4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 - 9 jaar 8 jaar 9 jaar Buitenspeelgoed Gastblog Producten voor kids Speelfiguren & Voertuigen Speelgoed

{ review } | Tonka Voertuigen: de beste speelgoedauto’s voor kinderen

Tonka voertuigen, de metalen speelgoedbrand uit amerika welke erg geliefd is bij kinderen. Wij testten 4 Tonka voertuigensets uit.
De Nijhofjes

Misschien ken je ze nog wel van vroeger, de metalen speelauto van Tonka. Wij hadden ze vroeger thuis en hoewel deze van mijn broer waren speelde ik er stiekem ook wel mee. Vandaag de dag spelen onze kinderen met de Tonka verzameling die bij opa en oma thuis staat. En nu spelen ze lekker met de nieuwste Tonka sets verder!


Tonka: een stukje geschiedenis

Tonka gaat al wat jaren mee. Tonka werd in 1947 opgericht in Amerika. Tonka had destijds de naam Sound Metalcraft. En dat is exact waar Tonka bekend om is, zijn metalen speelvoertuigen. Des te leuker is het om te weten dat Tonka ooit begon met het produceren van metalen tuingereedschap. Echter toen bleek dat het maken van metalen speelgoed zo‘n succes was, werd dit het belangrijkste product. In 1955 kreeg het officieel de naam Tonka. De populairste speelgoedauto van Tonka is de kiepwagen. Deze is sinds 1964 te vinden in het aanbod van Tonka.

tonka wagen Tonka voertuigen, de metalen speelgoedbrand uit amerika welke erg geliefd is bij kinderen. Wij testten 4 Tonka voertuigensets uit.

Nieuwe Tonka Lijn

Dat Tonka voertuigen nog steeds te koop zijn is natuurlijk super leuk, wat ons betreft is het ook tijdloos speelgoed. Voor Go or No Go mochten wij maar liefst 4 Tonka sets uittesten. Wij testten een duo pak van Metal Moves, de vuilniswagen, de steel classic Dump Truck en Tonka Mud Rescue. Pipp kon zijn geluk niet op, want hij wilde ze graag eens goed onder de loep nemen. Daar waar papa en mama gelijk al een voorkeur hadden vanwege zijn looks, kwamen we er tijdens het spelen achter dat Pipp een andere favoriet had. Welke auto dit is lees je hieronder.

Tonka voertuigen, de metalen speelgoedbrand uit amerika welke erg geliefd is bij kinderen. Wij testten 4 Tonka voertuigensets uit.

Steel Classic : De Kiepwagen

Deze geweldig grote kiepwagen is niet alleen stoer vanwege zijn robuuste uiterlijk, maar voelt nog eens extra sterk aan doordat zijn laadbak van metaal is. Een laadbak die natuurlijk kan kiepen. Het is echt een geweldige auto om zowel binnen als buiten mee te spelen. Binnen deed hij het bij Pipp erg goed als laadwagen voor de duploblokken en buiten mocht natuurlijk het zandfeest niet ontbreken. Ik weet zeker dat dit een geliefde auto wordt om in de zomer mee te nemen naar een zandstrand.

Mighty Metal Fleet : Vuilniswagen

Wat een prachtig mooi design heeft deze vuilniswagen. Het is een zware auto en daardoor ook gelijk stevig. Ook deze auto is van metaal. De banden zijn van rubber waardoor de kinderen er lekker geluidloos mee door de kamer kunnen rollen. Wat een fijne speelwagen is dit! Je merkt aan deze auto dat je gewoon kwalitatief een goed stuk speelgoed in handen hebt.

Tonka Mud rescue

De Mud Rescue wordt geleverd in een soort van cadeauverpakking. Het is een speelset met een metalen autootje en toebehoren. In ons geval een schepje, pionnen en een hekje. Maar het leukste van deze set: het wordt geleverd met speelmodder! Je kan deze modder als beste vergelijken met kinetisch zand. De combinatie van deze speelauto is leuk. Je kan er lekker mee kliederen en spelen. Wat ook erg leuk is, je kan de sporen van je banden achterlaten!

Metal Moves: Duo Pack

De Metal Moves set komt met twee autootjes en ook hier wordt er weer speelzand bij geleverd. Wij hadden de bulldozer en de graafmachine. Dit is natuurlijk een geweldige combi met het bruine speelzand. Ook hier geldt dat het achterlaten van sporen en het echte gevoel te hebben dat je met modder speelt het allerleukste is!

Pipp’s favorieten

Hoewel het oog gelijk viel op de grote kiepwagen, waren het de kleine autootjes die het wonnen. Dit komt met name door de leuke combinatie met het speelzand. Pipp heeft echt al heel wat speel- en kliedertijd erop zitten met zijn nieuwe auto’s. De grote auto’s doen het uiteraard ook goed en die zijn weer handig voor buiten, maar gezien het slechte weer waren we vooral binnen tijdens het testen. Dus ik snap Pipp volkomen, de kleine auto’s winnen!

Tonka voertuigen, de metalen speelgoedbrand uit amerika welke erg geliefd is bij kinderen. Wij testten 4 Tonka voertuigensets uit.

Go or No Go

De Tonka voertuigen zijn allen in hun eigen vorm en maat een absoute Go. Je merkt gewoon dat je kwalitatief goed speelgoed in handen hebt. Het oogt niet alleen goed, maar het kan ook tegen een stootje. De grote auto’s zijn vooral geliefd voor buiten. De middelmaat auto (vuilniswagen) doet het erg goed in de speelkamer en de kleine auto’s zijn super leuk om mee te spelen aan de keukentafel. Een slimme move van Tonka om speelzand te leveren bij deze kleine auto’s. Wij hebben thuis diverse soorten speelzand en we kunnen dan ook zeggen dat dit kwalitatief goed zand is! Pipp heeft op zijn verjaardags-verlanglijstje weer een paar leuke wensen erbij gekregen!

Tonka voertuigen, de metalen speelgoedbrand uit amerika welke erg geliefd is bij kinderen. Wij testten 4 Tonka voertuigensets uit.

Tonka Facts

Winnen!

Wil je net als Pipp genieten van deze leuke Tonka collectie? Doe dan mee met de winactie! Je maakt kans op de Tonka vuilniswagen, samen met de Metal Moves Duo Pack!
Laat hieronder of op Facebook/Instagram weten waarom jij wil winnen!

De winnaar wordt op 25 maart 2021 bekend gemaakt.
** DE winnaar is bekend: Proficiat SuusGro! Je hebt een email ontvangen **

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 59 Comments

 • Reply
  2italian
  12 januari 2022 at 22:15

  1consistent

 • Reply
  G.T.
  24 maart 2021 at 07:01

  Leuk! Mijn kleuter is bijna jarig en wil alleen maar Lego. Ik denk dat hij weer vaker met de auto’s gaat spelen als hij er zulke gave wagens bij krijgt. Ik maak dus graag kans!

 • Reply
  Els Wanders
  23 maart 2021 at 21:42

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Niek. Hij speelt graag met allerlei voertuigen, en het kunnen er niet genoeg voor hem zijn. Zo’n mooie grote vuilniswagen hebben we nog niet. De set met het speelzand zou hij zich ook erg mee kunnen vermaken.

 • Reply
  Yvonne W.
  23 maart 2021 at 17:48

  Te gek… Tonka is zo’n degelijk merk… fijn dat het tegen een stootje kan!

 • Reply
  maaike
  23 maart 2021 at 13:58

  Mijn meiden hebben voornamelijk ‘meiden’ speelgoed en missen eigenlijk nog een paar goede stoere items. Deze zou erg in de smaak vallen denk ik! Zeker ook bij neefje die regelmatig komt :D.

 • Reply
  Urszula
  22 maart 2021 at 10:25

  Ik zou deze auto’s graag winnen voor mijn 6-jarige zoontje. Mijn zoon is gefascineerd door vuilniswagens, tractoren, graafmachines, enz.
  Als we aan het wandelen zijn en we passeren de bouwplaats,
  Ik moet altijd bij hem staan ​​en naar deze auto’s kijken. Hetzelfde geldt voor de vuilniswagen. Ik vind het leuk dat je deze vuilniswagen kunt openen en er iets in kunt stoppen.

 • Reply
  Renilda
  21 maart 2021 at 22:52

  Ik waag mijn kans voor mijn kleinkinderen.

 • Reply
  iris
  21 maart 2021 at 22:51

  Leuk voor mijn zoontjes. Ik doe mee

 • Reply
  Cuypers Marita
  21 maart 2021 at 18:58

  Dit lijkt me onwijs leuk voor mijn kleinkinderen, zowel jongens als meisjes kunnen hier lekker mee spelen!

 • Reply
  Miekske Dingens
  21 maart 2021 at 18:54

  Wat gaaf! Graag een kansje voor onze zoon, zo kan hij lekker met de auto’s aan het klussen gaan 😉

 • Reply
  anja
  20 maart 2021 at 19:35

  erg leuk voor een paar kids die er veel mee zullen gaan spelen

 • Reply
  Tamara Jongkees
  19 maart 2021 at 20:40

  Wat gaaf! Mijn zoontje is gek op voertuigen en zou dit fantastisch vinden. Wij wonen naast de bouwplaats, dus wat hij ziet kan hij hier mooi mee na spelen.

 • Reply
  Marian B
  19 maart 2021 at 14:28

  Dat is leuk voor mijn neefje. Voertuigen vindt hij geweldig, dus met deze stoere auto zal hij erg blij zijn. Tonka is een fijn en degelijk merk, dus dat komt helemaal goed.

 • Reply
  anna bolijn
  19 maart 2021 at 13:36

  Tonka, dat merk ken ik nog wel van vroeger. Onverwoestbaar! Ik had een Jeep waar mijn barbie’s precies in paste en mijn broers hadden allerlei graaf auto’s. Helaas zijn die allemaal weg gedaan. Deze wil ik graag voor mijn zoon winnen.

 • Reply
  Dino Neutel
  19 maart 2021 at 12:49

  Wat een gave set. Hier zal Guus zeer blij mee zijn en uren speelplezier aan beleven !

 • Reply
  Suzet
  19 maart 2021 at 10:41

  Vroem vroem, ik maak graag kans voor de stoere kleine zoon van mijn beste vriendin!

 • Reply
  Jacqueline
  19 maart 2021 at 08:55

  Wat een prachtige stoere felgekleurde auto’s! Die kunnen zeker wel tegen een stootje! Superleuk om mijn neefjes Job en Joël mee te verrassen. Die zullen dit supertof vinden!

 • Reply
  Philip
  18 maart 2021 at 22:34

  Mijn neefje is dol op werkvoertuigen. Hier zou hij heel blij mee zijn

 • Reply
  Alei
  18 maart 2021 at 14:13

  Wat leuk voor mijn tweeling jongens. Als de vuilniswagen langs komt zitten ze met hun neus op het raam. Hoe leuk om dat te kunnen naspelen.

 • Reply
  SuusGro
  18 maart 2021 at 14:13

  Oh wat tof!! Mijn nicht kwam laatst met hele oude Tonka autootjes van mijn neefje nog aanzetten voor mijn zoontje.
  De vuilniswagen zou ik heel graag winnen voor onze zoon, zijn opa is ook vuilnisman geweest en we gaan vaak buiten kijken als de vuilniswagen komt, dus extra leuk!

 • Reply
  Mark
  18 maart 2021 at 11:01

  Ik ken Tonka nog uit mijn eigen jeugd… oerdegelijk en super stoer!

 • Reply
  melissa
  18 maart 2021 at 10:01

  Wat leuk inderdaad. ik was tonka helemaal vergeten, maar ik ken het zeker nog van vroeger. onze jarno is in maart jarig en doet in april zijn communie; dit zou zeker een perfect cadeautje voor hem zijn!

 • Reply
  Erica
  18 maart 2021 at 09:45

  Wat een leuke winactie, ik doe graag mee voor mijn neefje.

 • Reply
  Marieka Waalwijk
  17 maart 2021 at 23:15

  Super super wat mooi voor mijn buurjongetje Oscar

 • Reply
  Jordan
  17 maart 2021 at 22:57

  Ik had deze vroeger zelf ook, en nu een klein zusje die ik dat plezier ook gun

 • Reply
  Oma Will
  17 maart 2021 at 22:41

  Hier maak ik mijn kleinzoon geweldig blij mee.
  Al zo lang niet samen geknuffeld.
  Ik volg op bloglovin en doe daarom heel graag mee om hem blij te zien.

 • Reply
  Angelique
  17 maart 2021 at 22:33

  Geweldig leuk Kado voor mijn kleinzoon

 • Reply
  Frieda
  17 maart 2021 at 21:46

  Doe graag mee, mijn 2 zoontje kunnen daar uren mee bezg zijn.

 • Reply
  Karolien Smeding
  17 maart 2021 at 21:36

  Heel graag voor mijn 2 zoontjes, wordt uren speelplezier denk ik.

 • Reply
  Anneliese de Waal
  17 maart 2021 at 21:25

  Ik doe erg graag mee voor mijn zoontje, erg leuk, ziet er prachtig uit 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 • Reply
  Joke
  17 maart 2021 at 21:17

  Wauwww super gave actie en wat zou mijn jongste kleinzoon er blij mee zijn mocht ik winnen

 • Reply
  Jan
  17 maart 2021 at 20:20

  Het is toch super leuk om je kinderen hiermee te mogen verrassen !

 • Reply
  Anna Wienen
  17 maart 2021 at 19:48

  super leuk voor mijn dochter Julia!

 • Reply
  Inge Bergsma-Kiezebrink
  17 maart 2021 at 19:23

  Mijn jongste zoon is gek op auto’s en kiepwagens. Ik zou dit graag voor hem winnen.

 • Reply
  Helena
  17 maart 2021 at 17:18

  Mijn zoontje heeft ook al een Tonka brandweer auto en speelt daar erg graag mee de vuilniswagen zou zeker welkom zijn want hij is namelijk dol als de vuilniswagen hier voorbij komt, ik doe graag mee

 • Reply
  Debby Koeman
  17 maart 2021 at 16:50

  Ik zou mijn neefje hiermee willen verrassen, hij gaat dit echt fantastisch vinden!

 • Reply
  Esther
  17 maart 2021 at 15:36

  Geweldig daar kan ik mijn buurjongen, die eerdaags 1 jaar wordt, heel erg blij mee maken.

 • Reply
  Frank
  17 maart 2021 at 13:08

  Oh, dit lijkt me super om met mijn kids mee te spelen. Een keer wat anders dan Lego auto’s!

 • Reply
  Dineke
  17 maart 2021 at 12:43

  Geweldig leuk voor minn dochter!

 • Reply
  Carla
  17 maart 2021 at 11:10

  Superleuk als grote verrassing voor m’n kleinzoon James.

 • Reply
  Lotte
  17 maart 2021 at 11:10

  Heel erg leuk voor onze jongens, die enorm dol zijn op alles met wielen 😉

  • Reply
   Marjan
   17 maart 2021 at 18:49

   Mijn kleinzoon van 4 vindt alle werkauto’s superinterssant. Dit zou echt heel gaaf voor hem zijn .

 • Reply
  Ingrid Veltkamp
  17 maart 2021 at 11:06

  Hier maak ik mijn kleinzoon wel heel blij mee!!!!!!

 • Reply
  Ditty Dirks
  17 maart 2021 at 11:03

  Wat een heerlijk speelgoed voor onze in januari geboren kleinzoon Joe. Hier kan hij vast uren mee spelen

 • Reply
  Helena
  17 maart 2021 at 10:53

  Ik wil winnen voor onze Bob de bouwer, ons ventje wil en zal in de bouw werken

 • Reply
  Siebel Inanbil
  17 maart 2021 at 10:27

  Leuk voor mijn zoontje.

 • Reply
  Nelly
  17 maart 2021 at 08:37

  Hier zal mijn dochter heel blij mee zijn. Zo’n stoere stevige auto.

 • Reply
  w.brugge
  17 maart 2021 at 08:22

  super leuk voor de kleinkinderen lekker spelen in het zand!

 • Reply
  stef disney
  17 maart 2021 at 06:55

  Wow! Die grote kieperwagen doet me aan mijn eigen jeugd denken! Gaaf!!

 • Reply
  Jolanda
  16 maart 2021 at 16:43

  Wow wat tof!!! Ik heb een neefje die hier heeeeel erg gelukkig van zou worden. Ik zou het graag aan hem cadeau doen!

 • Reply
  Jopie martens
  16 maart 2021 at 14:46

  Mijn 2 kleinzoons zou ik hier heel blij mee maken en die zouden heerlijk kunnen spelen, lekker hun fantasie de vrije loop laten en samen mooie avonturen beleven

 • Reply
  Bas
  16 maart 2021 at 14:44

  Ik doe graag mee voor mijn zoon die net als zijn vader groot fan is van vrachtwagens dus heerlijk om mee te spelen

 • Reply
  Lifestyle Mommy's ~ Linda
  16 maart 2021 at 14:18

  Ik doe heel graag mee voor Lucas en neefje Sem. Maar ook Eva en Tess spelen er graag mee

 • Reply
  Imina
  16 maart 2021 at 13:51

  Wat super leuk zou dit zijn voor mijn zoontjes! Ik heb nog een oude Tonka auto staan van mijzelf van vroeger en dit levert nog uren speelplezier op. Het is echt onverwoestbaar. Super leuk ook dat er zelfs speelzand bij zit! Met kerst zijn wij op vakantie geweest op Vlieland en hier hebben mijn kinderen vrachtautos bezig gezien op zand te verplaatsen en duinen te bouwen. Ze spelen dit nu steeds na met hun autootjes, maar een echte kiepauto ontbreekt nog. Ze zouden de tonka autos dus heel goed kunnen gebruiken!

 • Reply
  Jetty Zuidema
  16 maart 2021 at 13:43

  Wat een geweldige kans
  Tonka auto s waren vroeger al het favoriete speelgoed van onze zoon
  Helaas uitgeleend later en nooit terug gekregen .
  Nu zou het ontzettend leuk zijn voor zijn zoontje en zijn neefje

 • Reply
  Cora van der Bijl
  16 maart 2021 at 12:18

  Wow gaaf ik loot graag mee voor mijn mannetje Matz dit zal jaren speelplezier geven

  • Reply
   Marieke
   23 maart 2021 at 20:48

   Super leuk voor ons zoontje, hij kwam super trots thuis met een mooi rapport. Hij heeft wel een mooi cadeau verdiend

 • Reply
  elisabeth timmermans
  16 maart 2021 at 11:02

  voor een jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top, mijn kleinzoon maakt hier heel graag kans op

 • Reply
  Yvonne
  16 maart 2021 at 10:40

  Voor mijn zoontje die net terug is uit het het ziekenhuis en gek is op auto’s. Dit zou hij heel erg leuk vinden

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.