Gastblog Opvoeding & Ouderschap

Welke huisdieren zijn kindvriendelijk?

WELKE HUISDIEREN ZIJN KINDVRIENDELIJK?

Een huisdier. Het klinkt heel simpel, maar toch moet je er goed over nadenken. Een hamster onderhouden is wat makkelijker dan een hond, maar ook voor een hamster moet je elke dag zorgen. Wil je graag een onderhoudsvrij huisdier, maar weet je niet precies wat je er allemaal voor nodig hebt? Of wat het allemaal kost? In dit artikel deel ik drie huisdieren die niet alleen kindvriendelijk zijn, maar ook relatief weinig onderhoud vragen. Lees je mee?

Knaagdieren

Hamsters, cavia’s en muizen. Het zijn knaagdieren die vrij tam kunnen worden en ook nog betrekkelijk eenvoudig te verzorgen zijn. Maar vergis je niet, want ook het onderhouden van knaagdieren gaat tijd kosten. Veel mensen vinden een cavia of hamster het ideale gezelschapsdier dankzij de hoge aaibaarheidsfactor. Hierdoor worden deze schattige beestjes ook vaak in een impuls gekocht. Ze zijn voor een relatief klein bedrag in een dierenwinkel te kopen. Een muis zal voor veel ouders een no-go zijn, maar ook huismuizen worden steeds populairder om als huisdier te houden. Ze zijn sociaal en vooral ’s avonds en ’s nachts erg actief. Heel oud worden ze niet, ongeveer 1 á 1,5 jaar.

Vissen

Als we denken aan een huisdier dat weinig tot geen aandacht nodig heeft, dan denk je toch vrij snel aan een aquarium met (goud)vissen. Voor veel kinderen is het zelfs hun eerste huisdier. Je kunt naar de bewegende vissen kijken en dat ziet er natuurlijk erg indrukwekkend uit. Maar let op! Sommige goudvissen kunnen erg hard groeien.  Een vissenkom wordt daarom afgeraden, want het is zelfs dieronvriendelijk. Je kunt dus beter een aquarium bestellen. Laat je adviseren door een dierenspeciaalzaak, zodat je goed geïnformeerd bent en de juiste spullen koopt.

Vogels

Niet alle vogels, kanaries, parkieten en papegaaien zijn geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Vogels die snel nerveus raken, zijn logischerwijs ongeschikt om in een huishouden te hebben met drukke kinderen. Ze raken gestrest wat soms een dodelijke afloop kan hebben. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar welke vogels zijn dan wel geschikt? De grasparkiet, dwergpapegaaien en valkparkiet kunnen eventueel geschikt zijn voor een huishouden met jonge, rennende en spelende kinderen. Houd er rekening mee dat sommige vogelsoorten erg oud kunnen worden. Als de kinderen ouder worden, wordt hun interesse in het onderhouden minder. Jij zal dan de gevolgen hiervan dragen. Laat je daarom vooraf goed informeren over de behoeften en het gedrag van de vogel, zodat je weet wat je koopt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.