Sporten

Dochters en paarden: van plezier tot verzorgen

Myrthe

Al vanaf de eerste keer dat de oudste een paard zag weet ze het zeker: ze wil op paardrijles. Aangezien zowel vader als ik enorm allergisch zijn voor paarden hebben we haar daar in eerste instantie nog vanaf willen brengen. Wekelijks niezend en met dikke ogen bij de paardrijles staan kijken zien we natuurlijk niet zo zitten. Met carnaval is ze verkleed geweest als paardrij-juffrouw, in de hoop dat ze dan tevreden zou zijn maar helaas.

Paardrijles

De moeite was tevergeefs. Om het maar zo te zeggen: wat ze in haar kop heeft heeft ze niet in haar kont! Uhm….als het over paarden gaat moet het natuurlijk hoofd en billen zijn he, oeps. Wel hebben we het nog iets kunnen rekken: pas na haar C zwemdiploma mag ze op paardrijles. Wisten wij veel dat ze binnen een jaar haar A, B en C zou halen…haha. Belofte maakt schuld, dus sindsdien gaat ze wekelijks naar de paardrijles.

Wij nemen de puffer mee tegen de allergie en sindsdien kijken we wekelijks met trots naar de voortgang van oudste. Wat gaat het snel zeg! En wat is het magisch om te zien hoe zo’n groot dier precies doet wat gevraagd wordt. De chemie tussen mens en paard is echt bijzonder om te zien. Ook heel fijn dat ze het hele proces meemaakt, en niet alleen maar even gaat paardrijden.

Lijnzaadolie voor paarden

Zodra we op de manege aankomen mag ze ‘haar’ paard gaan borstelen. Ze heeft haar eigen set borstels bij zich waarmee de manen borstelt en ervoor zorgt dat het paard er weer prachtig bij loopt. Een mooie glanzende vacht is natuurlijk altijd een prachtig gezicht. Door wat lijnzaadolie toe te voegen aan het voer van het paard gaat de vacht mooi glanzen. De paard lijnzaadolie zorgt overigens niet alleen voor een gezonde en mooi glanzende vacht, het is ook eens goed voor de spijsvertering.
Na de verzorging krijgt Jack, want zo heet het paard, nog wat ‘paardensnoepjes’ en dan wordt hij opgezadeld. Ook een bijzonder gezicht: en achtjarige die een paard opzadelt. Ik doe het haar niet na!

Rijden maar!

Na het opzadelen mag het echte werk beginnen: er mag gereden worden! Ik vind het een doodeng gezicht. Hoe harder ze gaan, hoe meer ik hem begin te knijpen… Zij vindt het echter fantastisch en geniet met volle teugen. Het liefste rijdt ze in het bos: als we daar wandelen worden we ook steeds gewezen op plekken waar ze gelopen heeft en vanaf waar ze in galop en in draf is gegaan tijdens de lessen. Het enthousiasme straalt er vanaf!

Goed paardenvoer

Als de les is afgelopen worden de paarden nog wat extra verwend. Ze worden afgezadeld, soms nog wat geborsteld en krijgen hun brokken: rijden maakt hongerig dus ze mogen best een lekker hapje eten na het harde werken. Dat willen wij tenslotte ook toch!? Voor mij gaat er een wereld open als ik al de verschillende soorten paardenvoer zie. Waar de een zichtbaar geniet van wat hooi, gaat de ander aan de brokken. Sommige paarden krijgen zelfs speciale brokken. Er zit veel verschil in de verschillende soorten paardenvoer. Denk aan Subli seniores priores. Dit voer is bijvoorbeeld zeer geschikt voor paarden die moeite hebben met gewoon paardenvoer zoals hooi en granen. Er is van alles op de markt tegenwoordig. Wat dat betreft verschilt het niet veel van ons menu: net zo divers en voor alle ongemakken of allergieën is er een oplossing. Zelfs voor paarden met gebitsproblemen zijn er speciale brokken op de markt. Dat zou voor mensen ook wel een oplossing kunnen zijn, in plaats van gepureerd eten als je last hebt van je gebit…hihi.

Echt fantastisch om te zien hoe de kids bij het totaalpakket worden betrokken als het gaat om de verzorging van de paarden. En wat een enthousiasme bij alle kids! Voor het geluk en plezier op het snoetje van de oudste, daar hebben we wel een paar niesbuien en dikke ogen voor over hoor! 


Leuk voor paardenfans: kinderkamer in paardenthema





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.