3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Kinderspel My First La Cucaracha

my first la cucaracha

Normaal vinden wij kakkerlakken maar vieze beestjes, maar in My First La Cucaracha zijn ze wel heel leuk! Dit spel gaat namelijk over een mama-kakkerlak waarvan haar baby-kakkerlakken uitgehongerd zijn. Ze moet dus haastig op zoek naar eten voor haar baby’s!

Inhoud van de doos

  • 1 driedimensionale voorraadkamer,
  • 1 bodem,
  • 1 HEXBUG nano mama,
  • 16 voerballetjes, 4 voorraadkisten,
  • 4 voorraadkisten-afbeeldingen,
  • 1 hindernis,
  • handleiding

Mama gaat op jacht!

Wat een coole mama-kakkerlak: het is een robot! Deze zet je aan met het knopje aan de onderkant. Zodra je haar neerzet op het speelbord racet ze door de loopgangen heen op zoek naar eten voor haar baby’s.
Je plaatst 4 balletjes op het bord (speciaal aangegeven) en mama-kakkerlak duwt ze vooruit in de hoop dat ze in één van de gaten vallen, waar haar baby’s zitten te wachten op de voerballetjes.

{ REVIEW } | KINDERSPEL MY FIRST LA CUCARACHA

My First La Cucaracha Speluitleg

Er zijn twee speelvarianten mogelijk, namelijk een variant vanaf 3 jaar en een variant vanaf 4 jaar.

Vanaf 3 jaar

Wanneer je de variant speelt vanaf 3 jaar kies je één kleur uit, je pakt het voorraadkistje en de balletjes in de kleur die je hebt gekozen en daar leg je jouw balletjes in. Degene van wie alle balletjes het 1e bij de baby’s zijn (en dus op zijn), heeft gewonnen!

Vanaf 4 jaar

Wanneer je de variant vanaf 4 jaar speelt wordt het ietsjes ingewikkelder, maar ook weer leuker! De voorraadkist heeft nu namelijk afbeeldingen met verschillende groenten erop. Je kiest een (of twee) voorraadkist(en) uit. Daarna pak je de balletjes in de kleuren van de groenten die je op je voorraadkist hebt staan en plaatst die op het bord. Je zet mama-kakkerlak weer aan en degene die het 1e alle groenten uit zijn voorraadkist op heeft, heeft gewonnen! Deze twee speelvarianten zijn leuk voor de afwisseling. Wij beginnen altijd eerst met een opwarm-rondje met dezelfde kleuren en gaan daarna over op de groenten voorraadkisten.

{ REVIEW } | KINDERSPEL MY FIRST LA CUCARACHA

Go or No Go

Voor ons is My First La Cucaracha een GO. Luca is 4 jaar en voor hem is het een spel wat makkelijk te begrijpen is en niet al te lang duurt. Eén ronde duurt ongeveer 5-10 minuten. Niet al te lang, dus voor de jonge spelers erg fijn voor de concentratieboog of je speelt gewoon lekker veel rondes achter elkaar. Ook gezellig!

My First La Cucaracha

– Leeftijd: vanaf 3 jaar
– Adviesprijs: € 36,33 en hier te koop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.