Huis & Tuin

Bescherm je eettafel tegen je kinderen

BESCHERM JE EETTAFEL TEGEN JE KINDEREN
Linda - Go or No Go

Aan school werken, knutselen, eten: het gebeurt allemaal aan onze eettafel. Zeker nu tijdens de lockdown wordt onze eettafel intensiever gebruikt dan ooit. En dat zie je, helaas. Want er gaat wel eens een beker drinken om en met enige regelmaat wordt er geknoeid. Dus: hoog tijd voor een oplossing! Gelukkig was die snel gevonden, namelijk transparant tafelzeil.

Lockdown

De kinderen gaan niet naar school en op kantoor wordt niet gewerkt, dus de eettafel wordt lekker intensief gebruikt. Dat begint ‘s ochtends natuurlijk met het ontbijt en vervolgens blijven ze de ochtend aan tafel zitten om aan school te werken. Daarbij zit mijn man ook nog aan de eettafel te werken. Vervolgens is het lunchtijd en ‘s avonds natuurlijk tijd voor het avondeten. Tijdens het eten en het werken staat er altijd een kan water op tafel en twee bekers. En met drie man aan de eettafel gebeurt het wel eens dat er iets om wordt gestoten.
En zoals bij ieder gezin wordt er tijdens het avondeten regelmatig iets geknoeid met opscheppen of eten. Niet erg natuurlijk, maar na twee vlekken op de eettafel die ik er niet meer uit krijg, vond ik het tijd voor een oplossing.

Tafelzeil voor bescherming

Die oplossing was gelukkig niet moeilijk te vinden: een vriendin van mij tipte tafelzeil. Zelf heeft ze al ruim een jaar pvc tafelzeil op haar eettafel en dat is volgens haar ideaal. Geen krassen, vlekken en kringen op de tafel, want deze wordt volledig beschermd door het pvc tafelzeil. Ik ben gaan kijken op pvctafelzeilshop.nl en daar hebben ze precies wat ik zocht: transparant tafelzeil op maat gemaakt. Ideaal dus! Door het tafelzeil bescherm je je eettafel en kan hij heel wat jaren langer mee.

Behalve de eettafel wilde ik ook graag onze salontafels beschermen. We hebben ronde salontafels en het fijne is dus dat je bij pvctafelzeilshop.nl rond tafelzeil kunt shoppen. Behalve de maten kun je ook zelf kiezen welke dikte zeil je wil: 2mm of 3mm. Tot slot kun je ook nog voor mat tafelzeil kiezen in plaats van transparant.

Tafelzeil kan nog krimpen

Bij het bestellen van je tafelzeil krijg je als tip om 1% krimp mee te laten rekenen. Tafelzeil kan namelijk door de warmte in huis nog een stukje krimpen en het zou vervelend zijn als je tafelzeil na enkele weken net kleiner is dan de tafel.
Je kunt ook kiezen voor afgeronde hoeken, mocht dat op jouw tafel mooier uitkomen.

De levering en het resultaat

De transparante tafelzeilen die ik besteld heb werden netjes verpakt bezorgd. Ze zitten opgerold verpakt. Ik heb ze meteen na het uitpakken op de tafels gelegd. Het viel me enorm mee dat er bijna geen bolling te zien is bij het neerleggen. Ik had verwacht dat dat de eerste uren wel zou zijn, maar niet dus: het ligt al direct netjes en na een paar uur ligt het mooi strak, zoals het hoort.

Ik ben heel blij met het tafelzeil kan ik je vertellen! Het is super gemakkelijk afdoen (even een vochtig doekje erover of een microvezeldoekje erover) en ik vind het ook nog eens mooi staan. Het geeft je tafel een mooie glanslook. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het tafelzeil op te bergen als er niet aan tafel gezeten of gegeten wordt, maar zelf vind ik het zo mooi staan dat ik het graag laat liggen.
Waar je trouwens wel op moet letten, is dat de meeste muizen niet goed werken op het tafelzeil. Met een muismat los je dit probleem gelukkig makkelijk op.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.