Educatief

Zó bereid je jouw zoon of dochter voor op de eindexamens

Is het voor jouw zoon of dochter tijd voor het eindexamen? In deze blog vertel ik je alles over een examenvoorbereiding die betaalbaar is.
Linda - Go or No Go

Is het voor jouw zoon of dochter tijd voor het eindexamen op de middelbare school? Dat zal veel zenuwen en spanning met zich meebrengen. Gelukkig weten we één ding al heel lang: een goede voorbereiding is het halve werk. In deze blog vertel ik je alles over een perfecte examenvoorbereiding die ook nog eens betaalbaar is.

In deze blog lees je over ExamenOverzicht, het grootste platform van Nederland op het gebied van eindexamens. Leerlingen kunnen op deze website namelijk terecht voor samenvattingen, oefenboeken en allerlei enorm handige tools die helpen bij de voorbereiding op het eindexamen

Wat maakt ExamenOverzicht zo goed?

Samenvattingen: geschreven door leerlingen, gecheckt door leraren

Het sterkste punt van ExamenOverzicht is dat ze perfect inspelen op de jongeren. Wanneer een leerling op deze site gaat oefenen voor zijn examen, heeft hij niet het idee dat hij dit moet leren van een leraar. De examens en oefeningen zijn namelijk écht door jongeren uitgeschreven! Nu hoef je als ouder natuurlijk niet meteen in de stress te schieten: alle teksten zijn door leraren gecontroleerd. Zo weet je dus zeker dat je zoon of dochter ook echt de juiste dingen leert, maar dan wél op een manier die bij hen past.
Het cijfer dat de leerlingen die ExamenOverzicht gebruiken geven aan de samenvattingen op deze site zegt ook genoeg: de samenvattingen worden door de leerlingen met een 9.2 beoordeeld!

Uitlegvideo’s ter ondersteuning

Behalve de duidelijk geschreven teksten wordt er in de samenvattingen, door middel van QR codes, ook doorgelinkt naar uitlegvideo’s. Dit wordt ingezet bij de lastige onderwerpen, om het nog duidelijker uit te kunnen leggen.

Afwisseling met oude examenvragen

De leerling leert op deze site écht alsof het een echt examen is, want tussen de uitleg door krijgt de leerling examenvragen die de afgelopen jaren in de echte examens gesteld zijn. Zo leert je zoon of dochter hoe een examenvraag vormgegeven kan zijn. De leerling kan ook direct inzien of het antwoord goed was, zodat hij of zij er bij een fout ook direct weer van leert.

Examen oefenboeken

ExamenOverzicht oefenboeken zijn eigenlijk onmisbaar in het leren voor een examen. Oefenen van de examens maakt namelijk echt het verschil tussen slagen en zakken. Wat fijn is aan de oefenboeken van ExamenOverzicht is dat de vragen van een bepaald vak onderverdeeld zijn in domeinen. Zo kun je je bij het maken van de vragen echt focussen op één onderdeel, wat ideaal is als je bepaalde onderdelen nog niet helemaal onder de knie hebt. Zo hoef je dus niet alles over en over te blijven leren, maar kun je precies díe domeinen herhalen waar je wat meer moeite mee hebt.
Ieder onderdeel begint met instapvragen, gevolgd door de pittigere vragen. Tot slot wordt ieder oefenboek afgesloten met een volledig oud examen, zoals deze dus in de afgelopen jaren een keer afgenomen is. Een betere voorbereiding kan haast niet!

ExamenOverzicht app

Werkt jouw zoon of dochter liever op een smartphone, tablet of pc? Dan is de ExamenOverzicht app een goede oplossing. Als je een samenvatting of oefenboek op de website koopt, krijg je deze zowel fysiek thuis gestuurd als online. In de app komt de gekochte samenvatting of oefenboek dus ook te staan, zodat je hem online ook door kunt lezen. Na je aankoop staat die ook direct in de app en hoef je dus niet te wachten tot hij met de post thuis bezorgd wordt. Handig als je haast hebt!

Verder heeft de ExamenOverzicht app ook super interessante gratis features. Zo is er een gratis begrippenlijst voor ieder vak en daarnaast kun je ook voor ieder vak gratis eindexamens (inclusief antwoorden) van de afgelopen 5 jaar inzien. Daarnaast zijn er gratis uitlegvideo’s te vinden, handige examentips en nog veel meer.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.