10 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Game reviews

{ Review } | Osmo Coding Starter Kit voor de iPad

Willen jouw kids eens wat anders dan ‘gewoon’ spelen? Onze kids willen constant wat doen waarmee ze weer wat leren, óf ze willen als een stel zombies naar een scherm staren… Zelf vind ik dat laatste echt heel irritant, dus ik vond weer iets waarmee ze zowel fysiek als op het scherm iets leren… Laat u mij introduceren: De Osmo Coding Starter Kit.

Wat is Play Osmo?

Play Osmo bestaat uit een iPad houder + kleine spiegel die je voor de camera plaatst. Elke set heeft weer andere mogelijkheden, van het leren coderen met speciale stenen, tot het tot leven laten komen van je eigen tekening, het oplossen van tientallen Tangaram vraagstukken en het hebben van je eigen Pizza restaurant. Oké, teveel om op te noemen eigenlijk dus laten we maar gewoon alleen vandaag kijken naar de Osmo Coding Start Kit.

{ REVIEW } | OSMO CODING STARTER KIT VOOR DE IPAD

Wat zit er in de Osmo Coding Starter Kit?

In de kartonnen verpakking (die super handig is ingedeeld, én een grappige foto prop heeft) zitten de volgende dingen:

  • 1 base (+ speciaal spiegeltje)
  • 3 spellen (deze moet je zelf downloaden via de Appstore)
  • 31 coding blocks (welke je met alle drie de spellen nodig hebt)
  • één handige plastic opbergdoos met deksel (super fijn als je het mee op vakantie wilt nemen of iets dergelijks)
  • meer dan 100 coding games die je kunt oplossen
  • meer dan 300 geluiden

Shop deze set nu:

Je zult in de Appstore dus altijd de apps kunnen downloaden, maar je hebt de coding blocks nodig om het spel te spelen. Let er dus op dat je die wel in huis hebt. Deze coding blocks zitten dus in deze Osmo Coding Starter Kit.
De drie spellen die bij deze Coding Starter Kit zitten zijn: Coding with Awby, Coding Jam en Coding Duo. De eerste twee spellen kun je prima alleen spelen, het derde spel is erg leuk om samen te spelen. Het spel Coding Duo kun je trouwens ook alleen spelen, je moet dan alleen even nadenken voor twee. Ook wel weer extra uitdagend voor kinderen die nóg meer verdieping zoeken.

{ REVIEW } | OSMO CODING STARTER KIT VOOR DE IPAD

Coding with Awby (spel 1)

Coding with Awby is de perfecte start voor kinderen (of ouders) die willen leren coderen. Awby is een klein schattig wit monstertje dat dol is op aardbeien. Deze aardbeien moet je tijdens het spel verzamelen. Aardbeien opsmikkelen geeft je extra punten en met deze punten kun je je eigen kampeer plek creëeren voor Awby.
Je laat Awby lopen, springen en andere handelingen doen door de juiste coding blocks neer te leggen voor de iPad. Door het spiegeltje (dat bij de Starter Kit zit), ziet het spel wat je neerlegt en doet het precies wat jij hebt neergelegd. Zo kan het gebeuren dat het niet helemaal goed gaat, maar dan begin je gewoon een stapje terug. Zo is het systeem en spel heel makkelijk te volgen, naarmate de opdrachten lastiger worden. Ook voor jongere kinderen is het spel makkelijk te spelen, omdat het vrij intuïtief is.

{ REVIEW } | OSMO CODING STARTER KIT VOOR DE IPAD

Coding Jam (spel 2)

Met Coding Jam kun je muziek maken als de beste. Je leert door allerlei opdrachten muziek te coderen (twee vliegen in één klap: muziek & ritme en leren coderen). Maar je kunt ook kiezen uit de creatieve modus waarin je helemaal de dirigent of muzikant in je kunt loslaten.
Dus maak, al coderend, je eigen beats, of zelfs prachtig muziek stuk. De kids vinden dit spel erg leuk, maar het is toch een hele andere manier van coderen dan ze met Awby gewend zijn. Het is dus vooral leuk om mee te spelen tussendoor. Ze hebben gewoon het idee dat het ‘echte’ coderen meer met Awby en Mo gebeurd dan tijdens de Coding Jam. Dus als ik ze als tussendoortje Coding Jam geven, hebben ze het idee alleen lekker te spelen, terwijl ze dus eigenlijk hartstikke veel leren. Ideale leerzame afleiding dus.

Coding Duo (spel 3)

In dit spel komen Awby en Mo samen en moeten ze voor de professor allerlei opdrachten uitvoeren. Hier komt het interessante stuk, want er zijn dingen die Awby wel kan, die Mo niet kan. En andersom. Hier gaat het er dus om dat je door beide personages goed te gebruiken en te laten samen werken, de opdrachten te voltooien.
Je moet dus goed weten wat Awby allemaal kan, wat zijn sterke kanten zijn en ook wat zijn zwakke punten zijn (super filosofisch als je het zou doortrekken naar wat het ene kind kan, en het andere kind). Hetzelfde geldt voor Mo het monster. Uiteindelijk zal dus blijken dat samenwerken en ieders sterke punten te gebruiken je ver kunt komen in het spel.

Osmo Play Coding Starter Kit is een GO GO!

Wij vinden de Coding Starter Kit van Osmo Play dus echt een dikke GO GO! Het is niet alleen maar leuk voor slimme jongetjes, maar ook geschikt voor meisjes van vijf jaar. Echt alle kids hier in huis (3 meiden van 3-8 jaar, en een jongen van 10 jaar) vinden het nog leuk om met alle Coding spelletjes te spelen.
Het enige nadeel is wellicht dat het alleen kan met een iPad of een Fire tablet. Dat maakt het voor alle andere tablets ongeschikt, dat is waarom we een aantal punten hebben afgetrokken van de score.
Ik vind het vooral heel leuk om te zien hoe ze met een scherm spelen, en toch veel leren en samen moeten werken. Dus niet alleen maar het welbekende zombie scherm gedrag, maar ook lekker samen al spelend ontdekken en leren! Wij geven de Coding Starter Kit van Osmo Play een 9,3!

Osmo Play Coding Starter Kit Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.