Game reviews

Een smartwatch geeft je een virtuele schop onder je kont

EEN SMARTWATCH GEEFT JE EEN VIRTUELE SCHOP ONDER JE KONT

Van de meeste technische uitvindingen worden we lui. Een wasmachine, een vaatwasser, ze zorgen ervoor dat we steeds minder fysieke arbeid hoeven te verrichten op een dag. En wat dacht je van een computer? We zitten veel te lang, en veel te vaak. Een slim horloge kan je helpen om juist meer te bewegen. Een slim horloge geeft je op tijd een virtuele schop onder je kont als je te lang zit. Zitten noemen ze ook wel het nieuwe roken.

Tijd om te bewegen!

Mijn smartwatch vraagt mij regelmatig “zin om te wandelen?”. Ik heb mijn horloge zo ingesteld dat hij dat automatisch vraagt als ik een uur lang heb gezeten. Dat is prettig want soms heb je niet in de gaten hoelang je al zit achter een beeldscherm. Na een paar stappen verschijnt er een juichend mannetje in beeld. Hij moedigt me aan “geweldig je bent in beweging gebleven!” In de statistieken kan je terugzien of je elk uur overdag wel even in beweging bent geweest. Ik heb wat neurotische trekjes, en kan er dus niet tegen als er een “foute” meting tussen zit. Je wil de reeks van dagen waarop je ieder uur hebt bewogen zo lang mogelijk maken. Als ik zo’n melding zie sta ik dus altijd even op, loop een paar stappen en maak een paar diepe kniebuigingen, en ga daarna weer verder met mijn werk. Op die manier voorkom ik dat ik te lang achter elkaar blijf zitten. Het niet willen verbreken van een reeks dagen noemen ze ook wel de Seinfeld methode.

Een smartwatch ziet er ook mooi uit

De eerste slimme horloges waren vrij groot en een beetje lomp. De huidige slimme horloges zien er prachtig uit. Je kunt de horloges ook personaliseren doordat je er aparte horlogebandjes bij kunt kopen. Je kunt je horloge dus aanpassen aan je outfit. Met een ander bandje maak je je horloge sportief, stoer of juist heel elegant. Hier zie je bijvoorbeeld hoe mooi Apple Watch Series 6 40mm bandjes zijn.

150 minuten bewegen per week levert enorme gezondheidsdienst op

Uit onderzoek is gebleken dat 5 keer per week 30 minuten matig intensief bewegen enorme gezondheidswinst oplevert. Het is dus ook geen toeval dat de Nederlandse norm voor gezond bewegen 150 minuten per week is. Een slim horloge kan je helpen om iedere dag te gaan wandelen. Natuurlijk mag je ook rennen maar voor de gezondheidswinst is stevig doorwandelen al goed genoeg. Je kunt een minimaal aantal stappen per dag instellen op je Smartwatch. Ook hier is vaak weer sprake van een reeks die je niet wil doorbreken. De meeste mensen stellen zich tot doel om 10.000 stappen per dag te doen. Met een wandeling naar je werk of ‘s avonds nog een flink stuk wandelen na het eten haal je dat. Veel mensen lopen ‘s avonds nog een rondje om toch maar aan die 10.000 stappen te komen. Misschien vind je het kinderachtig om je te laten pushen door een slim horloge en een statistiekje, maar je doet je lichaam er echt een groot plezier mee.

Daag vrienden die ook een slim horloge hebben uit voor een challenge

Met een slim horloge kan je vrienden uitdagen. Wie de meeste stappen zet in een dag, in het weekend of in een week heeft gewonnen. Je kan zien wie er voor staat. Voor veel mensen is dit de perfecte stimulans om meer te gaan wandelen. Je wil toch niet verliezen van die ene vriendin of vriend? Je kunt dit soort challenges overigens ook met een groepje doen. Het hoeft niet per se één tegen één te zijn.

Een slim horloge is ideaal voor hardlopers

Op een slim horloge zit altijd een hartslagmeter. Vooral hardlopers willen weten wat hun hartslag is om te zien of ze nog in de goede trainingszone zitten. Ook tussenstanden qua tijd kan je aflezen op je slimme horloge. Er zijn heel veel hardloop apps gemaakt speciaal voor slimme horloges. Alle bekende hardloop apps hebben een variant gemaakt voor slimme horloges.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.