Inspiratie

Welke verschillende kleuren verlovingsringen zijn er? En hoe kies je de juiste kleur?

verlovingsringen

Als je naar het aanbod verlovingsringen kijkt, valt je waarschijnlijk al snel op dat de ringen verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren. Mede hierdoor vinden veel mensen het lastig om een keuze te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk alles over de verschillende kleuren verlovingsringen. Vervolgens helpen we jou ook om de juiste kleur verlovingsring te kiezen.

Welke kleuren ringen zijn er?

In vergelijking met vroeger is het aanbod verlovingsringen tegenwoordig een stuk groter. Dit uit zich onder meer in de verschillende kleuren van de ring. Zo was het vroeger gebruikelijk om een verlovingsring in het goud of zilver te kopen. Ook nu worden verlovingsringen in deze kleuren nog veelvuldig verkocht. Toch zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor een moderne verlovingsring. Dergelijke ringen zijn onder meer verkrijgbaar in de kleuren witgoud en roségoud. Daarnaast kennen we ook nog platina geelgoud en roodgoud verlovingsringen. Dit zijn weliswaar allemaal goudtinten, maar toch verschillende ze aanzienlijk van een standaard gouden verlovingsring.  

Verschillende kleuren stenen

Bij de aanschaf van een verlovingsring moet je niet alleen naar de kleur van de ring zelf kijken. Nee, want ook de kleur van de steen speelt mee. Veel verlovingsringen zijn voorzien van een diamant. Waarom? Omdat diamant symbool staat voor eeuwige trouw. Wil je een ring met diamant? Dan denk je mogelijk dat je verder geen keuzes hoeft te maken. Dit is een misvatting, want diamanten kunnen namelijk verschillende kleuren hebben. Naast de reguliere diamant kun je namelijk ook voor een gele of zwarte diamant kiezen.

Niet iedere verlovingsring bevat overigens een diamant. Je kunt namelijk ook kiezen voor een verlovingsring met saffier, robijn of smaragd. Een saffier is blauw van kleur, een robijn rood en een smaragd groen. Net als de diamant hebben ook deze stenen een symbolische betekenis. Daarbij komt dat deze stenen de verlovingsring ook nog eens extra uitstraling geven. Een ring met blauwe, rode of groene steen springt namelijk direct in het oog als jouw partner deze draagt.

Hoe kies ik de juiste kleur?

Het is je inmiddels ongetwijfeld wel duidelijk dat je nogal wat keuzes moet maken voor wat betreft de kleur van de verlovingsring. Allereerst moet je de kleur van de ring zelf bepalen. Dit kan betrekkelijk eenvoudig zijn. Werp bijvoorbeeld eens een blik op de sieraden van jouw partner. Hierdoor krijg je mogelijk een goede indruk van de kleur of kleuren die haar voorkeur geniet(en).

Word je niet veel wijzer van de sieradenvoorraad van jouw partner? Schakel dan hulptroepen in. Vraag bijvoorbeeld vrienden of familieleden om jouw partner uit te horen over haar voorkeur voor sieraden. Uiteraard moet je de persoon in kwestie in vertrouwen nemen. Dit schrikt sommige mensen af, maar dat is niet nodig. Het vinden van de perfecte verlovingsring voor jouw partner wordt hier namelijk een stuk makkelijker door.

Als je weet wat de favoriete sieradenkleur van jouw partner is, ga je door naar de steen. Bepaal allereerst voor jezelf of je een ring met of zonder steen wilt. Wordt het een verlovingsring met steen? Bepaal dan welke steen het moet worden. Je kunt afgaan op de kleur, maar ook op de symbolische betekenis. Wanneer je alles goed tegen elkaar afweegt slaag je er ongetwijfeld in de perfecte verlovingsring voor jouw partner te vinden.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.