Carnaval

Carnaval – De Stay-At-Home Editie

Helaas mogen we dit jaar de kroegen niet in tijdens carnaval. We kunnen niet kijken naar de allernieuwste wagens in de carnavalsoptocht en is het stil op de straten.. Carnaval vieren we dit jaar namelijk thuis. Maar dit hoeft natuurlijk absoluut niet saai te zijn! Verre van juist! Maar hoe maak je er thuis een gezellig feestje van? Lees dan vooral even verder.

1. Versier je huis

Voor iedereen die voorbij jouw huis komt is het natuurlijk onwijs leuk om te zien dat je huis versierd is, en je brengt jezelf er ook nog eens goed mee in de stemming. Hang de carnavalsslingers op, blaas de serpentines door de kamer heen en strooi de confetti. Maar ook een piñata is helemaal in op het moment en maakt het extra feestelijk. Geloof me, je kinderen zullen je ook mega dankbaar zijn, want ik gok dat een piñata toch de droom van ieder kind is!
Natuurlijk vind je de confetti over maanden nog terug tussen de bank en onder de verwarming, maar hey, dat maakt het nu juist zo leuk!

In sommige dorpen zijn zelfs initiatieven ontstaan voor het versieren van de buitenkant van je huis. Zo is er een dorp dat honderden voordeuren heeft geregeld en deze rondgebracht heeft aan de bewoners van het dorp, met het verzoek om de voordeur in carnavalssfeer te versieren.

2. Dress to impress

Juist thuis kun je lekker jezelf zijn en het zo bont maken als je zelf wil. Trek elke dag iets anders aan en match als je kunt een keer met de hele familie. Ga als superhelden of in dierenthema, dat levert pas hilarische foto’s op! Want je moet deze speciale, bizarre en hopelijk eenmalige stay-at-home carnavalseditie natuurlijk wel vastleggen!
Pak juist nu lekker uit en probeer dat ene schmink idee gewoon een keer uit. Want dit jaar moet je het feestje zelf maken dus waarom dan niet lekker uitpakken. Koop een schminksetje of wees creatief met de make-up die je hebt.

3. Carnavalsmuziek

Er zijn carnavals-afspeellijsten genoeg te vinden, maar je kunt natuurlijk ook je eigen nummers bij elkaar zoeken en een persoonlijke lijst maken. Ook op facebook zijn er genoeg evenementen te vinden waarbij dj’s carnavalsmuziek draaien en je echt een feestje in huis hebt. Van carnavalsbingo’s tot carnavalsquizen en natuurlijk met de grootste feestartiesten zoals Lamme Frans en Feestdj Ruud. De polonaise mag ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken en als je huis te klein is ga je met je gezin op straat gewoon nog even een rondje door.

4. Carnavalsoptochten op tv en online kijken

Elk jaar worden er carnavalsoptochten uitgezonden op televisie, deze kun je thuis natuurlijk ook terug kijken van alle jaren. Maak er een gezellige optocht-marathon middag van en herbeleef zo de vorige jaren. Wellicht kun je met de kinderen een eigen top 3 maken van jullie favorieten! Duurt zo’n marathon te lang voor je? Geef er dan een andere draai aan en maak je eigen wagen. Versier je fiets, step of skelter. Hang er vlaggetjes aan en rijd de buurt door met je verkleedkleren aan!

Ook kun je online vaak verschillende ‘buuts’ van tonpraters vinden. Een tonprater doet op een podium een typetje na en maakt zeer flauwe grapjes en woordspelingen. Als je zoekt op de beste tonprater van Brabant, dan kom je zeker weten wel een aantal mooie buuts tegen!

5. Confetti maken

Normaal koop je in elke feestwinkel voordelige zakken vol confetti, maar dat is dit jaar toch wel even anders. Wellicht juist leuk om het dit jaar zelf te maken! Het enige wat je nodig hebt is een perforator en velletjes gekleurd papier en/of kranten. Hier gebruiken we ook glitterpapier, want glitterconfetti is natuurlijk helemaal geweldig. Het is even een klusje maar het resultaat mag er zeker zijn. Bewaar het in een doos of zakje en je kunt het elke keer weer opnieuw opvegen en hergebruiken! Wil je helemaal los? Knutsel dan zelf deze leuke confettischieters erbij!

6. Spelletjesmiddag

Op de kindermiddag in onze stad zijn er altijd spelletjes te vinden die te maken hebben met het motto. Het motto van jouw stad of dorp is natuurlijk al bekend dus ga op zoek naar spelletjes en vul hier je middag mee. Knutsel iets in het thema, maak een foto in dat thema, verkleed je in het thema en ga lekker los. Met carnaval mag het zeker een dolle boel zijn!
Zo heeft Roosendaal Wa d’n optreje: denk dan aan een eigen optreden verzinnen voor elkaar, leuke maskers maken voor een show en zelf hele theaterstukken.
In Steenbergen hebben ze Liefde vor de leut, knutsel de mooiste hartjes of bak een taart in hartjesvorm en ga deze lekker versieren met eetbare confetti.

Natuurlijk hopen we volgend jaar weer op een carnavalsfeestje samen, maar laten we er dit jaar ook samen een knalfeest van maken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.