0 jaar 1 jaar Educatief Poppen & Knuffels

{ Review } | Linkimals van Fisher-Price

Lieke
Laatste berichten van Lieke (alles zien)

Ken je de Linkimals van Fisher-Price al? Deze interactieve en muzikale dierenvriendjes leren je baby en peuter allerlei vaardigheden zoals tellen, kleuren en goede manieren. De Linkimals zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals de ‘Linkimals Licht en Kleuren Lama’ en de ‘Linkimals Vrolijke Vormen Egel’. Nieuw zijn de ‘Linkimals Tellende Koala’ en de ‘Linkimals Samen Spelen Panda.’ Deze twee nieuwe Linkimals review ik in deze blog.

Linkimals Tellende Koala

De Linkimals Tellende Koala is de meest uitgebreide Linkimal, met de meeste functies. Deze Koala helpt kinderen om te leren tellen, zingt liedjes en vertelt over vormen. De Koala is van hard plastic gemaakt en heeft één zacht knisperend oor, vormen in het andere oor waar je aan kunt draaien en een rollerbal in de poot. De Koala hangt in een cijferboom, waar je op alle cijfers van 1 t/m 10 kunt drukken.

Voor baby’s is het erg leuk om aan de bal te draaien en de knisperende oren te ontdekken. Voor dreumesen en peuters is het daarnaast extra leuk dat ze kunnen oefenen met cijfers. Door een cijfer te drukken, leert de Linkimal je tellen. Als je bijvoorbeeld op het cijfer 7 drukt, telt de Linkimal tot 7 en volgt er vaak een leuk liedje. Tegelijkertijd licht de buik van de Koala in verschillende kleuren op.

{ Review } | Linkimals van Fisher-Price

Linkimals Samenspelen Panda

De Linkimals Samenspelen Panda is duidelijk de favoriet van mijn dochter van 1,5 jaar. De Panda is gemaakt van pluche en lekker zacht. Ze knuffelt dan ook heel wat af met haar Panda. En ze vindt het extra leuk dat hij ook nog liedjes zingt!

De Panda leert je kind vooral goede manieren, door er liedjes over te zingen en zinnetjes over te zeggen. De Panda heeft één grote ronde knop op de buik. Als je erop drukt, licht de buik op in verschillende kleuren en zegt de panda dingen als “aardig zijn is cool” “goede manieren hebben, zoals asjeblieft en dankjewel zeggen en aan anderen denken, is een goede gewoonte“, gevolgd door een enthousiast liedje over aardig zijn. Er zit veel afwisseling in de verschillende geluiden, liedjes en zinnetjes. Ik vind zelf de zinnetjes soms wat belerend klinken, maar mijn dochter vind het fantastisch om te horen.

{ Review } | Linkimals van Fisher-Price

Ze spelen samen!

De Linkimals heten niet voor niets Linkimals, ze zijn namelijk ‘gelinkt’ met elkaar. Als de Linkimals in de buurt van een ander Linkimals dierenvriendje komen, dan reageren ze op elkaar. Ze zingen bijvoorbeeld samen een liedje of tellen samen tot 10.

Het is erg verrassend hoe de Panda en de Koala op elkaar reageren, dit is elke keer weer anders! Als de Panda een liedje zingt, zingt de Koala bijvoorbeeld opeens ‘lalala’. Of als je op de Koala een cijfer indrukt, telt de Panda mee. Ook de kleuren lopen sychroon: als de buik van de Koala groen oplicht, doet de buik van de Panda dat automatisch ook. Ze hoeven trouwens niet direct naast elkaar te staan om op elkaar te reageren, er kan zeker een meter afstand tussen zitten.

Go or No Go

De Linkimals dierenvriendjes zijn erg aantrekkelijk speelgoed voor baby’s en peuters, waar ze ook nog wat van leren! Baby’s vanaf ongeveer 9 maanden zullen vooral nog voelen aan de verschillende materialen en reageren op de geluiden. De Linkimals leren daarnaast dreumesen en peuters ook meteen nog iets, zoals tellen en asjeblieft en dankjewel zeggen.

Erg fijn vind ik dat de Linkimals tegen een stootje kunnen. Onze dochter is niet het type dat rustig gaat zitten met speelgoed. Ze vond het dan ook een goed idee om de Koala als opstapje te gebruiken om op de bank te klimmen. De Koala had daar gelukkig niet onder te lijden.

De pluchen Panda werd wel snel vies, omdat je nou eenmaal snel vlekken ziet op wit. Toch kun je dat zo wegpoetsen met een doekje en ik vind het ideaal dat je de knuffel kunt uitwassen. Je kunt de elektronica heel makkelijk verwijderen en de Panda dan wassen in de wasmachine.

Kortom, de Linkimals zijn een absolute GO voor baby’s en peuters!

Linkimals Facts


Lees ook: knuffelige huisdieren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.