Gratis uitstapjes en activiteiten Uitstapjes met je kids Zuid-Holland

leuke activiteit tijdens de voorjaarsvakantie: bunkerjacht!

Joyce

Helaas zijn er weinig dingen die we mogen en kunnen doen in de voorjaarsvakantie. Bij ons staat er al één activiteit op het programma die we willen gaan doen. Wij gaan namelijk met het hele gezin op bunkerjacht!

Bunkerjacht: Waar zijn de bunkers?

Al een paar jaar is onze oudste helemaal weg van alles wat met soldaten te maken heeft. Zo ook van bunkers. Bij ons in de buurt hebben we Clingendeal en daar zijn er een aantal te vinden. Eentje is zo groot dat je er helemaal om heen kan en moet lopen. Ze hebben hem wel dichtgemaakt omdat de bunker voor andere dingen werd gebruikt die niet helemaal de bedoeling is. Regelmatig gaan we er met de auto op uit op zoek naar bunkers. Van tevoren zoekt mijn man online uit waar er bunkers te vinden zijn, maar je moet ze natuurlijk daarna wel zelf zoeken. Wij gaan op bunkerjacht!

Atlantikwall: Dicht bij huis

Wij wonen tegen Den Haag aan en laat daar nu de Atlantikwall goed te zien zijn. Tijdens de tweede wereldoorlog hadden de Duitsers een 2685 kilometer lange verdedigingslinie langs de kustlijn aangelegd. De Atlantikwall liep van Noorwegen helemaal tot aan de grens met Spanje, dus ook in Nederland. Er zijn aan de kust nog veel bunkers te vinden van de Atlantikwall. Zo ook hier bij Schevingen. Er is zelfs een route die je kan fietsen. Wij gaan dan ook regelmatig in de duinen kijken op zoek naar bunkers, maar ook elders in Nederland zijn bunkers te vinden.

Open / dichte / gratis / betaalde bunkers

Er zijn bunkers die altijd toegankelijk zijn, maar er zijn er ook een hoop die ze dicht hebben gemaakt. Dit komt omdat de vleermuizen er overwinteren en we ze niet willen storen. Daarom worden deze in de winter gesloten. Gelukkig zijn er nog genoeg te bezoeken. Sommige bunkers kan je zo in, maar er zijn er een aantal waar je voor moet betalen. Dit komt omdat die bunkers door een stichting worden onderhouden en je een rondleiding krijgt. Helaas zijn die bunkers door corona gesloten, maar er zijn er nog genoeg die je wel kan bekijken.

Helaas zijn er weinig dingen die we mogen en kunnen doen in de voorjaarsvakantie. Bij ons staat er al één activiteit op het programma die we willen gaan doen. Wij gaan namelijk met het hele gezin op bunkerjacht!

Een app om bunkers te zoeken

Online kan je ontzettend veel vinden over bunkers. Zo zijn wij in Hoek van Holland geweest waar je tussen de duinen de bunkers verscholen zitten. Maar er is ook een betaalde app die je kan downloaden. Deze app vertelt je waar je bunkers kan vinden. Laat je satellietfoto’s zien en geeft je extra informatie. Het kost wel iets, maar dan weet je zeker dat je op de juiste plek bent.

Bunkerjacht? Ga naar de kust

Wil jij met jouw kinderen ook op bunkerjacht? Ga dan naar de kust. In Zuid-Holland is er ontzettend veel te vinden. Lekker buiten zijn en daarnaast dingen zoeken die gebruikt zijn voor de Tweede wereldoorlog. Het kost je niks, maar levert je wel een heel blij gezicht op. Wij gaan in ieder geval aankomende vakantie weer op bunkerjacht. Jij ook?

Handige sites en tip voor een bunkerjacht

 • Clingendeal, Den haag
 • de punt, Ouddorp
 • Biberbunker, Oostvoorne
 • Doorgezaagde bunker, Culemborh
 • Strandweg 25, Hoek van Holland
 • Vleermuisbunker, Wassenaar
 • www.forten.nl
Helaas zijn er weinig dingen die we mogen en kunnen doen in de voorjaarsvakantie. Maar wij gaan met het hele gezin wel op bunkerjacht!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  2modelling
  12 januari 2022 at 22:35

  3unctuous

 • Reply
  Barbara Barendse
  12 februari 2021 at 14:16

  Ja, wij wonen ook in Den Haag en wij doen ook graag de bunkerjacht. We wandelen nu toch enorm veel en het is dan elke keer weer leuk om een nieuwe te spotten! Straks mogen we ze ook weer bezoeken. Zie er nu al naar uit!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.