Natuur

Insecten: De veroorzaker van mijn haat-liefde verhouding met de zomer

Linda - Go or No Go

De winter: je houdt er van, of niet. Ik hou niet van regen, van sneeuw en van kou. En ik vind het jammer dat het vroeg donker is. Ik zou het liefst willen zeggen dat de zomer mijn favoriete seizoen is, en in veel opzichten is dat ook zo. Maar een paar nadelen maken dat ik ook in de zomer niet heel relaxed ben. En als ik echt moet kiezen, verkies ik misschien nog wel de winter boven de zomer ook!

Waarom? Dat heeft alles te maken met mijn enorme insectenfobie. Ik ben echt als de dood voor insecten en ander ongedierte. Het enige ongedierte waar ik in de winter last van heb, zijn spinnen in huis. Met één of twee van die echte dikke, zwarte spinnen per winter die ik tegenkom in mijn huis is dat nog altijd véél beter te hebben dan alle insecten die ik in de zomer moet ontvluchten.

Wespen

Ik begin maar met de ergste wat mij betreft: de wespen. De keren dat ik op mijn gemak buiten zit te eten in de zomer zijn op één hand te tellen. Meestal begin ik er niet eens aan en dek ik de tafel lekker binnen op. En het komt ook vaak genoeg voor dat ik buiten de tafel dek en voordat ik het eten überhaupt op tafel heb staan, cirkelen er al drie wespen om de tafel heen. Dan is het al gauw klaar voor mij en verhuist alles weer vrolijk naar binnen.
We hebben trouwens ook twee jaar op een rij een wespennest in de tuin gehad, dus dat verklaart ook wel de hoeveelheid wespen rondom ons huis in de zomer. Beide keren hebben we gelukkig wel de plek van het nest gevonden en de ongediertebestrijding gebeld. Heb je zelf ook een wespennest, dan is het écht af te raden om daar zelf mee te gaan klooien. Wespen bestrijding moet goed en professioneel gebeuren, anders kan het zijn dat je het nest niet volledig weg krijgt én dat de wespen je aanvallen. Lekker door de professional laten doen dus!

Hooiwippers

Langpootmug of hooiwipper: het is maar hoe je dit vreselijk ding wil noemen. Ik heb er een gruwelijke hekel aan. Voor mij zijn het gewoon vliegende spinnen. En het ergste is dat ze ook niet bang zijn voor mensen, ze vliegen juist (onbedoeld) op je af. Dood eng! Afgelopen zomer was er een soort plaag in Nederland: Nederland werd overspoeld door hooiwippers en heel social media stond vol met filmpjes en foto’s van huizen vol langpootmuggen. Met name de witte huizen moesten het ontgelden. Ook hier in de tuin was het raak: op één ochtend zaten er dertig hooiwippers op onze witte aanbouw. Gadverdamme…
Het enige goede aan deze mormels is dat ze maar zo’n twee weken leven.

Muggen

Tot slot hebben we nog de muggen. Deze keer geen insect waar ik bang voor ben, maar wel een die gewoon onwijs irritant is. Met name omdat ik altijd lek geprikt wordt, terwijl manlief naast mij volledig met rust gelaten wordt.
We herkennen vast en zeker allemaal dat moment dat je heerlijk ligt te slapen ‘s nachts, en dan ineens een vervelend gezoem in je oor hoort. Lamp aan, mug zoeken, niet gelukt, lamp uit….2 minuten later: bzzzzzz.
Mijn nieuwe tactiek is direct met mijn handen in de lucht wapperen als ik het gezoem hoor, lamp aan en zoeken. Meestal zit de mug dan heel dichtbij, hij zoekt namelijk de eerste plek op waar hij kan landen. En dan niet mis slaan natuurlijk!

Winter of zomer

Dus, winter of zomer? Dan doe mij toch maar die insectenloze, koude en natte winter!
Wat kies jij? De zomer of de winter?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.