om het om te wisselen. Tot ik opeens een ingeving kreeg. Het hele huis is er echt op vooruit gegaan nu we deze nieuwe indeling hebben.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.