Vakantie met kinderen

Met kinderen op autovakantie, zorg voor een goede voorbereiding

MET KINDEREN OP AUTOVAKANTIE, ZORG VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING

Een autovakantie met kinderen kan soms best een behoorlijke lange reis zijn, letterlijk en figuurlijk. Gelukkig kun je met een aantal slimme voorbereidingen zorgen dat de reis goed en gezellig verloopt, zowel voor de kinderen als voor jezelf. Hoe kan je je goed voorbereiden op een autovakantie met kinderen? Lees hier de handige tips.

Een veilige rit

Of je nu op vakantie in Nederland gaat  of als je naar het verre zuiden in Frankrijk rijdt, voor beiden gevallen geldt dat je graag veilig op je bestemming aankomt. Om te zorgen dat kleine kinderen veilig in de auto zitten is het slim om te zorgen dat het kinderslot ingesteld staan. Op het moment dat je kind onrustig wordt kan hij of zij niet per ongeluk de deur openen. Ook wil je tijdens de vakantierit geen ongelukken. Het risico op ongelukken kun je verkleinen door vooraf de auto te checken. Controleer of de remschijven goed werken, de accu nog naar behoren werkt en opgeladen is en of er voldoende koelvloeistof en ruitenwisservloeistof is. Zo ga je veilig op weg met een auto die goed onderhouden is.

Bescherming tegen de zon

Een andere tip om goed voorbereid op reis te gaan is door te zorgen voor zonwering. Wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt en je rijdt overdag kan het behoorlijk warm worden in een auto. Kinderen kunnen daardoor moe of vervelend worden. Zorg voor goede zonwering zodat je kind niet in de volle zon komt te zitten. Het is handig als je kindje er doorheen kan kijken om wat van de omgeving te zien.  Andersom moet je ook zorgen dat het niet te koud is in de auto. Niets is zo vervelend als een vakantie begint met verkouden of zieke kinderen. Let er daarom op dat je de airconditioning niet te koud zet. Ook de overgang van de koele auto naar een erg warme buitenlucht kan ook verkoudheid tot gevolg hebben.

Vermaak voor onderweg

Voor kinderen kan een reis lang duren, ook al is het maar een paar uurtjes naar een vakantiebestemming. Zorg daarom voor voldoende vermaak voor onderweg. Je kan hierbij denken aan kleurboeken, boeken of speelgoed. Is jouw kindje nog erg klein? Bindt dan wat speeltjes vast aan de autostoel, dat voorkomt een hoop gehuil om speelgoed wat gevallen is. Heb je al wat oudere kinderen? Dan kun je bijvoorbeeld spelletjes spelen zoals het tellen van auto’s of andere voorwerpen onderweg. Daarnaast doet een zakje snoep met een filmpje op de smartphone het ook altijd nog goed. Met deze handige tips vermaak jij je kinderen onderweg en kan de vakantie goed van start gaan.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.