Huis & Tuin

Het voorjaar komt er weer aan: lekker genieten in je tuin!

Linda - Go or No Go

De dagen worden weer langer, het is langer licht en dat betekent maar één ding: het voorjaar is in aantocht! Ik kijk er enorm naar uit kan ik je vertellen. Eindelijk kunnen we weer lekker buiten eten, genieten van een drankje én zolang we nog thuis moeten werken vind ik het heerlijk om lekker buiten aan de tuintafel te werken.

Lekker buiten, maar niet in de zon

Ik hou dus echt van buiten zijn, maar ik moet bekennen dat er wel een grote ‘maar’ is. Ik zit namelijk niet graag recht in de zon. Ik houd het echt nog geen tien minuten uit in de zon, tenminste, als ik geen groot zwembad in de buurt heb om lekker in te springen. Ik vind buiten zitten dus wel heel fijn, maar ik zit heel graag in de schaduw buiten. Zonder terras overkapping of parasol ben ik dus nergens en vlucht ik binnen de kortste keren weer naar binnen.

Dromen van een terras overkapping

Zelf droom ik daarom echt van een grote terras overkapping in onze tuin. Vroeger hadden we wel een veranda, maar die was verouderd en uiteindelijk hebben we er voor gekozen om de veranda dicht te maken en bij de huiskamer te trekken. Die ruimte is nu een mooie, ruime speelkamer met openslaande deuren naar de tuin. De ruimte is heel erg fijn, maar dat kostte mij dus wel mijn fijne schaduwplekje in de tuin. Daarom hebben we destijds achterin de tuin een terras gemaakt dat wordt afgeschermd met een schaduwdoek, maar eerlijk is eerlijk: overkappingen zijn veel idealer. Om te beginnen houdt een overkapping zon en warmte tegen (voor mij het meest belangrijk natuurlijk!), maar daarnaast houdt een overkapping ook regen tegen. En dat is wel heel handig, want nu moet ik bij ieder zomers buitje de kussens van de loungeset opruimen en geloof me: met een grote loungebak is dat een flink karwei. Zéker als je dat zomers buitje niet in de gaten had en de kussens dus in de stromende regen naar binnen moet brengen.

Van terras overkapping naar tuinkamer

Daarom is het dus echt mijn droom om aan ons huis ooit nog eens een grote terras overkapping te maken. Het fijne aan een terrasoverkapping van Verasol is dat je er later, indien je daar behoefte aan hebt, altijd nog een volledige tuinkamer van kunt maken. Dat bereik je door voor- en zijwanden erin te laten plaatsen. Dat is bijvoorbeeld interessant als je ouder wordt, geen kinderen meer hebt die in de tuin willen spelen en/of minder tuin nodig hebt.

Ik ben nu wel heel benieuwd hoe dat bij jou is. Heb jij een terras overkapping in de tuin? En zo ja, waarom heb je daarvoor gekozen? En zo niet, zou je het wel graag willen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.