10 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Game reviews

{ Review } | Osmo Pizza Co – Educatief speelgoed voor de iPad

{ REVIEW } | OSMO PIZZA CO - EDUCATIEF SPEELGOED VOOR DE IPAD

Horeca dicht?! Geen probleem, laat gewoon je kids een Pizza restaurant openen! Met Osmo Pizza Co kun je online en offline spelen combineren en leer je je kind allerlei skills, al spelenderwijs. Wij mochten met onze vier kids (3-10 jaar oud) de speelset van Osmo Pizza Co testen en dus opende wij onze eigen pizzeria. Lees gauw verder wat je allemaal kunt doen, wat je leert en hoe wij deze Osmo set vonden.

Wat is Osmo Play?

Osmo Play is hét merk wat digitaal spelen combineert met echt spelen. Dit doe je doormiddel van een base, en een spiegeltje, welke je op je tablet plaatst. Hierdoor kan het spel zien wat je voor de tablet neerlegt. Hierdoor ontstaat de interactie tussen het online en offline gedeelte. Er zijn erg veel verschillende spellen te krijgen. Eerder schreven we al over de Osmo Coding Kit en vandaag laten we graag zien wat je met de Pizza Co set kunt doen.

{ REVIEW } | OSMO PIZZA CO - EDUCATIEF SPEELGOED VOOR DE IPAD

Osmo Pizza Co, bij ons kun je altijd lekker pizza’s bestellen!

Osmo Pizza Co is een set waar verschillende (kartonnen) ‘accessoires’ bij hebt. Namelijk een pizza + dienblad, allemaal ‘geld’ (zowel briefjes als muntjes) en allemaal heerlijke toppings (van peppers tot salami, van champignons tot vis). Daarnaast heb je dus een basis set nodig. Hiermee kun je dan direct aan de slag.

osmo pizza co ipad spel

Het spel is eigenlijk heel simpel en doet mij vooral denken aan de online restaurant games van ‘vroeger’. Er komt een klant in je pizzeria, die geeft een bestelling door, jij maakt de pizza op de juist manier, schuift de pizza in de oven, rekent af, en hebt een tevreden klant (of niet). Het spel is uiteraard nog hartstikke veelzijdiger dan dit, maar daar vertel ik straks over. Ik denk dat je nu wel een beeld hebt bij hoe het spel gaat.

Wat kun je leren met Osmo Pizza Co

Je kunt direct kiezen uit een Junior Mode of de ‘echte’ variant. In de Junior Mode gaat het er eigenlijk alleen om dat je de pizza’s goed belegd. En ook hier lopen de niveaus nog wel op. Dus aan het begin heeft onze 3-jarige het vrij goed zelf kunnen spelen. Maar op een gegeven moment komen er ‘halve’ pizza’s of wil een klant ‘alleen groen’ (dat gaat nog wel zelf), of de klant houdt niet van vlees. Daar was toch wel de hulp van een grotere zus of broer nodig. Het is dus niet zo dat je de Junior Mode echt helemaal alleen door je peuter of kleuter kunt laten spelen. Met een beetje uitleg komen ze wel super ver.

osmo pizza co ipad spel

– Wisselgeld

Natuurlijk gingen wij voor de ‘echte/normale’ modus en daar kun je ook nog weer kiezen tussen verschillende niveau’s. Je kunt ervoor kiezen om zonder wisselgeld te werken, of met alleen maar biljetten als wisselgeld, met alleen 10 ct, 5 ct of durf je het aan om ook met 1 en 2 centen te wisselen. Het niveau dat je kiest heeft invloed op dat wat je aan fooi extra binnenhaalt. Kies je er dus voor om zonder wisselgeld te spelen, dan krijg je geen fooien. Speel je het moeilijkste niveau, dan krijg je 3x zoveel fooi. Dat was voor onze oudste twee kids dus wel een extra motivatie om het niveau moeilijker te kiezen, zodat ze meer geld zouden overhouden.

keukentje ikea pizza

– De balans opmaken

Je opent je pizzaria en je wacht tot de klanten komen. Zij laten je precies weten wat ze willen hebben, jij belegt de pizza, schuift ‘m in de oven, en zorgt ervoor dat er goed wordt afgerekend. Er zijn ook nog VIP klanten waar je rekening mee moet houden, die willen uiteraard op hun wenken worden bediend. Aan het begin kun je rustig in het spel komen, maar na een aantal ‘dagen’ (rondes die je hebt gespeeld) wordt het een steeds drukkere bende. Elke keer krijg je namelijk aan het eind van je ‘dag’ de uitslag. Hoeveel tevreden klanten had je? Deze zorgt voor jouw populariteit. Hoeveel geld heb je verdiend? Wat waren de kosten van de ingrediënten (deze gaan van de winst af), en hoeveel fooi heb je gekregen. Aan het einde van je werkdag krijg je dus je geld! Whoop hoop! 

rekenspel op de ipad pizza

– Rekenen maar!

En geloof mij, je zult je in het zweet werken als je kiest voor het moeilijkste niveau. Je leert keihard rekenen (oeps, toen ik kwam helpen kwam ik erachter dat mijn hoofdrekenen wat moest worden afgestoft). Je leert strategisch nadenken, want ga je nu eerst de klant haar bestelling laten afrekenen, of ga je naar de VIP klant die een bestelling wil laten opnemen, en natuurlijk niet te lang wilt wachten.

Uiteraard hang je ook de kok uit en leer je de juiste ingrediënten te pakken en je leert zelfs door de pizza’s te beleggen, hoe je halve en kwarten werken. Super spelenderwijs dus. O, en wilde je je interieur skills gebruiken? Je kunt (en moet om sommige levels te halen) je pizza restaurant ook aankleden met posters, planten en nog veel meer. 

osmo pizza co ipad spel

Go or No Go

Wij vinden allemaal dat de Osmo Pizza Co echt een GO is! Wij maakten van ons keukentje met een sticker van een Italiaans Restaurant voor het Ikea Duktig keukentje (lees ook onze review), een heuse echte pizzeria, dus zo werd het spelen nog leuker! De kids pakken hem er regelmatig bij en zijn zo (zonder dat ze het echt doorhebben) eigenlijk hartstikke hard aan het leren, terwijl ze spelen. Hartstikke leuk ook om te leren samen werken met broertjes en zusjes (of papa en mama) want op een gegeven moment is het echt wel zaak om de een de pizza’s te laten beleggen, terwijl de ander afrekent. Het kan in een moord tempo gaan. Deze set krijgt absoluut een GO!

Winnen!

Win de Osmo Pizza Co Starter Kit 🍕! Deze geweldige Osmo set t.w.v. € 59,99 heeft de perfecte combinatie tussen spelen en leren en JIJ kan hem nu winnen! Laat hieronder in de reacties of op Facebook of Instagram weten dat je mee doet! De winnaar wordt 19 maart 2021 bekend gemaakt.

** De winnaar is bekend! Proficiat Solisme (meegedaan via Instagram). Je hebt een pb van me ontvangen **

Osmo Pizza Co Facts

Met Osmo Pizza Co kun je online en offline spelen. In deze review lees je wat je leert en wat wij van deze Osmo uitbreidingsset vonden. #osmo #ipad

Lees ook: Osmo Genius kit

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 38 Comments

 • Reply
  Tamara Jongkees
  17 maart 2021 at 21:40

  Wat ziet dit er leuk uit! Volgens de leeftijdindicatie zal mijn zoon van 5 hier nog jaren plezier van kunnen hebben ( en zijn broertje ook). Leuk om educatief bezig zijn met de ipad te combineren. Ik maak graag kans op deze prijs voor mijn jongens.

 • Reply
  Tineke
  16 maart 2021 at 11:02

  Wat een tof spel. Het is soms lastig om voor onze zoon van 8 en dochter van 5 iets te vinden wat voor allebei heel leuk is om te doen. Dit spel wordt zeker weten een succes. Ook een leuke tip om het keukentje om toveren tot pizzeria.

 • Reply
  Iris Bakker
  16 maart 2021 at 10:15

  Dat lijkt me leuk zeg, wat een goede combinatie van online en offline en spel en educatie. Ik doe graag mee

 • Reply
  kempenaers anita
  16 maart 2021 at 10:15

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoontjes

 • Reply
  Renilda
  15 maart 2021 at 22:34

  Ik waag mijn kans voor mijn kleinkinderen. Ziet er erg leuk uit

 • Reply
  Iris
  15 maart 2021 at 22:33

  Ik loot heel graag mee voor mijn zoontjes

 • Reply
  Sharmaake
  15 maart 2021 at 15:24

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje. Hij zit in groep 3 en heeft wel moeite met rekenen, maar niet met het eten van pizza’s! Hij houdt ervan om restaurantje te spelen en hiermee denk ik dat hij spelenderwijs veel kan leren. Leuk bedacht voor op de Ipad

 • Reply
  Imina
  15 maart 2021 at 15:21

  Ow, dit is echt super leuk! Ik doe heel graag mee, heb kinderen in dezelfde leeftijd en er komt nog een kleintje aan. Het is altijd al super leuk voor kinderen om restaurantje te spelen en hoe leuk is deze combinatie met de Ipad. Ik denk dat mijn kinderen hier echt super veel van kunnen leren (en plezier mee kunnen hebben).

 • Reply
  Eden
  14 maart 2021 at 23:11

  Ik doe graag mee

 • Reply
  Ivana
  14 maart 2021 at 13:55

  Voor mijn dochter!

 • Reply
  Marianne van den Hoek
  14 maart 2021 at 09:56

  Wat ontzettend leuk!!! Ik doe graag mee 🙂

 • Reply
  Suus
  14 maart 2021 at 05:12

  Ik waag graag een kansje voor dit leuke en educatieve spel!

 • Reply
  Karolien Smeding
  13 maart 2021 at 21:51

  Heel graag!!

 • Reply
  Angelique
  13 maart 2021 at 21:11

  Ik loot graag mee

 • Reply
  Jan
  13 maart 2021 at 20:07

  Ik laat me heel graag verrassen.

 • Reply
  Debby Koeman
  13 maart 2021 at 19:58

  Leuk en leerzaam spel voor mijn dochter. Op deze manier wordt leren echt leuk!

 • Reply
  M. van Meegen
  13 maart 2021 at 16:35

  Wat een origineel spel. Doe heel graag mee!

 • Reply
  Ran Slag
  13 maart 2021 at 15:53

  Wat een heerlijk spel (letterlijk en figuurlijk). Ik doe graag mee!

 • Reply
  Oma Ria Deutz
  13 maart 2021 at 14:49

  Ik doe heel graag mee voor mijn 2 kleinzoons. Super leuk en leerzaam

 • Reply
  Anneliese de Waal
  13 maart 2021 at 14:41

  Zo leuk voor de kinderen 😊😊, ik doe erg graag mee 😀😀 Groetjes Anneliese de Waal

 • Reply
  Inge Bergsma-Kiezebrink
  13 maart 2021 at 14:19

  Wat een leuk en educatief spel! Pizza is hier favoriet dus wIj loten graag mee.

 • Reply
  Oma Will
  13 maart 2021 at 13:59

  Dit vinden mijn kleindochters vast geweldig!! Wat een leuk leerzaam spel.
  Ik doe graag voor hen mee, maar ik heb om privéredenen geen facebook, maar volg bloglovin.

 • Reply
  Syl
  13 maart 2021 at 13:59

  Leuk en vernieuwend zeg! Ik doe graag mee.

 • Reply
  Carla
  13 maart 2021 at 13:55

  Superleuk voor m’n kleinkinderen!

 • Reply
  geertje
  13 maart 2021 at 13:24

  Heel leuk voor onze kleine pizzabakker. Naast dol op pizza’s heeft hij ook heel veel plezier in koken. Heel leuk te combineren met dit educatieve spel.

 • Reply
  co
  13 maart 2021 at 12:59

  superleuk voor onze kleine meid! ik doe graag mee.

 • Reply
  Heleen Haarsma
  13 maart 2021 at 12:30

  Wat een geweldig leuk spelletje lijkt ons dit!
  Mijn kleindochters mogen heel graag spelletjes spelen op de Ipad als ze hier logeren.
  En oma stiekem zelf ook heel graag 😉
  Duimen maarrrr….

 • Reply
  Marian B
  13 maart 2021 at 11:58

  Een leuk en leerzaam spel. Hier zal mijn dochter zich wel mee weten te vermaken. De iPad hebben we, dus dat gaat zeker goedkomen.

 • Reply
  Gea
  13 maart 2021 at 11:41

  Wat een leuk spel. Ik loot graag mee. In mijn klas zouden ze dit geweldig vinden en ze oefenen er ook nog verschillende vaardigheden mee.

 • Reply
  Anna
  13 maart 2021 at 11:40

  woooow super cool ik doe heel graag mee voor mijn dochter Julia

 • Reply
  Willem de Wal
  13 maart 2021 at 11:39

  Heel leuk speelgoed voor mijn neefje en nichtje die vaak met elkaar spelen en dit vast helemaal fantastisch zullen vinden.

 • Reply
  Anne Fleur
  13 maart 2021 at 11:17

  Onvoorstelbaar hoe ze het toch elke keer weer verzinnen. Spelend leren is zo leuk en helemaal op deze manier. Ik heb een tweeling van 9 jaar, dit gaan ze helemaal geweldig vinden!

 • Reply
  sanne
  13 maart 2021 at 09:36

  Daar zullen mijn kleine pizza gekkies heel erg blij mee zijn. Ik doe graag mee met deze actie!

 • Reply
  Nelly
  13 maart 2021 at 09:19

  Leuk spelen en er ook nog wat van leren. Mijn dochter zal dit heel leuk vinden. Ik loot graag mee.

 • Reply
  Osmo Genius Kit, on-en offline 5 uitdagende games spelen met de iPad - Go or No Go
  6 maart 2021 at 06:30

  […] { Review } | Osmo Pizza Co – Educatief speelgoed voor de iPad – 1 februari 2021 […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 6-jarige jongen - Go or No Go
  5 februari 2021 at 12:15

  […] Osmo is ontzettend leuk en leerzaam speelgoed als je een iPad in huis hebt. Ik kan je er heel veel over vertellen, maar je kunt het beste onze reviews van Osmo lezen, dat zegt genoeg! […]

 • Reply
  { Review } | Osmo: spelen en leren op de iPad - Go or No Go
  2 februari 2021 at 14:01

  […] Osmo Pizza Company (lees hier onze review) : Leert je kind rekenen en omgaan met geld door het bereiden van eigen pizza’s en het bedienen van de klanten. […]

 • Reply
  { Review } | Osmo Coding Starter Kit voor de iPad - Go or No Go
  2 februari 2021 at 14:01

  […] { Review } | Osmo Pizza Co – Educatief speelgoed voor de iPad – 1 februari 2021 […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.