Dé speelgoedrage van 2021 – hypes en trends

Dé speelgoedrage van 2020 speelgoedrages
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het jaar 2020 kende een aantal speelgoedrages waar je écht niet omheen kon. We kijken terug, maar ook vooruit. Welke speelgoedrages brengt 2021 ons en wat wordt dé speelgoedrage van 2021?

Dé speelgoedrage van 2021

Hier lees je alles over dé speelgoedhypes van 2021. Wat wordt de speelgoedrage van 2021? Zodra we een rage oppikken, delen we direct in dit artikel. Zo blijf je dus het hele jaar door op de hoogte van alle rages van 2021.

Squid Game – Oktober 2021

Een enorme hype: Squid Game! De populairste Netflix serie ooit scoort enorm bij de jeugd. Van de onderbouw op de basisschool tot ver op de middelbare school. Ook al hebben kinderen de serie niet gezien; het leeft enorm en iedereen heeft het erover. Op het schoolpleinen wordt door kinderen van alle leeftijden het nieuwe Annemarie Koekoek gespeeld, in de versie ‘Rood licht – Groen licht. Er wordt voorspelt dat met carnaval een Squid game kostuum een enorme hit gaat zijn. In de speelgoedwinkels liggen inmiddels ook de eerste Squid Game maskers, sleutelhangers en kostuums.

Squid Game items voor Halloween / Carnaval:


Pokémon Celebrations – Oktober 2021

Pokémon bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een speciale Celebrations set. Dat deze set enorm populair is, is wel duidelijk; in de speelgoedwinkels vliegen de speciale kaarten eruit en elke keer als ik een speelgoedwinkel binnenloop, staan er minstens vijf kinderen om de Pokémonkaarten heen. De kans is groot dat er van deze set geen herdruk meer wordt gemaakt, want betekent dat de set inderdaad zeldzaam gaat worden en dus graag gewild.

De populairste Celebrations sets:


Fidget Popper – September 2021

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste maanden van dit jaar. We hebben dit jaar extreem weinig speelgoedtrends gezien. Met name de fidget popper is een grote rage die al ruim een half jaar staat. Je vindt ze in alle soorten en maten in de winkels en online en ze blijven leuk om mee te friemelen!

Onze favoriete fidget toys:


Speelgoed van het Jaar – September 2021

Daarnaast zijn deze maand ook de Speelgoed van het Jaar winnaars bekend gemaakt. Dit zijn niet altijd spellen en speelgoed dat een rage wordt, maar wel populair en goed speelgoed. Dus zeker een kijkje waard als je wil weten welk speelgoed per leeftijd echt goed en leuk is!


Happy Stones – Maart 2021

Yup, we hebben een echte nieuwe rage te pakken! Deze keer geen speelgoed, maar wel iets creatiefs! Waarschijnlijk zie jij regelmatig op social media foto’s van vrolijk geschilderde stenen voorbij komen? En misschien heb je er tijdens een wandeling al een of meerdere gevonden? Zeker in de populairdere wandelgebieden kom je de laatste tijd veel vrolijk gekleurde stenen tegen. Dit zijn de Happy Stones! Leuke stenen die een lach op je gezicht brengen én die erom vragen om weer te verplaatsen naar een nieuw plekje.

happy stones hype

Happy Stones kunnen aan de onderkant een datum of plaats hebben waar hij vandaag komt. Ook vind je er soms een Facebook-groep op, waarin je kunt posten waar jij de steen gevonden hebt. Zo kan de maker een beetje volgen waar zijn of haar steen allemaal heen reist. Leuk hè?!

Wil je zelf aan de slag met het maken van Happy Stones, wat super leuk is voor kinderen, dan kun je hier mooie Happy Stones producten shoppen!! Have fun en bedankt dat jij een stukje gezelligheid de wereld in brengt! 🙂

happy stones schilderen stenen hype

Marble Mania – februari 2021

Door het populaire programma Marble Mania zien we dat er een run ontstaat op knikkerbanen! Gravitrax banen en plastic knikkerbanen: ze zijn mateloos populair! Ook de spaaractie bij supermarkt Plus gaat ontzettend goed: de gratis knikkerbanen en knikkers worden volop uitgedeeld bij de boodschappen.
Er werd door dit programma ook een hype verwacht op het gewone knikkeren op de schoolpleinen, maar dat lijkt tot nu toe niet te gebeuren. Wellicht dat dat ook met het koudere weer en de sneeuw te maken heeft.

Marble Mania hype knikker hype rage 2021

Fidget toys – januari 2021

2021 is nét begonnen en volgens het Jeugdjournaal is de eerste nieuwe hype daar. Maar…het is er een die we al kennen van een paar jaar terug. De Fidget toys zijn back, met dank aan TikTok. Denk aan de fidget spinners, fidget squishies en nu vooral ook de speciale fidget puzzels. Op TikTok zie je ze ineens overal weer verschijnen en dat maakt dat ze ineens weer flink populair zijn!


Terugblik naar de speelgoedrages van 2020

Gaming: Fall Guys

Onder de gamers is er een nieuwe hype ontstaan in augustus 2020: Fall Guys! Dit onwijs populaire spel is op 4 augustus 2020 uitgekomen en had in drie weken tijd ruim 15 miljoen downloads. Lees hier alles over Fall Guys!

Gaming: Among Us

Na Fall Guys kwam ineens Among Us, een spel dat je op de tablet of smartphone speelt. Onwijs populair bij bekende YouTubers én gratis te spelen (met vriendjes) dus begrijpelijk dat dit een hype werd! Lees hier alles over Among Us.

Tie Dye

In de zomer van 2020 gingen we massaal Tye Die-en! Een rage die vroeger, in de jaren 80-90, ook al enorm groot was. En zoals met zovele rages is ook deze rage weer helemaal terug. Zelf shirts verven: op TikTok is het ook hot en de twee tieners hebben daar slim op ingespeeld.

Gaming: Animal Crossing New Horizons

En weer een game die viral ging in 2020. Niet vreemd, aangezien we in een lockdown kwamen en veel thusi waren. In mei was daar Animal Crossing voor de Nintendo Switch. Het enorme succes heeft de game te danken aan de corona crisis, ze werden een wereldwijde hit!
Zelfs de Nintendo Switch consoles waren tijdelijk wereldwijd uitverkocht! Dat komt deels doordat de productie in fabrieken tijdelijk stil heeft gekregen, maar heeft zeker ook te maken met de populaire die enorm toegenomen is door deze game. Animal Crossing was in maart 2020 de best verkochte game in de VS.
Animal Crossing is een vrolijk, schattig spel dat je de buitenwereld even doet vergeten.

speelgoedrage van 2021

Buiten spelen

Een mooie ontwikkeling door de corona crisis….buiten spelen kreeg een enorme boost! Kinderen zaten thuis en gingen massaal buiten spelen. Je zag dat bijvoorbeeld aan de skeelers. Marktplaats en Facebookgroepen stonden vol oproepen: “Skeelers gezocht”.

Unboxing

Al meerdere jaren populair: unboxing! In 2019 werd al volop ingespeeld op deze trend door bijvoorbeeld OnneDi op YouTube. Daar speelden speelgoedmakers natuurlijk weer slim op in en zo ontstonden bijvoorbeeld de nog altijd razend populaire L.O.L. ballen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze speelgoedrages van 2021 op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

8 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.