Huis & Tuin

6 tips om je tuin een make-over te geven

Met onze zes tips kun je jouw tuin een prachtige make-over geven, óf je kunt gewoon even wat inspiratie opdoen!

De lente is eindelijk begonnen! Dit is het perfecte moment om je tuin een mooie opknapbeurt te geven. Misschien wil je wel een nieuwe schutting? Of ben je toe aan een nieuwe indeling van je tuin? Alles kan, want met onze zes tips kun je jouw tuin een prachtige make-over geven, óf je kunt gewoon even wat inspiratie opdoen! 

Tip 1: maak een plattegrond van je tuin

Waarom? Nou, dan kun je letterlijk even gaan uittekenen hoe jouw ideale tuin eruit ziet. Missen er nog dingen? Of zijn er nog meubels die je liever wilt verplaatsen? Je kunt bijvoorbeeld je loungeset op een andere plek zetten, zodat je lekker in de zon zit. Of je kunt een mooie plek creëren waar je (eventuele) kinderen kunnen spelen. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen als een kip zonder kop aan de slag gaan als ze een nieuwe tuin indeling willen. Als je dit doet heb je kans dat sommige dingen eigenlijk helemaal niet passen in je tuin. Zonde!

Gelukkig kun je online of gewoon met potlood en papier de architect in jezelf naar boven halen. Maak alles op schaal en teken de gewenste meubelen en accessoires op de tekening. Nu heb je een beter beeld wat er allemaal mogelijk is in je tuin.

Tip 2: breng (nog) meer groen naar je tuin

Het zou natuurlijk kunnen dat je al een mooi groen grasveld hebt. Ook dan blijven we bij onze tip ‘breng meer groen naar je tuin’. Het kan namelijk nooit groen genoeg in je tuin. Hoe meer planten hoe beter. Groen geeft ontzettend veel sfeer aan je tuin, dus the more the better! Verder staat de kleur groen ontzettend mooi in contrast met houten of grijze items. Een steigerhouten of grijze loungeset staat hier dus perfect bij. Ben je niet in het bezit van een tuin, maar heb je wel een balkon? Ga dan de hoogte in! Er zijn talloze hangplanten die je ontzettend leuk aan houten planken kunt hangen. 

Tip 3: zet een sfeervolle parasol neer

Tijdens de Nederlandse zomers lopen de temperaturen steeds hoger op, dus eigenlijk is een parasol een echte musthave. Zeker als we weer met een hittegolf te maken hebben. Het positieve aan een parasol is dat het, naast praktisch, ook super sfeervol is. Binnen de wereld van parasols zijn er vele eyecatchers, maar ook maar basic parasols. Ga je voor een staande of een zwevende parasol? Het is jouw feestje! Tip: de meeste parasols worden zonder parasolvoet geleverd. Om niet van een koude kermis thuis te komen, is het een goed idee om ook gelijk een parasolvoet uit te kiezen. 

Tip 4: zorg voor meer zitplekken

Aan de hand van je plattegrond kun je precies zien of je nog ruimte hebt voor extra zitplekken (of dit zag je al met het blote oog). Je hoeft niet gelijk een nieuwe loungeset aan te schaffen, maar je kunt ook één of meerdere tussenstukken aan je loungeset toevoegen. Ben je happy met de grote van je loungeset, maar wil je toch meer plekken? Dan kun je ook een zitzak of een relaxstoel aanschaffen. Zo heb je ook weer een ander plekje waar je kunt zitten én je kunt meer mensen kwijt! 

Tip 5: geef je tuinmeubelen een opknapbeurt

De afgelopen wintermaanden hebben je tuinmeubelen het zwaar te verduren gekregen. Grote kans dus dat je meubels zijn verkleurd of gewoon erg vies zijn. Om ze een eerste opknapbeurt te geven, kun je de hogedrukspuit erbij pakken. Ben je nog niet tevreden? Dan kun je tuinmeubelen een echte opknapbeurt geven door aan de slag te gaan met een schuurspons, een schuurmachine en wat beits of olie. Als je geen schuurmachine hebt, dan kun je ook voor een schuurpapiertje gaan. 

Schrob met je schuurspons de meubelen met water en groene zeep en laat het daarna goed drogen. Schuur nu je meubelen, stof het af en zet ze daarna in de beits of olie. Laat het drogen en dan is het genieten geblazen! 

Tip 6: ga voor een finishing touch met leuke accessoires

Als je bovenstaande tips gaat volgen dan heeft je tuin al een hele make-over ondergaan. Maar een finishing touch is natuurlijk altijd goed. Dit kun je doen door nieuwe sierkussens voor je loungeset aan te schaffen. Je oude mag je gewoon bewaren, want die kun je bij je toekomstige make-over er gewoon weer bij pakken. Kies eens voor een hele andere kleur dan je gewend bent, dit geeft gelijk een andere uitstraling. Of wat dacht je ervan om een vuurplaats te maken? Dit is hét recept voor meer sfeer en het is ook nog eens heel praktisch voor de frissere avonden. De trend van het moment is een tuintapijt. You love it or you hate it, maar wij zijn fan! Je hebt ze in allerlei soorten en maten en het geeft gegarandeerd een unieke touch aan je tuin. Om het geheel af te maken kun je sfeerverlichting plaatsen. Zo ziet je tuin er in de avond ook heel gezellig uit. 


Lees ook: Zo werkt een tuinrenovatie





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    Doe je tuinset een jas aan - Go or No Go
    27 maart 2021 at 06:30

    […] Oké, nu heb ik zin in het voorjaar. Lekker genieten van het weer en de gezelligheid van onze achtertuin! Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Kijk ander eens naar onze tips om je tuin een make-over te geven. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.