Gratis uitstapjes en activiteiten Natuur

Zo maak je een mindful wandeling met je kind(eren)!

De natuur aanschouwen door de ogen van een kind; dat heeft iets magisch! Maar hoe maak je een mindful wandeling met je kind(eren) en wat is het eigenlijk? In dit blog artikel deelt Claire van Claire’s Mission, blogger en meditatieleraar, 3 tips en nog veel meer. Heel veel leesplezier!

First things first.. Wat maakt een wandeling mindful?

Er in volle aandacht zijn. Samen de dauwdruppels op de grassprietjes bewonderen, door de plassen stampen en lachen tot dat je buik er pijn van doet. Voor mij betekent mindful zijn; compleet opgaan in het moment. Iets wat kinderen van nature al fantastisch doen en wat ook wij als volwassenen weer eigen kunnen maken. Hoe? Met deze 3 tips kom je een heel eind!

Tip 1: Pak een tas in met de gedachten dat je buiten gaat picknicken.

Wanneer je buiten gaat picknicken dan pak je je tas (of zo’n prachtige rietenmand) met heel veel liefde en aandacht in. Je neemt wat lekkers mee om te eten en te drinken, misschien wel wat bestek, borden, bestek en een mooi kleed. Wanneer je een mindful wandeling wilt maken met je kinderen doe je dit bijna hetzelfde. Alleen pak je een rugtas die comfortabel op je rug zit, drinken, iets te snacken, een kleed voor onderweg, een extra vest of trui voor jezelf en de kinderen voor als het iets kouder wordt (of trek het aan, laagjes kun je altijd makkelijk weer uit doen), zonnebrandcrème, een lippenbalsem en een klein EHBO kitje (denk aan wat pleisters, pijnstillers e.d.). Het idee erachter is dat je door het aandachtig inpakken van de tas, je de dagelijkse sleur loslaat en je je richt op wat voor fijns er in het vooruitzicht ligt.

Tip 2: De natuur is altijd mooi, zelfs wanneer het regent.

We zijn snel geneigd om alleen de natuur in te gaan wanneer de zon schijnt. En, eerlijk is eerlijk, dit is natuurlijk ook heeeeeerlijk! Maar ook wanneer het regent is de natuur mooi en kun je heerlijk samen genieten. Voor kinderen is het daarnaast heel erg leerzaam; want wat de natuur en het weer ook brengt, laat het je niet tegenhouden. Dus dans in de regen, geniet van de zonnestralen op je gezicht, drink een kopje warme thee buiten in de sneeuw. Ongeacht het weer; ga gewoon! 😀

Tip 3: Zorg voor een aandenken.

Je zult zien dat het maken van zo’n mindful wandeling een prachtige herinnering oplevert. Even lekker opgaan in de fantasie van je kind(eren), samen genieten en door de ogen van je kind(eren) kijken. Hoewel ik je adviseer om je telefoon vooral uit te laten, mag je hem toch ergens in jullie wandeling even tevoorschijn toveren voor bijvoorbeeld het maken van een mooie foto met elkaar. Of wanneer je besluit de telefoon echt uit te laten (woehoeeeee! Wat goed!), verzamel dan bijvoorbeeld leuke takjes/schelpjes/eikeltjes of andere voorwerpen. Je kunt met deze materialen dan thuis weer samen wat moois knutselen. Zo verleng je de mooie dag en maak je ook een mooi aandenken. Win, win!

Tot slot…

Het maken van een mindful wandeling is een uniek moment om je kind(eren) beter te leren kennen. En dat kan al voorafgaand. Stel bijvoorbeeld de vraag waar je kindje(s) graag wil gaan wandelen. Wat voor avonturen wil hij/zij beleven? Is er iets wat jullie echt mee moeten nemen? En ook tijdens de wandeling zijn er heel veel vragen die je kunt stellen. Hoe het bijvoorbeeld echt gaat? Wat stilte met hem of haar doet? En dan tot slot, nog een laatste advies. Geniet! Ik wens jullie een mindful en liefdevolle herinnering toe!


Over Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

Claire is een trotse mamablogger met een missie; een einde maken aan dierenleed op een mindful wijze. Op haar blog, Claire’s Mission, deelt zij regelmatig artikelen over een mindful en vegan opvoeding. Naast blogger is Claire ook meditatieleraar en vindt zij het heerlijk om ouders en kinderen opnieuw met elkaar te verbinden.  

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.