-

Zo vind je de perfecte jeans

Het uitzoeken van een nieuwe jeans kan een hele opgave zijn. Er komt meer bij kijken dan alleen het kiezen van de juiste maat.

Het uitzoeken van een nieuwe jeans kan een hele opgave zijn. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het kiezen van een kleurtje en de juiste maat. Daarnaast is het aanbod zo groot dat je door alle opties snel het overzicht kwijtraakt. Maar maak je geen zorgen: in dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de perfecte jeans kunt vinden. Dit maakt het shoppen voor een nieuwe spijkerbroek een stuk eenvoudiger én leuker!

Stap 1. Bepaal de stijl

Begin de zoektocht met het bepalen van de stijl. Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een nonchalante mom jeans kopen, ontbreekt er nog een donkerblauwe skinny jeans in je kledingkast of wil je eens een vrouwelijke flared jeans proberen? Als je exact weet wat je zoekt, kun je gericht gaan shoppen. Doe eventueel (online) inspiratie op, lees een aantal leuke feitjes over jeans door en verdiep je in de laatste denim trends.

Stap 2. Houd rekening met je figuur

Om de perfecte jeans te vinden, moet je rekening houden met je figuur. Bedenk welk lichaamsdeel of welke vormen je graag wil benadrukken en zoek hier een passende jeans bij. Let hierbij ook op de lengte van je benen en een passende lengtemaat. Een subtiele flared jeans kan je benen bijvoorbeeld een stuk langer laten lijken en tegelijkertijd het vrouwelijke silhouet benadrukken.

Stap 3. Kies de taillehoogte

Als je eenmaal weet welke jeans stijl het beste bij je past, kun je gaan kijken naar de verschillende taillehoogtes. Op dit moment zijn de high waisted jeans (hoge taille tot de navel) ontzettend populair. Toch is dit niet voor iedereen even comfortabel of mooi, bijvoorbeeld als je een korter bovenlijf hebt. Probeer alle taillehoogtes uit om zo jouw favoriet te kiezen.

Stap 4. Kijk naar het materiaal

Het materiaal van een jeans zegt heel veel over de pasvorm. Een spijkerbroek van 100% katoen is stevig en heeft vaak een lange levensduur. Maar dat betekent ook dat de broek nauwelijks rekt en niet veel zal uitlopen. Het kiezen van de juiste maat is hierbij extra belangrijk. Een jeans met meer dan 3% elastine is daarentegen heel rekbaar en past zich eenvoudig aan alle lichaamsvormen aan. Bij dit materiaal moet je er alleen op letten dat je de broek niet te groot koopt, omdat het materiaal sneller kan gaan uitrekken. Denk hier dus goed over na.

Stap 5. Probeer zo veel mogelijk uit

Vergeet niet dat ieder figuur anders is. Een trendy straight leg jeans kan er heel mooi uitzien op een plaatje, maar minder goed tot zijn recht komen bij jouw lichaamsbouw. En vice versa! Misschien ziet een spijkerbroek er heel saai uit op een kledinghanger, maar laat het al jouw vormen prachtig uitkomen. Het is dus belangrijk om zo veel mogelijk modellen te passen voordat je ze afwijst.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.