Noord-Holland Vakantie in Nederland

Coronaproof mini vakantie in eigen land

Ik neem je graag mee op onze coronaproof mini vakantie naar Texel. Want dat je tijdens corona op vakantie kan, is zeker! Lees maar mee.
KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)


Het nieuwe jaar heeft zich aangekondigd en ineens vliegt het me aan. Hoe lang zitten we nu al op elkaar lip, kunnen we niet spontaan ergens naar toe. Ik wil even weg uit onze veilige cocon thuis, maar ik vind het ook wel weer eng. Hoe coronaproof kunnen we op vakantie in eigen land? Voelen we ons beperkt? Zullen de kinderen zich vermaken zonder zwembad en entertainment? De websites van de bekende vakantieparken geven hun voorwaarden en voordelen. Maar hoe gaat het eenmaal geboekt ter plaatse op je bestemming? Ik neem je graag mee op onze mini vakantie naar Texel. 

Op mini vakantie: Texel it is 

Oké, ik heb behoefte aan rust, ruimte en frisse lucht. Dit ervaar zelf het best aan zee; de geur, de weidsheid, de golven. Even de wereld op zijn beloop laten, ademen en opladen. Een spontaan idee vraagt om een spontaan vertrek dus ik boek pas op woensdag met vertrek op vrijdag. Wij zijn op het moment van boeken klachtenvrij, dat vind ik zelf erg belangrijk. En er zijn zo last minute leuke aanbiedingen te vinden. Dit keer hoef je niet op zoek naar een park met allerhande faciliteiten, de ruimte op het park en de omgeving zijn nu de belangrijkste speerpunten. Wij kiezen voor Landal vakantiepark Sluftervallei bij de Cocksdorp op Texel vlak onder de markante rode vuurtoren. Het verblijf dient vooraf betaald te worden en er wordt gevraagd om het registratieformulier alvast in te vullen. Dit scheelt natuurlijk aan handelen en contact bij aankomst. Ook het ticket voor de veerboot vanaf Den Helder koop ik vooraf. Met kentekenherkenning zal de slagboom bij de veerhaven dan openen. Geheel contactloos aan de veerhaven dus. 

Inpakken en wegwegen 

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is met een aantal kinderen. Maar daar kan ik beter een ander blog over schrijven 😉. Dit keer geen uitstapjes naar de lokale supermarkt, dat ene kaasboertje of die fijne slager in het dorp. Ik neem zoveel mogelijk proviand zelf mee. Er hoeven geen tassen met zwemspullen meegenomen te worden, maar vooral lekker eten en drinken, speelgoed, een boek en een extra gezelschapsspel. Onderweg komen we de eerste uitdaging tegen, na de afsluitdijk stoppen we bij een tankstation met aangrenzend restaurant. Helaas blijken de toiletten niet geopend, ophouden tot aan de boot dus. En dan toch altijd dat tikkeltje stress om de boot te halen. In het laagseizoen vaart de boot slechts 1 x per uur, toch jammer als je ‘m net voor je neus ziet vertrekken. De kentekenherkenning werkt super simpel en we rijden zo de boot op. De boot van 13 uur zit nagenoeg vol! Er zijn meer mensen met de behoefte aan een weekendje wadden! Op de boot is het restaurant en alle andere faciliteiten gesloten, en wordt gevraagd om in de auto te blijven zitten. Gelukkig mag je er wel uit voor hoge nood, dus met mondkapje op zoek naar een toilet. Daar zijn er niet veel van en ze zijn ook niet erg schoon. Minpuntje, gauw de handen ‘wassen’ met de handgel in de auto. De overtocht gaat verder snel en soepel. Vanaf de boot is het nog ruim een half uur rijden naar het andere puntje van het eiland waar het vakantiepark gelegen is. Onderweg genieten we alvast van het landschap, de kenmerkende boerderijen en Texelse schapen.  

Aankomst op het vakantiepark 

Vanuit de verte worden de contouren van de vakantiehuisjes zichtbaar, yes we zijn er bijna. Er mag 1 persoon per reservering inchecken, de rest mag nog even in de auto blijven zitten. Aangezien dit park een paar honderd huisje heeft is de rij bij de receptie toch best lang. Maar iedereen heeft goede zin, houdt afstand en heeft een mondkapje op. Het entertainment team heeft een lekker muziekje aan en bakt poffertjes voor de arriverende gasten. Bij dit vakantiepark krijg je nog echt een fysieke sleutel aangereikt. In tegenstelling tot andere parken waar je vooraf je keycard krijgt is helemaal contactloos inchecken dus niet mogelijk. Met de welkomstinformatie, plattegrond en sleutel op zak kunnen we op zoek naar ons huisje voor de komende dagen. De huisjes staan verspreid in een glooiend duinlandschap met hier en daar een nieuwsgierig konijn en zeemeeuw. In je huisje ben je natuurlijk met je eigen gezelschap maar ook het park is zo ruim dat afstand houden naar je mede gasten geen enkel probleem is. Ons huisje is op het oog prima schoon, maar kijk je onder de banken, bedden of op de kast dan zijn ze die al een tijdje vergeten schoon te maken. Maar voor een weekend voor mij in ieder geval voldoende. De buitenfaciliteiten zijn geopend en toegankelijk voor gasten. Ik noem de midgetgolfbaan, de tennisbaan, de vele speeltuintjes en er is mogelijkheid tot fietshuur. Ook is er een beperkt entertainment programma in het weekend van ons verblijf. De kinderen kunnen een thuis knutselpakket ophalen en maken een snoepketting onder de luifel bij het zwembad. Mascotte en kindervriend Bollo komt op reservering (gratis) je kinderen groeten aan de voordeur van je vakantiehuisje. Leuk toch! De parkshop hanteert eigenlijk dezelfde regels als je vertrouwde supermarkt thuis. Mondkapje op, kom alleen en een mandje is verplicht. 

Eenmaal op Texel 

Ons eerste uitstapje is natuurlijk naar zee. Via een wandelpad door de duinen bereik je het immense strand en de ruisende zee op de achtergrond. Hier is ruimte genoeg voor iedereen. Ik zie onze kinderen onbevangen spelen in het zand, wat geniet ik hiervan! Ik was haast vergeten hoe het voelt om op vakantie en vooral vrij te zijn! Ik adem zoveel mogelijk zeelucht in, in de hoop dat ik er thuis weer een tijdje tegen kan. Behalve een aantal keer aan het strand en zee, rijden we een rondje met de auto over het eiland. We stoppen bij het uitzichtpunt over de sluftervallei en zien behalve veel natuurschoon enkele dappere wandelaars. Het restaurantje onderaan het uitzichtpunt serveert verschillende gerechten “to go”. We warmen op bij de houtkachel in onze bungalow en genieten van een Texels speciaal biertje. Wat gaat dit weekend toch snel voorbij en hadden we graag wat langer gebleven. Ik kan me voorstellen dat je bij een langer verblijf toch het struinen langs de winkeltjes, een terrasje pakken of een museumbezoek mist. Ik vond het weleens lekker dat ik die impulsen niet had en mij geheel kon richten op de natuur en mijn gezin. Texel heeft ondanks dat er veel gesloten genoeg mogelijkheden om te genieten van een mini vakantie. 

Wanneer gaan we?

Overweeg je een mini vakantie in eigen land, wat mij betreft zeker doen! Behalve een momentje op de boot en tijdens het inchecken heb ik mij nergens zorgen gemaakt. Ik ben zelf 1 x in de parkshop geweest voor een Texels speciaal biertje en wat houtblokken voor de open haard maar dat hoeft dus niet. De winkel levert tegen een kleine vergoeding ook je boodschappen aan de deur van je bungalow. En mocht je geen zin hebben in koken, met de app bestel je eenvoudig je eten en deze wordt aan je bungalow bezorgd. Per vakantiepark zullen de maatregelen verschillen maar de richtlijnen van de RIVM worden zo goed mogelijk opgevolgd. Boek je wat langer van tevoren, kijk dan goed naar de mogelijkheden voor omboeken of annuleren. Stay safe maar geniet! 

–> Ook jouw verblijf bij Landal boeken? Bekijk hier de mogelijkheden!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.