Huis & Tuin

Kindvriendelijke eetkamers: deze trends wil je niet missen!

Ben jij op zoek naar de eetkamer voor jonge kinderen? In dit artikel lees je de trends op het gebied van kindvriendelijke eetkamers.
Linda - Go or No Go

Ben jij op zoek naar de perfecte eetkamer voor een gezin met jonge kinderen? De eetkamer is een van de meest gebruikte plekken in huis. Vaak zit je minimaal twee, en vaak zelfs drie momenten per dag aan de eettafel met elkaar om lekker te eten. Maar daarnaast is het natuurlijk een multifunctionele plek, waar je naast een maaltijd eten ook vaak knutselt, spelletjes speelt of schoolwerk aan maakt.
In dit artikel lees je de trends op het gebied van eetkamers én de stoelen voor bij de eettafel.

De eetkamer met een ronde tafel

Wat we steeds meer zien is een ronde eettafel. Misschien denk je eerst dat dit onpraktisch is, omdat je minder tafelruimte hebt. Maar je zult merken dat wanneer je een spelletje aan tafel doet, of samen met elkaar aan tafel eet, dat een ronde tafel prima voldoet. Natuurlijk wordt het lastig als je drie pannen op tafel wil zetten en daarnaast ook nog vier of zes man aan tafel moet eten, dan is wellicht de klassieke eettafel interessanter voor je.
Maar heb je minder ruimte, dan is een ronde eettafel ideaal. Het doet namelijk de ruimte juist groter lijken. De voet van een ronde tafel zit in het midden en daardoor heb je ook geen problemen met benen die tegen de tafelpoten aanstoten. Dat scheelt een hoop blauwe plekken op die kinderbeentjes kan ik je vertellen!

Bij een ronde tafel is het een heuse trend om kuipstoeltjes te kiezen. De kuipstoelen staan perfect bij de ronde tafel en nemen weinig ruimte in beslag. Vaak staan de poten van kuipstoeltjes een beetje uit elkaar, wat geen probleem is aangezien er geen tafelpoten in de weg zitten bij een ronde tafel.

Urban eetkamer

Urban is hot! In een urban eetkamer zie je veel aardse kleuren, gecombineerd met industriële meubels. Eigenlijk is het een combinatie tussen industrieel en botanisch wonen. Een bruine houten tafel met ijzeren poten of steigerbuizen, groene eetkamerstoelen en lekker veel planten in de eethoek. Ook andere natuurlijke materialen zoals bamboe doen het heel goed in een urban eetkamer.

Een vintage stoel of vintage woonaccessoires passen ook perfect in een urban eetkamer, dus als je de ruimte hebt, ga hier dan lekker in los en durf te combineren!
Qua planten is het handig om erop te letten dat je kindvriendelijke planten kiest. Cactussen staan prachtig in een urban eethoek, maar met kleine kinderen is dat niet aan te raden. Daarnaast zijn sommige groene woonkamerplanten giftig voor kleine kinderen en huisdieren, dus vermijd deze ook.

Ben jij op zoek naar de eetkamer voor jonge kinderen? In dit artikel lees je de trends op het gebied van kindvriendelijke eetkamers.

Scandinavische stijl

De derde trend die we willen tippen is de Scandinavische eetkamer. Al jaren razend populair en dat is niet voor niks: de stijl is tijdloos en past in vele huizen. In een Scandinavische eetkamer zie je vaak een combinatie van hout, witte (en andere lichte) kleuren en urban. Daarnaast is de stijl vaak minimalistisch. Je houdt de basiskleuren van de eethoek basic, waarmee je rust creëert. De eettafel is vrijwel altijd van robuust hout. De eethoek maak je perfect af met een lekker warm, zacht vloerkleed.

Qua accessoires kun je denken aan een mooi boeket met droogbloemen, een schilderij met wittinten en natuurlijk groene planten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.