Reistips Verre reizen

Backpacken met kinderen: 5 tips & tricks

BACKPACKEN MET KINDEREN: 5 TIPS & TRICKS
Linda - Go or No Go

Hoewel veel mensen van mening zijn dat de echte vrijheid ophoudt zodra je kinderen krijgt, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Het is maar net waar je zelf de grens legt. Een selecte groep mensen vindt het bijvoorbeeld heerlijk om tijdens hun vakantie te backpacken in het buitenland. Bij veel van die mensen bestaat de opvatting dat dergelijke vakantie niet mogelijk meer zijn na het krijgen van kinderen. Maar waarom dan niet precies? Met de juiste aanpassingen is een heerlijke backpackvakantie nog altijd mogelijk. Hieronder geven we je enkele tips en tricks, die je kunt gebruiken voor de backpackvakantie met je kinderen.

Kies voor een kindvriendelijk land

Wat wellicht geen aanrader is voor een backpackvakantie met je kinderen, is om te reizen door uitgestrekte natuurgebieden of door relatief onveilige landen. Kies echt voor landen die bekend staan als kindvriendelijk. Daarvoor is het handig om te kiezen voor een toeristisch land. Een toeristisch land heeft immers meer toeristische voorzieningen, wat voor kinderen natuurlijk wel prettig is. Een land als Thailand is bijvoorbeeld heel geschikt om doorheen te reizen met je kinderen.

Wees zeker van je zaak

Hoewel het absoluut mogelijk is om te backpacken met je kinderen, is het wel belangrijk dat je zeker van je zaak bent. Zodra je bent begonnen aan de backpackvakantie is er namelijk niet direct een weg terug. Zeker niet als je aan de andere kant van de wereld zit. Schat dus wel in of je kinderen een backpack vakantie aan kunnen en leuk vinden. Als dat het geval is, dan staat niets je in de weg om een geweldige backpackvakantie te hebben.

Neem niet te veel mee

Als je gaat backpacken met je kinderen, moet je natuurlijk niet alleen je eigen spullen meenemen, maar ook die van je kinderen. Zeker jonge kinderen kunnen immers geen zware backpack op hun rug dragen. Jij zult dus dat extra gewicht met je moeten meedragen. Zorg er dus voor dat je, zowel voor jezelf als voor je kind, niet te veel meeneemt. Daar doe je jezelf namelijk een plezier mee. Bepaal dus vooraf welke spullen echt noodzakelijk zijn. Laat je kind bijvoorbeeld één knuffel kiezen om mee te nemen.

Daypack

Om ervoor te zorgen dat je ruimte hebt om extra spullen mee te nemen, kun je er voor kiezen om een daypack aan te schaffen. Dit is een soort kleine backpack, die bedoeld is om op je buik te dragen. Het voordeel van dit extra gewicht is dat je er niet per se last van hebt, aangezien het een mooi tegengewicht biedt aan de backpack op je rug. Op deze manier kun je toch wat extra spullen meenemen. Een ander voordeel is dat je eenvoudig bij de spullen in de daypack komt. Je kunt al lopend de daypack immers openritsen om er uit te halen wat je nodig hebt. Spullen die je onderweg gaat gebruiken, kun je daarom ook goed bewaren in de daypack.

Packing Cubes

Om ervoor te zorgen dat je niet elke keer de hele tas hoeft uit te pakken als je iets nodig hebt, is het een aanrader om packing cubes aan te schaffen. Als je iets nodig hebt wat helemaal onderin zit, moet je vaak je hele back- of daypack overhoophalen. Met packing cubes hoeft dat niet meer. Dit zijn een soort kleine kubusvormige opbergtasjes waarmee je de bagage kunt ordenen. Je hoeft dan niet elke keer de hele rugzak overhoop te halen als je iets nodig hebt. Zeker kinderen hebben natuurlijk continu spullen nodig. Packing cubes zijn dan de ideale uitkomst. 


Deze blog is geschreven door Jaro, eigenaar van https://travesol.nl/. Hij is 27 jaar oud en een gepassioneerd blogger én reiziger. Zo heeft hij de afgelopen jaren rond Europa gereisd en is hij nu heerlijk met zijn gezin gesetteld in de Spaanse Sierra Nevada.

Backpacken met kinderen: In deze blog geven we je tips en tricks die je kunt gebruiken voor de backpackvakantie met je kinderen.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.