10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Taxi Chaos van Mindscape

De Nijhofjes

Taxi Chaos klinkt qua concept een beetje als Crazy Taxi, een oude bekende in de gamewereld en na wat googlen wordt dat bevestigd. Wordt dit een geweldige rit door het verleden of een stoffige kruiptocht door een oude zolder? Lees snel verder!

{ REVIEW } | TAXI CHAOS VAN MINDSCAPE

Het Verleden

Zoals benoemd is Taxi Chaos sterk gebaseerd op Crazy Taxi en die ken ik nog van de Dreamcast (een oude console die in 1999 uitkwam en helaas een flop was). Hoewel ik nog niet zo oud was ken ik gevoelsmatig het spel nog wel. En dat is zeker positief. Crazy Taxi had dus een positieve indruk achter gelaten. Qua looks zijn de spellen redelijk gelijk. Maar een kleine verbetering qua graphics en dat zegt veel gezien de voorloper dus uit 1998 komt!

Het doel van Taxi Chaos

Het doel van het spel is om binnen 3 minuten zoveel mogelijk mensen van A naar B te brengen. Dit zijn dus korte rondes om zoveel mogelijk geld te verdienen want hoe sneller je bent, hoe meer geld je verdient. Aan het einde kom je in een topscore lijst en je wilt natuurlijk jouw naam bovenaan hebben staan! Je gaat racen door een stad die mij aan New York doet denken. Hoge gebouwen en af en toe een park en een pier aan het water. Maak je geen zorgen om je auto want je kan botsen zonder schade en zelfs springen met je auto. Het nadeel is dat botsen je wel afremt en dus ten koste gaat van je reistijd. Je kunt nieuwe taxi’s vrijspelen door aan bepaalde vooraarden te voldoen zoals “speel 3 rondes”.

{ REVIEW } | TAXI CHAOS VAN MINDSCAPE

Het heden

Om maar met de deur in huis te vallen; Taxi Chaos lijkt wat snel in elkaar gezet te zijn en daardoor zijn wij net wat minder enthousiast. Tijdens het rijden voer je “komische” gesprekken met je klant maar na 2 ritten heb je ze allemaal wel gehoord. Weinig variatie dus. Tijdens het rijden kunnen auto’s uit het niets uit de grond komen wat voor rare situaties kan zorgen. Je botst of er verschijnt een auto onder een ander voertuig zoals een bus en dat stapelt zich op. Wat me ook gebeurde is dat ik uit het niets vast kwam te staan in het park. Er was een onzichtbaar gat en ik kon niets anders doe dan wachten tot mijn tijd voorbij was. Nu wil ik er wel bij benoemen dat deze glitches als het goed is bij de eerste update eruit zijn, aangezien de patches voor deze update klaar staan.

De toekomst

Het lijkt erop dat de updates voor de Nintendo Switch wel echt nodig zijn om deze game leuker en goed speelbaar te maken. Het loopt nu niet altijd soepel en dat is jammer. Er is wat mij betreft wel ook wat te weinig variatie en met uitzondering van een highscore voelt het niet uitdagend genoeg om nog een potje te starten.  

Taxi Chaos Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.