Fashion & Styling

Tweeling: samen op een kamer slapen of toch apart?

Linda - Go or No Go

Een kinderkamer veranderd door de jaren heen nogal eens. Je start met een babykamer en werkt door de jaren heen toe naar een tienerslaapkamer. Nieuwe bedden, nieuwe meubels, nieuwe lampen: door de jaren heen verandert het flink!

De babykamer

Daan en Jesse slapen vanaf hun geboorte samen op één kamer. Daar hebben we geen moment over getwijfeld en ik denk dat er geen enkele tweelingouder er voor kiest om de baby’s apart van elkaar te laten slapen. Na zo’n lange tijd samen in de buik ga je ze niet uit elkaar halen natuurlijk. Hoewel dat de eerste drie weken hier, wegens overmacht, wel gebeurde. Daan verbleef zijn eerste drie weken namelijk in het ziekenhuis en Jesse mocht na enkele dagen al naar huis. Maar vanaf het moment dat ze beide thuis waren, sliepen ze heerlijk bij elkaar op de kamer. We hebben na deze foto de bedjes ook lekker tegen elkaar aangezet, lekker dicht bij elkaar.

dsc00639

Van babykamer naar peuterkamer

We hebben in 11 jaar eigenlijk al wel heel vaak de slaapkamer van de jongens veranderd. Ik vind dat ook zó leuk, om de slaapkamer iedere keer nog leuker, gezelliger of stoerder te maken. Toen de mannen twee jaar waren, gingen ze over naar schattige peuterbedden. Ik vond het idee van een tussenmaatje, dus tussen ledikant en eenpersoonsbed in, wel een fijn idee. Achteraf hebben ze er redelijk kort in geslapen en was het misschien wel niet nodig geweest.

tweeling kamer slaapkamer

Van peuterkamer naar grote jongenskamer

Vanaf dat ze jongens 4 jaar waren, kregen ze stoere grote jongensbedden. Met glijbaan. Wooh, dat vonden ze geweldig! Maar na een jaar waren ze wel weer klaar met de glijbanen en bleek een halfhoogslaper toch ook weer niet ideaal. ‘s Nachts durven ze niet goed uit bed omdat het donker is, met als gevolg dat papa en mama steeds kunnen opdraven. Daarnaast heeft het nog een reden: Beide jongens krijgen behoefte aan een eigen plekje. Ze zijn natuurlijk altijd samen en soms is het ook wel even lekker als je gewoon je eigen plekje hebt waar je je even terug kan trekken. Ook maken de jongens elkaar steeds vaker wakker ‘s ochtends, terwijl de ander dan nog gerust een uurtje had kunnen slapen. Dus…tijd voor twee aparte slaapkamers!

tweeling kamer halfhoogbed

Ieder een eigen kamer

Na een jaar of 6 werd het tijd voor eigen kamers en langzaam maar zeker ontstonden daar, door de jaren heen, twee echte tienerkamers. Dat mag nu mooi een paar jaar weer zo blijven!

Slaapkamer lampen shoppen

Wie mij een beetje kent of volgt, weet inmiddels dat ik groot fan van ben online shoppen. Ik ging dus op zoek naar mooie lampen op de kinderkamer. We waren wel al eerder een keer in wat winkels geweest hoor, maar aangezien het aanbod online natuurlijk véél groter is, ging ik daar op zoek. Nu de jongens wat ouder zijn, kies ik bewust niet meer voor kinderlampen, maar voor de normale, neutrale lampen.

Online zijn er onwijs veel lampen te vinden en het grote voordeel: Je kunt ook gewoon samen met je kids achter de computer kruipen en de leukste lampen uitkiezen. Mijn jongens worden sowieso niet heel gelukkig van rond struinen in winkels, dus dit vinden zij ook ideaal.
De leukste lampen voor in de slaapkamer blijf ik hanglampen vinden. Vooral de hanglampen die een patroontje maken op de muren door het design vind ik leuk!

Hoe zijn jouw ervaringen met kinderen die samen op een kamer slapen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Gastblog: Is de bevalling van een tweeling zwaarder? - Jamey
  6 december 2019 at 05:01

  […] kun je een bevalling van een tweeling zien als twee bevallingen vlak achter elkaar. Gemiddeld zit er tussen de geboorte van een tweeling […]

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 november 2016 at 11:09

  Mijn twee jongste zonen deelden heel lang een kamer. Maar mijn middelste vond het op een gegeven moment echt heel vervelend. Het ligt denk ik erg aan het kind. Ik ken ook een paar jongens van twintig die zonder problemen hun slaapkamer samen delen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.