-

5 tips om jouw huid te beschermen tegen de kou

huid beschermen

Jouw huid beschermen tegen koude temperaturen is belangrijk. Dat is natuurlijk vooral van toepassing in de winter. Tijdens dit seizoen kunnen de temperaturen fors dalen. De ijzige wind kan daarnaast schade toebrengen aan onze huid. Bijvoorbeeld in de vorm van een droge, schilferige of zelfs jeukende huid. Om huidschade door toedoen van lage temperaturen te kunnen voorkomen, voorzien we je graag van een aantal handige tips.

Huidschade voorkomen: zo bescherm je de huid tegen lage en koude temperaturen

Een droge en jeukende huid is voor veel mensen herkenbaar. Zeker in de winterperiode als de buitentemperatuur daalt. Dat komt omdat de huid verzwakt of mogelijk zelfs beschadigd door invloeden van buitenaf. We zetten de verwarming wat hoger, drinken minder water en ook het scrubben schiet er nog wel eens bij in. We dragen in de winter immers geen rokjes met blote benen. Toch is huidverzorging zeker bij lage temperaturen belangrijk. We voorzien je daarom graag van 5 tips om jouw huid te kunnen beschermen tegen de kou.

1. Investeren in een goede huidverzorgingsproducten

Kies in de winter een kwalitatieve verzorgingsproducten die de huid beschermen tegen de kou. Crèmes die verrijkt zijn met antioxidanten en de huid tot rust brengen hebben daarbij de voorkeur. Een goede keuze is de dermacosmetica van La Roche Posay. Deze huidverzorgingsproducten zijn geschikt voor de gevoelige, intolerante en atopische huid. Deze producten brengen de huid tot rust, zorgen voor hydratatie en voorkomen uitdroging.

2. Drink voldoende water

In de winter hebben we minder behoefte aan water. Toch is een goede hydratatie belangrijk als je jouw huid wilt beschermen tegen de kou. Drink 6 to 8 glazen water per dag. Daarmee voorkom je dat de huid uitdroogt, gaat schilferen of zelfs roodheid gaat vertonen.

3. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis

Als de buitentemperatuur daalt, zetten we de centrale verwarming in huis graag iets hoger. De lucht in huis wordt daardoor ook snel te droog. Dat merk je doordat de huid gaat trekken of jeukerig aanvoelt. Stook het daarom niet te warm in huis. Een warme trui doet namelijk ook wonderen. Vul het waterreservoir aan de radiator elke dag bij. Zo houd je de luchtvochtigheid in huis op peil en jouw huid in goede conditie.

4. Bescherm jouw huid tegen de koude buitentemperatuur én de zon

Ga je naar buiten? Pak je huid dan goed in. Ook het gezicht is belangrijk. Draag bijvoorbeeld een lekkere dikke sjaal die jouw gezicht deels bedekt. Ook handschoenen zijn van belang om te voorkomen dat jouw huid beschadigd raakt door de kou. In de winter hebben we ook te maken met een felle winterzon. Bescherm je huid daarom ook met een zonnebrandcrème.

5. Scrub jouw huid minimaal 1x per week

Ook scrubben is belangrijk om jouw huid te kunnen beschermen tegen de kou. Plan daarom minimaal 1x per week een scrub-beurt in voor jezelf. Doe dat met een verzorgende scrub welke geschikt is voor de gevoelige huid. Vooral het scrubben van de ellebogen, de bovenbenen en de voeten is belangrijk. Door het verwijderen van dode huidcellen blijft de huid niet alleen elastisch en zacht, maar voorkom je ook een trekkend en jeukend gevoel.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.