Opvoeding & Ouderschap Voeding en gezondheid

Hoe laat ik mijn kind water drinken?

HOE LAAT IK MIJN KIND WATER DRINKEN?

Heel herkenbaar bij veel ouders waarschijnlijk: je kind wil absoluut geen water drinken en pakt alleen de beker van tafel als er een sapje in zit of wat melk. Maar je kunt je kind niet de hele dag door suikerrijke sapjes laten drinken, dat willen veel ouders ook helemaal niet. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat je kind water drinkt?

Water wordt vaak vies gevonden en daarom is er ook weinig tot geen stimulatie om het te gaan drinken. Want zeg nu zelf…waarom zou je iets drinken wat je echt vies vindt? Hoe kun je nu je kind zover krijgen dat hij toch minstens een beker (het liefst dus nog wel meer) water per dag drinkt?

Hoe laat je je kind water drinken?

Gezonde toevoegingen

Water kun je best lekker maken met een gezonde toevoeging. Een paar framboosjes bijvoorbeeld of wat citroensap voor een lichte zure smaak. Munt is ook een heel goede om erin te doen. Met de meeste soorten fruit kom je zo al een heel eind en kun je heerlijk variëren. Besjes en bramen, appel en peer, citroen en munt, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is een heerlijke combinatie!

En ga eens bij de Action kijken voor een tray voor kleine ijsblokjes. Of shop online herbruikbare ijsblokjes. Heerlijk koel en het maakt dat glas water veel interessanter! Kinderen houden nu eenmaal van ijsklontjes!

HOE LAAT IK MIJN KIND WATER DRINKEN?

Geef het goede voorbeeld

Het klinkt heel logisch, maar vaak vergeten we het. Kinderen kopiëren het gedrag dat ze zien. Dus als mama braaf haar glaasjes water achterover slaat, wordt het voor je kind normaal en is de drempel lager om zelf ook water te drinken. Het hoort erbij en als ik dorst heb, drink ik een slokje water. Dus mama, vergeet je zelf ook niet te drinken?

Maak er een spelletje van

Een spelletje? Van water drinken? Hoe dan? Je kunt heel simpel een schema maken voor elke dag, op een A4 blad bijvoorbeeld, die je op de koelkast plakt. Stel, je wilt dat je kind elke dag vier halve glaasjes water drinkt, dan kun je bij elk half glas dat leeggedronken is, een sticker op het schema plakken. Samen een sticker uitzoeken en elke dag weer een race maken van hoe snel het schema vol is. 

Belonen

Belonen hoeft helemaal niet groots, maar je kunt het zeker ook klein houden. Als je het voorbeeld van hierboven bijvoorbeeld volgt, vier halve glazen per dag, kun je zeggen dat als die glazen leeg zijn en de stickers geplakt zijn, dat het dan tijd is voor een glaasje sap. Zo werk je samen naar wat lekkers toe op een leuke manier. Het maakt het water niet lekkerder, maar de beloning is des te beter na een dag water drinken toch?

Heel herkenbaar bij veel ouders waarschijnlijk: je kind wil absoluut geen water drinken. Maar hoe laat je een kind water drinken?
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.