Zwangerschap

8x de leukste Boeken voor papa tijdens de zwangerschap

Er zijn veel speciale boeken voor papa tijdens de zwangerschap. In deze blog vind je de leukste vaderschapsboeken op een rijtje.

Wanneer een vrouw in verwachting is zijn er allerlei folders met informatie die zij meekrijgt (ook in de zwangerschapsdozen). Ook zijn er boeken vol geschreven over wat je kunt verwachten tijdens je zwangerschap. Maar vaders worden vaak vergeten hierin. Natuurlijk kunnen ze mee naar de afspraken en mogen ze de folders lezen. Maar we weten allemaal dat een beetje extra aandacht voor de papa’s geen overbodige luxe kan zijn. Dat dachten verschillende schrijvers ook, want er zijn ook speciale boeken voor papa’s tijdens de zwangerschap. Ik zet ze voor je op een rijtje.

1. Zo doe je dat Papa, door Shawn Bean

Alle onmisbare, overbodige en best wel handige dingen die je echt moet kunnen als papa. Dat is wat dit boek je beloofd. Dit boek leert je hoe je alles moet doen. Van je vrouw laten genieten van haar zwangerschap tot het inrichten van de babykamer. Maar ook hoe je het flesje klaarmaakt en slaapliedjes zingen. Met dit boek word jij een superpapa!

2. Vaderschap voor beginners, door Tjeerd van der Weijden

Dit boek is verschenen in januari 2021. Je leert wat je tijdens de zwangerschap wel en vooral ook niet moet doen, hoe je je huis babyveilig maakt, wat er zoal verandert in jullie relatie en hoe je een goede band met je baby opbouwt.

3. Handboek voor vaders, door Beau van Erven Dorens

In dit boek vind je vooral tips voor jou als vader, van de bekende Beau. Hoe jij de kinderjaren overleeft hoef je namelijk niet zelf uit te zoeken, dit hebben anderen al voor jou gedaan en kun je lezen in dit boek. Besproken met ontzettend veel humor (hoe te overleven in de jungle van het vaderschap) waardoor het lekker makkelijk wegleest en natuurlijk ook nog eens blijft hangen.

4. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, door Kluun

Als het gaat om bekende boeken voor papa. Dan is wellicht het meest populaire en bekende boek toch wel van Kluun. Dit boek is ook zeer favoriet om als cadeau te geven aan de aanstaande vader. Wat je hierin kunt verwachten is precies wat er op de voorkant staat: “Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.” De eerste zin zet wellicht al direct de toon: “Gefeliciteerd, u hebt een vrouw zwanger gemaakt. Met een beetje geluk is het ook nog eens uw eigen vrouw.”
Vooral voor de voetbal papa’s is dit een fijn boek om te lezen, je vindt er namelijk veel voetbalanekdotes in terug. Je vindt er een complete begrippenlijst die je als man niet altijd uitgelegd krijgt, maar dus in dit boek gemakkelijk kunt opzoeken. Zo heeft strippen niets te maken met het uittrekken van de kleren en is een tepelhoedje een echt woord.

5. Kickstart je vaderschap, door Robin van Tilburg

Dit is de inspiratiegids voor aanstaande vaders. Hier kun je verhalen lezen van andere vaders, worden belangrijke thema’s besproken en vind je ook praktische tips. Na het lezen van dit boek weet je beter wat je als vader kunt verwachten én kunt doen om de beste start te creëren voor je gezin.

6. Commando papa, door Neil Sinclair

Een boek voor de eerste 3 jaar, zo staat er op de voorkant. Een klein boek wat je gemakkelijk meeneemt als je op locatie nog eens de nodige informatie van je missie door moet nemen. Dit boek is namelijk beschreven als een militair handboek. Zo leer je hoe je je basiskamp moet opzetten, de babykamer maar ook de vieze luiers, ofwel bomopruiming overleeft. Het zorgen voor een baby kan namelijk lijken op een militaire operatie, hier kun je dus als papa nog veel van leren.

7. Vader worden voor dummies, door Matthew Miller

Deze welbekende reeks heeft ook een speciaal boek geweid aan het vaderschap. Ook dit boek staat vol tips. Dit boek zet namelijk alle technische, fysieke en emotionele aspecten van zwangerschap op een rijtje; nu eens met jou als vader als uitgangspunt. Het boek is geschreven vol humor en speciaal voor mensen die nooit zwanger zullen zijn en niet weten wat je dan precies meemaakt, ideaal dus! Zo kunnen ze zich toch inleven in hun partner en weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

8. Zwangerschaps-boek voor mannen, door Gerard Jansen

Een luchtig boek vol humor maar waar je wel wat van leert. Elke zwangerschapsweek wordt besproken en leer je wat je kunt verwachten qua hormonale veranderingen bij je vrouw, maar ook wat de veranderingen in de ontwikkeling van de baby zijn.

Lees ook: lees hier meer over zwangerschapskleding

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Robin van Tilburg
    25 maart 2021 at 16:23

    Wat een mooi artikel, complimenten! Leuk ook om mijn boek ‘Kickstart je Vaderschap’ samen met andere waardevolle titels terug te zien in het overzicht. Dat het artikel maar veel (aanstaande) vaders mag inspireren!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.