Huis & Tuin

Een goede internetverbinding: voor ons essentieel!

EEN GOEDE INTERNETVERBINDING: VOOR ONS ESSENTIEEL!
Linda - Go or No Go

Vind jij een goede internetverbinding ook zo belangrijk? Hier in huis is het echt essentieel dat het internet goed en snel werkt. Wij werken namelijk vrijwel dagelijks met twee mensen thuis en daarnaast zitten er ook nog regelmatig twee tieners te gamen of YouTube te kijken. Als die tieners tijdens het gamen al het internet dus opslurpen en ik vervolgens mijn werk thuis niet lekker kan doen, is er een probleem.

Dus dat die internetsnelheid goed moet zitten, is duidelijk. Nu ben je vast benieuwd welk pakket wij hebben? Nou, wij hebben een goed alles in 1 pakket. Wat ideaal is, is dat je binnen zo’n alles in 1 pakket kunt kiezen tussen verschillende internetsnelheden. Want waar wij met vier man vaak tegelijk het internet verbruiken, is dat wellicht bij een ander gezin weer helemaal anders. Maar hier hebben we vaak twee personen aan het werk en twee tieners die druk zijn met Fortnite.

Wat is nu een goede downloadsnelheid?

Met een downloadsnelheid van 100 Mbit per seconde zit je vaak wel goed. Dit is vaak het meest gekozen pakket. Een kleiner pakket kies je meestal als je met 1 of 2 personen thuis bent. Een hoger pakket kun je altijd nog kiezen als blijkt dat de 100 Mbit per seconde toch niet voldoende is.
De hogere pakketten, waarbij je aan 1000 Mbit per seconde zit, zijn vaak voor de échte fanatieke en professionele gamers. Je kunt er bijvoorbeeld ook op meerdere apparaten tegelijk op 4K-resolutie video’s mee streamen.
Maar mijn advies is om eerst voor het gemiddelde pakket te gaan, want de kans dat deze voldoet aan jullie wensen is wel vrij groot. Daarnaast kan niet ieder huis zo’n hoge snelheid verbinding binnen halen. Je hebt hier bijvoorbeeld sowieso een glasvezelkabel voor nodig.
Weet je niet zeker welke internetsnelheid jij binnen kunt halen in huis? Je kunt op de website van T-Mobile een check doen welke internetsnelheid bij jou thuis binnen komt en welke snelheid T-Mobile aanraadt.

Televisie

Natuurlijk zit er in zo’n alles in 1 pakket naast een internetverbinding ook nog meer. Je krijgt bij een pakket namelijk ook televisie en vaste telefonie. Binnen de verschillende pakketten krijg je overigens niet meer tv-zenders: het verschil is prijs per pakket zit hem echt in de internetsnelheid.

Tip: Wist je dat het super slim is om je mobiele abonnement te combineren met je alles in 1 thuis pakket? Dat levert je een mooie korting op! Je krijgt dan namelijk zowel op je mobiele abonnement als op je alles in 1 pakket korting.

Tv programma’s opnemen

Misschien klinkt het heel ouderwets, maar een functie waar ik heel blij mee ben en heel veel gebruik van maak, is de opneemfunctie. Ik neem veel programma’s die laat op televisie komen op, zodat ik die bijvoorbeeld samen met de kinderen terug kan kijken. Denk aan programma’s zoals Marble Mania en Hunted. Die programma’s duren tot half 10 ‘s avonds, en dat vind ik echt te laat op een doordeweekse dag. Dus ik neem de programma’s op zodat we ze een dag later samen terug kunnen kijken. En wat nu zo ideaal is aan die functie, in tegenstelling tot terugkijken via de tv-gids, is dat je de reclames gewoon door kunt spoelen. Dat kijkt nog veel lekkerder!


Lees ook: Geen internet op vakantie? Paniek!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.