Educatief Game reviews

{ Review } | Heromask – Leer talen met een VR bril

{ Review } | Heromask - Leer talen met een VR bril

Wat leek het me interessant; een nieuwe taal leren met een VR bril. Voor de review van Heromask wierp ik me bijna voor Linda haar voeten. Heromask is een Virtual Reality Gaming headset met daarbij een VR Game om talen te leren. Als mama van leergierige kinderen, ben ik dol op educatief spelen. Wanneer ze leerzaam werken op hun telefoon, iPad of Chromebook, krijgen ze geen schermtijd mee. Ik geloof namelijk dat je online net zoveel kan leren als offline. Frans, Spaans of Engels leren met een virtual reality bril zou wel next level zijn. 

Zelf wil ik al heel lang Spaans leren, dit leek me een speelse manier. Thomas is al druk bezig met Engels in groep zeven, de VR bril zou hierop een mooie aanvulling zijn. Het idee van op een leuke manier een taal leren op de rug van een dinosaurus of eenhoorn sprak Elynn wel aan. Eenhoorns zijn altijd goed immers. Voor het spelen van een computerspel zijn ze sowieso altijd te porren. We verwachtten veel van de Heromask, misschien teveel? Je leest het hier. 

virtual reality talen bril

Hoe werkt Heromask

We ontvingen de VR bril in een doosje met daarbij een instructie. Lees deze! Normaal ben ik van het uitproberen en dan maar zien. Nu is de gebruiksaanwijzing van Heromask handig om te lezen. Om te kunnen beginnen registreer je jouw Heromask op de Edinventa website. Behalve de bril ontvang je een inlogcode om met het leren van talen te kunnen beginnen. Anders heb je alleen een VR bril. Op je telefoon installeer je de Heromask app. Check van te voren even of je telefoon in de VR bril past. De afmeting van je telefoon moet kleiner dan 16,5 x 76,2 mm zijn. 

{ Review } | Heromask - Leer talen met een VR bril

Eerste ervaring VR bril om taal te leren

Wat een drama! Een epileptische aanval in de maak gecombineerd met onrust, omdat iets wat zo simpel moest zijn niet werkte. Ergernis alom. Zelfs mijn huisnerd ICT-er kwam er eventjes niet verder mee. Uiteindelijk hadden we gelukkig snel het idee dat het aan de Apple update naar iOS 14 lag. Ik waagde er een mailtje aan om het zeker te weten. Misschien zagen we iets over het hoofd. Wát een vriendelijk en meedenkende mail! Top reactie van de klantenservice van Heromask. Het had inderdaad met de update te maken. Apple had iets gewijzigd in de werking van VR en daardoor moest de app geoptimaliseerd worden. Het wachten was op de goedkeuring van Apple.

heromask app

Instellingen Heromask VR bril

Stap één? ZET JE GELUID AAN EN DE STILLE MODUS UIT. Het lijkt voor de hand te liggen, maar wat is het raar om een taal te leren zonder geluid. Toch kwam ik daar pas achter toen we er de hele dag mee hadden zitten klooien en er helemaal niets aan vonden. Ik lag al op bed en ineens brandde er een lampje. 

Met de knopjes bovenop de VR bril stel je de scherpte in. Met je hoofd bedien je de cursor op het scherm. Onderaan de bril zit een grote zwarte knop. Ik wijs hem op de foto speciaal voor jou even aan. Met die knop bevestig je de keuze die je met de VR bril maakt. 

Via instellingen kies je welke taal je wilt als taal voor de bril en je geeft hier ook aan welke taal je leren wilt. Je kunt het bedienen van de VR bril oefenen via de button “learn to play”. Met de “play” knop ga je naar een keuze menu met onderwerpen. De keuze is reuze. Denk aan buitenlandse woorden voor het thema school, cijfers, eten, rondom het huis, beroepen, enzovoort. In totaal telde ik negentien onderwerpen!  

Talen leren met Heromask VR bril

Klik je op een bepaald onderwerp, dan kun je daarna nog kiezen uit verschillende spelletjes. Kies je voor groenten en dan bijvoorbeeld voor het dartbord, krijg je eerst een dartbord te zien waar je op richt. Daarna komt er een wortel in beeld en hoor je het woord “carrot”. Je klikt dan op de wortel. Er komt een peper bij en je hoort “pepper”, dan schiet je daarop. En zo komen er nieuwe groenten bij en komen oude groenten terug. Simpel maar effectief talen leren met de kracht van herhaling. 

Met de eenhoorn en dino leg je een traject af. Ook nu hoor je een woord en zie je tijdens het traject boven je hoofd twee bordjes verschijnen met daarop een plaatje. Eén van de twee is het plaatje met wat het woord echt betekent. Met je hoofd stuur je jouw eenhoorn of dinosaurus langs het juiste plaatje. Dat levert je punten op. Ongemerkt blijven na een een aantal keer spelen, steeds meer woorden hangen. 

Heromask VR bril nadelen

Het leren van een taal met Heromask is voornamelijk, of eigenlijk alleen maar, het leren van buitenlandse woorden. Niet van Nederlands naar het Frans, Spaans of Engels vertalen van woorden. Dat moet je in je hoofd doen. Je leert geen grammatica, geen hele zinnen. 

Hoe je ook draait aan de wieltjes, het beeld is niet altijd even scherp te krijgen. Hierdoor zie je pas laat wat er op de bordjes staat en kun je pas laat je keuze maken. Nu beheers ik het Engels en dan lukt het wel, maar bij een taal die je niet beheerst is meer reactietijd fijn. Ik kan me voorstellen dat dit frustreert wanneer je als kind serieus aan het spelen bent. 

Ook moet ik soms mijn nek verrekken om de dinosaurus of eenhoorn te zien. Op een gegeven moment zat ik voor me te kijken en zag ik alleen een soort van woud. Toen ik naar beneden keek zag ik een dino-staart. Pas toen ik mijn hoofd draaide zag ik de dinosaurus en het traject wat hij moest lopen. 

vr talen bril review { Review } | Heromask - Leer talen met een VR bril

Go or No Go

Ik heb heel lang op de wip gezeten. Daarom heeft het schrijven van de Heromask review ook langer geduurd. Tot vandaag. “Het is tóch heel erg leuk!”. Mijn whatsapp aan René. De Heromask van Edinventa krijgt uiteindelijk een dikke GO van me. Wat ik je op het hart wil drukken; neem de tijd om alle features van de Heromask te ontdekken. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf.  Deze VR bril om talen te leren heeft zoveel verschillende mogelijkheden! 

Heromask Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.