- Rondreis Marokko met kinderen: Go or No Go? - 19 december 2022
- Alles over krimpie dinkie krimpfolie - 22 november 2022
- Gezond eten tijdens de zwangerschap, of juist voor daarvoor of erna - 12 oktober 2022
Er is weinig vermoeiender dan een kind dat regelmatig in bed plast. Vaak moet je er ’s nachts uit om het bed te verschonen en je kind te voorzien van een droge pyjama. En ook als je kind de nacht doorslaapt en je pas ’s morgens het natte bed ontdekt is het erg vervelend. Maar wat kun je doen als je kind in bed plast? Kun je daar eigenlijk wel wat aan doen?
Dit hoort bij de plaswekker
Een plaswekker ziet eruit als een gewone wekker, hoewel de plaswekker van Dryly vermomd kan worden als knuffel. De plaswekker wordt geleverd met ondergoed voor je kind. Afhankelijk van het pakket dat je afneemt krijg je er een aantal onderbroeken en/of boxershorts bij. In dit ondergoed zitten onzichtbare sensors. De sensors zijn gevoelig voor vocht en geven zwakke signalen af naar de plaswekker.
Zo werkt het
Als een kind nodig moet plassen, lekt er vaak al een klein beetje vocht in het ondergoed. Zeker ’s nachts is dat het geval, omdat de blaas helemaal vol raakt. Het vocht triggert meteen de sensors, die zorgen dat de wekker afgaat. De slimme plaswekker van Dryly kan jou via een app op je telefoon ook wekken. Zo kun je op tijd je kind wakker maken. Het kind voelt de volle blaas en kan nog net op tijd naar de wc gaan voordat het bed nat wordt. In het begin zal het kind soms nog te laat wakker worden, maar gaandeweg zal je kind steeds vaker uit zichzelf op tijd wakker worden om op de wc te gaan plassen. Dat bespaart je tijd én je kunt een mooi bedrag besparen op luiers als je kind sneller zindelijk wordt.
Eerder zindelijk met de plaswekker
De plaswekker is bijzonder omdat deze een stuk effectiever is dan de meeste andere methoden. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een wekker zetten op vaste tijden, maar dan duurt het meestal een stuk langer voordat je kind echt nachtzindelijk wordt. Waarom? Omdat een plaswekker je kind niet leert om op een willekeurig moment wakker te worden, maar alleen wanneer de blaas vol is. Je kind leert daardoor effectief het gevoel ‘volle blaas’ te koppelen aan ‘wakker worden’. Dit gebeurt onbewust, maar kan heel snel gaan. Al binnen enkele weken zal je kind steeds vaker uit zichzelf wakker worden van de volle blaas, zelfs nog voordat de wekker gaat. Daardoor is de plaswekker veel efficiënter dan je kind zomaar wakker maken, want dan is de blaas nog niet altijd vol en mist de connectie tussen ‘volle blaas’ en ‘wakker worden’.
Een plaswekker is een ideale methode om je kind te helpen ’s nachts zindelijk te maken. Je kunt de wekker koppelen aan je smartphone om zo zelf ook wakker te worden als de wekker gaat. Dat is vooral handig als je kind echt te diep slaapt om wakker te worden, of als je kind nog niet zelfstandig naar de wc kan gaan ’s nachts. Door te oefenen, komt vanzelf het moment dat je weer kunt gaan genieten van rustige nachten zonder dat je telkens een bed moet verschonen.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
1 Comment
Zindelijkheid 's nachts voor kinderen vanaf 7 jaar - Go or No Go
2 februari 2021 at 14:32[…] goed zijn. Het is bewezen dat plaswekkers goed werken en dat heel veel kinderen door middel van een plaswekker uiteindelijk zindelijk worden. Het proces van zindelijkheid door middel van een plaswekker duurt […]