Inspiratie

Wat als ik er niet meer ben? Regel je zaken goed!

WAT ALS IK ER NIET MEER BEN? REGEL JE ZAKEN GOED!
Linda - Go or No Go

Wat als ik er niet meer ben? Deze vraag is er een die we onszelf liever niet stellen, maar het is zo belangrijk om dit wel te doen. Zeker als je kinderen hebt, is het goed om hier bij stil te staan. Wat als jou en je eventuele partner iets overkomt? Om dingen goed te regelen is het dus belangrijk om jezelf die vraag wel eens te stellen.

Wie zorgt er voor mijn kind(eren)?

Voogdij

Eén van de meest gestelde vragen is: wie zorgt er voor mijn kind als ik er niet meer ben? We hopen het natuurlijk zeker niet, maar áls jou als ouder iets overkomt, is het belangrijk dat zaken goed geregeld zijn.
Gelukkig is deze vraag vrij gemakkelijk op te lossen, als je tenminste een beeld erbij hebt wie dit volgens jou zou moeten zijn. Als jij dit weet, dat kun je een testament opstellen waarin je benoemd wie de voogd van jouw kind(eren) wordt als jij er niet meer bent. Als je dit niet vastlegt en het kind blijft alleen achter, dan zal een rechter bepalen wie de voogd wordt.

Heb je nu nog geen kinderen, maar laat je wel al een testament opstellen? Dat is geen probleem: je kunt al vóór of tijdens de zwangerschap in een testament vastleggen wie de voogd van jouw toekomstige kinderen zou moeten zijn.

Bewindvoering

Een voogdij eindigt als het kind 18 jaar is. De wet gaat er dan namelijk van uit dat het kind zelfstandig en volwassen is. Daarmee krijgt je kind op dat moment ook de beschikking over de eventuele erfenis. In het testament kun je laten opstellen wanneer een bepaald geldbedrag vrij mag komen voor jouw kind en wie het tot die tijd moet beheren. Bijvoorbeeld als je verwacht dat hij op zijn 18e er nog niet aan toe is om een eventueel groot geldbedrag te beheren. De persoon die jij het geld laat beheren, wordt dan bewindvoerder en bepaalt hoeveel geld het kind uitgekeerd krijgt.

Vergelijken loont

Zoals je ziet is het dus een goed idee om dit soort belangrijke zaken vast te leggen in een testament. Een testament kost helaas wel behoorlijk wat geld, dus je doet er verstandig aan om op internet te kijken naar de goedkoopste notaris. Op de vergelijkingssite kun je de tarieven van notarissen in je buurt naast elkaar leggen en een offerte aanvragen. Het kan al gauw een paar tientjes schelen, dus het loont zeker om hier even goed naar te kijken voor je bij de eerste de beste notaris naar binnen stapt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.