Gezelschapsspellen Kerst

Met welke spellen kom je de kerst wel door?

party & co junior spellen kerst

Nu we met de kerstvakantie in die tweede lockdown zitten, hebben we elkaar zeker nodig. Het vraagt van iedereen veel (veer)kracht om hier weer wat positiefs in te zien. Kinderen kunnen dat heel goed, daarom kijk ik graag naar hoe zij de wereld zien. Gewoon die kleine lichtpuntjes!

Kerst

Een lastige keuze: wie nodigen we uit om van de gevulde kalkoen te snoepen? Er mogen 3 mensen komen, dus dat werden de opa en oma’s. Gelukkig hadden wij hier net een coronavlaag gehad, dus dat maakte ons weer stukken veiliger. “Net zo gezellig”, zei mijn zoon (15), “én meer kalkoen voor mij!” Niet echt een kerstgedachte, maar die maag van hem is een bodemloze put.
“We hebben Sint niet gevierd, zullen we dan lootjes trekken voor 2 personen?”, zei mijn dochter (14). “Ik vind het leuk om dan wat extra’s te doen voor elkaar.” Hele mooie kerstgedachte natuurlijk, maar dat betekent natuurlijk ook dat zij dan die extra crackling bodymouse én die bodymist op haar lijstje kan zetten.
De kleinste (9) was vooral blij dat de kerstboom al vóór sinterklaas stond “Daar moeten natuurlijk kransjes in, anders is het geen echte kerstboom”. Tjsa, vooruit, een halve kerstgedachte dan. Ik reken hem goed, want ik vind die kransjes zelf ook heeeeel erg lekker.

spellen overbooked party & co MET WELKE SPELLEN KOM JE DE KERST WEL DOOR?

Familie spellen met kerst

Wij zijn gek op spelletjes. Juist met kerst. Dus als alternatief voor de kerstquiz en het dobbelspel, mocht er wel weer wat nieuws komen. Weer een lichtpuntje! Dus daarom wat leuke tips voor familiespellen:

Naast Ranking the Family, 30 Seconds, Catan (nu zelfs ook online!) en hebben we nieuwe spellen aan te raden:

  • Overbooked
    Overbooked gaat over een vliegtuig. Te veel mensen die willen op vakantie met het vliegtuig. Ga jij dat maar eens regelen, als medewerker van de maatschappij. Samen stop je het vliegtuig vol en alle ‘overboekingen’ zorgen voor het verlies van punten. (handige speluitleg vind je gewoon op YouTube)
  • Party & Co junior (de gewone editie van Party & Co is gewoon helemaal uitverkocht!)
    Het spel Party & Co is echt een klassieker in elk huishouden. Het spel is juist zo leuk met een grote groep mensen. En of je dan jong of oud bent, dat maakt niet uit. Je neuriet, tekent of beantwoordt een vraag. En nou met je team samen maar snel naar die overwinning!
party & co junior spellen kerst

Genoeg spelletjes weer voor kerstavond. “Heb er nu al zin in!”, zei de jongste blij. Zij ziet natuurlijk de kans om te winnen met de ‘junior’ editie!

Per ongeluk kregen we eerst de Duitse editie binnen (zie foto). Mijn dochter van 14 stierde er al boos mee naar binnen. Ze dacht gelijk dat ik dit expres had gedaan. Ze heeft voor Duits namelijk een laag cijfer. Haha!

Wat langere bezigheden tijdens de vakantie?

Familie uitstapjes hebben we deze kerstvakantie helaas allemaal niet. We waren te laat voor potten verf. Ik hoorde dat veel mensen hun huis maar compleet gaan schilderen. Wij hebben de puzzels sowieso maar weer tevoorschijn getoverd. Die doen het heel goed, zelfs bij de pubers.

Gouden tip om ze langer (en zelfstandig) te vermaken….Kijk ook naar Pixelhobby. Met hele mooie patronen maak je leuke sleutelhangers, hele schilderijen of zelfs een eigen foto na (soort ministeck / diamond painting achtig). Geweldig. Voor de wat kleinere kun je het beste Aquabeads gebruiken om iets moois te maken. Deze zijn voor die kleintjes wat makkelijker te doen.

pixelhobby spellen kerst

Ze zijn een hit hier in huis. Ze zitten ze met elkaar te kletsen en grapjes te maken tijdens dat gepriegel. Mij best, weer winst, want ik juich echt alles toe zonder schermpje. De vakantie zal dus anders zijn dan anders, maar wel gezellig met elkaar als gezin. Gelukkig gaat het hier heel goed, ondanks alle beperkingen. Zo lang we maar aandacht voor en lol met elkaar hebben! Op naar een waardevol 2021 met veel nieuwe bezigheden en lichtpuntjes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.