7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Geef Oma Een Kus spel

Iedereen kent het wel; als je bij oma op visite bent en het is tijd haar een kus te geven, weet je al dat je zo’n natte kus van haar krijgt. Niemand zit daar op te wachten toch? Identity Games speelt daar goed op in door er een spel van uit te brengen: Geef Oma een Kus. Ben jij klaar voor het ontvangen van natte kussen?

oma geeft een kus spel

Inhoud van de doos

Allereerst de doos. Het is een redelijk grote, vierkante doos waarbij je op de voorkant al direct een oma ziet met getuite lippen en knalrode lippenstift. In de doos vind je vervolgens de speluitleg, een ‘kusmeter’, een stapel kaarten, de oma, rode lippenstift en in een apart zakje de lippen en een houder voor de oma.

Het is de bedoeling dat je de meter op tafel legt en de lippen bevestigt aan oma. Vervolgens zet je oma aan het uiteinde van de meter en plaatst de houder aan de achterkant, zodat oma kan blijven staan.

{ Review } | Geef Oma Een Kus spel

Speluitleg Geef Oma Een Kus

Het spel is vrij eenvoudig te spelen maar toch wordt pas geadviseerd het vanaf 8 jaar te spelen. Dit is vooral omdat jongere kinderen de kaarten nog niet kunnen lezen, maar als er een ouder meespeelt is dat geen probleem. Wij hebben dit gespeeld met onze dochters van 11 en 4 en met een beetje hulp ging dat prima.

{ Review } | Geef Oma Een Kus spel

Iedereen die meedoet krijgt vier kaarten en de meter ligt in het midden van de tafel. Op de kaarten zie je allemaal dingen die je als kind gedaan kan hebben dat oma trots kan maken, maar er zitten ook kaarten tussen waar je oma niet trots mee maakt. Al deze kaarten hebben een cijfer; van -4 tot en met +4. Aan jou de taak ervoor te zorgen dat de meter voldoende gevuld wordt om een andere speler te laten kussen.

De meter heeft twaalf stappen. Wanneer jij bijvoorbeeld een +4 en een +2 kaart oplegt staat de meter op 6. Nu kan een ander teamlid ervoor kiezen de meter te vullen tot de 12, in dat geval krijg jij een kus. Maar wanneer de meter op 11 eindigt kun jij er ook voor kiezen een minkaart op te leggen, want zo gaat de meter weer naar beneden.

Lippenstift op!

Staat de meter op 12? Dan is het tijd voor een kus! Met de meegeleverde lippenstift maak je de lippen goed rood om hiermee vervolgens de betreffende speler een dikke kus te geven. In principe is het spel voorbij wanneer iemand drie kussen heeft ontvangen, maar je kan er ook voor kiezen langer door te spelen.

Go or No Go

Het idee is leuk en het spel is erg eenvoudig waardoor het door vrijwel ieder kind te spelen is. Wel vind ik persoonlijk dat ze iets meer tijd hadden mogen steken in het ontwerp. Zo is de houder niet optimaal en glijdt deze snel weg. De lippen zijn van siliconen gemaakt en de lippenstift blijft hierop niet goed zitten. Je zal dus heel veel lippenstift erop moeten doen wil je ook daadwerkelijk een kusafdruk zien. De lippenstift zelf is gewoon van wasco, gewone lippenstift zou misschien beter werken.

Ondanks dit kleine nadeel geven wij het spel zeker een Go, want het is erg lachwekkend om dit op een regenachtige zondag te spelen. Wel ben je er vrij snel klaar mee, omdat er niet heel veel variatie in zit.

Geef Oma Een Kus Facts

{ Review } | Geef Oma Een Kus spel
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.