Game reviews Sporten

{ Review } | Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch

De Nijhofjes

Thuis moeten zijn en toch in beweging blijven: het blijft lastig bij ons thuis. Het spel Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch biedt misschien een uitkomst. Of gamen en tegelijkertijd sporten ook een uitkomst is? Lees snel verder…

Sporten

Voor de lockdown ging ik regelmatig naar de sportschool. Even een uurtje voor mijzelf en mij er goed bij voelen. Maar nu dus niet. Toch wil ik wel thuis wat aan beweging doen maar de motivatie om gewoon in de woonkamer bezig te gaan ontbreekt mij. Helemaal als de kids ook nog eens toekijken. Dan maar proberen of het lukt als ik het sporten ga verbergen als een spel op de Switch.

{ REVIEW } | FITNESS BOXING 2 OP DE NINTENDO SWITCH

Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch

Warming up en de basis

We starten het spel op en krijgen een cartoon achtige dame die ons een intro geeft voor het spel kan beginnen. Eerst rekken en strekken (minimaal) en dan laat ze de basis techniek zien. Linker stoot en rechter stoot. Dan houding wissel en nogmaals hetzelfde verhaal. Een kleine oefening die we mogen doen en de 1e work-out zit er op. Wat zijn we goed bezig, maar het stelt nog niet veel voor (voor mijn gevoel).

Timing

Wat mij opvalt is dat ik soms een “perfect” en soms een “oke” haal terwijl ik dezelfde beweging doe op hetzelfde moment. Nouja, zal wel mijn timing zijn… Nog maar een work-out dan. Maar eerst mag ik mijn gegevens gaan invoeren. Gewicht, lengte en leeftijd. Want dan voelt het meer gepersonaliseerd. Maar ik weet niet of dat iets uit maakt in het spel want je kan zelf een work-out kiezen uit een lijst. Speel je op een nieuw muzieknummer dan kun je het volgende nummer vrijspelen. Het zijn wel vermakelijke nummers maar het probleem ligt niet zozeer bij de liedjes, maar bij de timing. Helaas zijn de bewegingen niet op de muziek geprogrammeerd waardoor je uit het ritme van de muziek je bewegingen moet maken. En dat vind ik best lastig merk ik!

Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch

Eigen trainer

Je hebt de mogelijkheid om je “motivatie coach” zelf te kiezen. Er zijn een stuk of 8. Een paar mannen en vrouwen in verschillende uiterlijke varianten. En die kun je zelfs andere kleding geven! Erg leuk om op de bank te zitten en een outfit te kiezen voor je trainer. (is niet sportief maar wel een lekkere pauze)

Fitness Boxing 2 op de Nintendo Switch personal coach

Variatie

Qua bewegingen hebben de makers van Fitness Boxing 2 geprobeerd om toch iets te variëren door je niet alleen recht vooruit te laten slaan. Je gaat ook een “Hoek” en een “Uppercut” leren. Ook ga je later in het spel ontwijken, bukken enz. Genoeg om je te laten zweten! En toch kreeg ik na een paar rondes het gevoel dat er niet veel meer te ontdekken was. en dat gevoel werd bevestigd na een paar dagen gespeeld te hebben. Wel is er de mogelijkheid om dit spel met z’n tweeën te spelen. Dit kan voor extra motivatie zorgen om zo de meeste “perfect” bewegingen te halen omdat je natuurlijk niet wil onderdoen voor je partner/kind/enz.

Go or No Go

Uiteindelijk komen we toch tot de conclusie dat dit voor ons een No Go is. Voor de mensen die niet fanatiek sportief zijn en door dit spel toch dagelijks aan hun beweging willen komen zou dit wel een Go kunnen zijn. Maar dan gaat bij ons toch de voorkeur naar het mooie Ring Fit spel, aangezien daar meer variatie in zit.

Fitness Boxing 2 Facts


Lees ook:
Maak thuis je eigen sportschool
Bakugan: Champions of Vestroia voor de Nintendo Switch
De 5 leukste games van 2021

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.