Speelgoed Trends & Hypes

Lekker friemelen: dit zijn de 5 leukste soorten fidget toys

Fidget toys zijn al heel lang bekend. Langer dan je denkt: de eerste fidget toy stamt uit 1974! Het is de bekende Rubiks Kubus. Maar tegenwoordig zijn er nog veel meer fidget toys die stukken moderner zijn. Je kent vast wel de bekende fidget Spinnes en stressballen. Dit zijn de 5 leukste soorten fidget toys voor kinderen (en volwassenen).

1.         Spinner

De Fidget Spinner is ondertussen een klassieker. Het was enkele jaren geleden een ware rage onder kinderen. Tegenwoordig zie je ook meer volwassenen ermee, al blijft het toch een kinderproduct. Er zijn Spinners in allerlei vormen. Van een vrij kleine en simpele Spinner in een leuk kleurtje tot een grote Spinner met holografische kleureffecten. Er zijn ook Spinners met knopjes en hendeltjes om mee te prutsen. Ga je fidget toys kopen, dan vind je vaak ook leuke pakketjes met verschillende fidget toys. De Spinner is daarin meestal ook een vast item.

LEKKER FRIEMELEN: DIT ZIJN DE 5 LEUKSTE SOORTEN FIDGET TOYS

2. Pop It

Er zijn veel verschillende vormen van de Pop It fidget. Kenmerkend voor Pop It fidget toys is dat ze ‘plop’-geluidjes maken. De simpelste Pop It is een plastic rondje of hartje met daarin holle ruimtes. Deze kunnen twee kanten op ‘geplopt’ worden. Je kunt er gedachteloos een hele tijd mee bezig zijn terwijl je bijvoorbeeld een film kijkt of een boek leest. De Pop It bestaat tegenwoordig ook in andere leuke vormen, waarbij je palletjes kan omzetten of knopjes indrukken.

pop it fidget toys

3. Cube

De Fidget Cube is een relatief nieuwe verschijning. Het is vaak een kubusvorm, al zijn er tegenwoordig ook andere vormen te vinden. Elke zijde van de kubus heeft iets om mee te prutsen. Dat kan een klein ronddraaiend balletje zijn, maar ook schuifknopjes, klikknopjes of schakelaartjes zitten erop. Het is verrassend ontspannend om zo te kunnen prutsen met een kleine kubus – die bovendien nauwelijks geluid maakt en dus niet irritant is voor de omgeving.

fidget cube

4. Flip Stick

De Flip Stick is een simpel stuk hout in een langwerpige vorm. Alle hoeken zijn afgerond, waardoor hij niet snel stilligt. Je kunt er allerlei oefeningetjes mee doen, zoals hem heen en weer laten rollen of telkens omgooien en weer opvangen. Een nadeel van de Flip Stick is dat hij een hol houten geluid maakt als hij op de tafel bonst. Dat zorgt dat deze toy wel erg leuk is, maar niet geschikt om bijvoorbeeld mee naar school te nemen.

LEKKER FRIEMELEN: DIT ZIJN DE 5 LEUKSTE SOORTEN FIDGET TOYS

5. Stressbal

De stressbal was vroeger al leuk en dat is hij nog steeds! Er zijn veel vormen. Van een simpel flexibel balletje tot zachte zakjes die je kunt vervormen en kneden. Er zijn ook stress-stuiterballen en nog veel meer. De bekende 8-ball is ook weer terug van weggeweest. Kortom: stressballen zijn voor elke leeftijd leuk en handig. Je houdt je handen bezig zonder dat je er je aandacht bij hoeft te houden.

Fidget toys zijn niet alleen leuk om mee te spelen. Vaak horen ze ook bij de speelgoed-hypes op de basisschool en middelbare school. Ze zijn ook nuttig! Het is bewezen dat het bezig zijn met de handen stress kan verlichten. Verder is het prettig om lekker wat te prutsen zonder dat je erbij na hoeft te denken. Het stimuleert ook creativiteit: deze rage gaat rond op Tik Tok, waar werkelijk verbluffende filmpjes worden gemaakt van capriolen met Fidget toys.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.