Inspiratie

Waar je op moet letten bij een nieuwe zorgverzekering

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ EEN NIEUWE ZORGVERZEKERING
Linda - Go or No Go

Veel mensen vinden het gedoe, maar soms is switchen van zorgverzekering een slimme zet. Overweeg je om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten. In dit artikel vind je de belangrijkste punten, van de basisverzekering tot aanvullende verzekeringen en de betaling van je zorgpremie.

1. Wat betaal je per maand?

Meestal maken zorgverzekeraars ergens in november hun zorgpremie bekend. Dat is het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je basisverzekering. Meestal zitten hier per verzekeraar een paar euro’s verschil tussen. Op jaarbasis komt dat neer op een paar tientjes, wat toch weer een aardig verschil kan zijn. Wat er precies vergoed wordt in de basisverzekering, is bij alle verzekeraars gelijk.

2. Waar kun je terecht voor zorg?

Als je naar de dokter of het ziekenhuis moet, is het fijn als dat een beetje dichtbij huis kan. Bij een restitutiepolis mag je zelf kiezen waar je naartoe gaat voor je zorg. In sommige gevallen moet je wel eerst de rekening zelf voorschieten. 

Bij een naturapolis gaat de rekening direct naar de verzekeraar, maar alleen bij zorgaanbieders waar zij een contract mee hebben. Bij zo’n polis is het dus belangrijk dat je weet waar je terecht kunt voor je zorg. Als dat niet in de buurt is, kan dat een goede reden zijn om een andere verzekeraar te zoeken.

3. Heb je recht op korting?

Omdat alle euro’s meetellen is het goed om te kijken of je korting kan krijgen op je zorgverzekering. Bijvoorbeeld via een collectiviteitskorting. Dat zijn afspraken die een werkgever of andere organisatie heeft met een zorgverzekeraar. Ook krijg je bij sommige verzekeraars korting als je de premie voor het hele jaar in een keer betaalt. Zeker de moeite waard om even uit te zoeken dus!

4. Welke zorg denk je nodig te hebben?

Een lastige vraag, maar natuurlijk nooit helemaal te voorspellen. Maar als je al een tijdje met een blessure loopt, kan het slim zijn om voor een aanvullend pakket met extra fysiotherapie te kiezen. Of een extra tandartspakket, als je de laatste jaren steeds problemen met je gebit hebt. Iets meer premie betalen voor uitgebreidere zorg is dan vaak een verstandige keuze.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.