10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Candy Crush Duel – verslavend lekker

Anne

Candy Crush: Eerlijk zeggen, heb jij het wel eens gespeeld? Het is een beetje de Tetris van deze generatie. Even één leveltje spelen van dit spel is haast onmogelijk. Voor je het weet ben je weer een paar levels verder. Al die lekkere snoepjes en het ziet er ook zo vrolijk uit. Wij waren benieuwd of je van een digitaal spel ook een leuk bordspel kan maken én of het dan net zo verslavend is. Kijk mee naar onze review van Candy Crush Duel.

Candy Crush Duel – het bordspel

Doel van het spel: je moet de snoepjes op het speelbord plaatsen en combinaties maken om punten te scoren. Wie als eerste de 3 sterrenscore behaalt wint het spel!

Het spel is geschikt voor 2 personen. Je hebt ieder een eigen speelveld waarop je combinaties maakt met snoepjes. Hoe je de snoepjes neerlegt en combineert geeft aan wat voor een punten je krijgt. Precies zoals dat ook gaat in de game. Hoe moelijker je snoepjescombinatie, hoe meer en hoger je scoort. De scorefiches zijn er in diktes. Bij een moeilijkere combinatie krijg je een dikker fiches en zo kan je eerder het einddoel halen. Daarnaast kun je actiekaarten verkrijgen. Deze kaarten maken het spel nog wat moeilijker. Je mag deze kaarten inzetten bij jezelf of bij je tegenspeler. Laten we vlug gaan spelen!

{ REVIEW } | CANDY CRUSH DUEL - VERSLAVEND LEKKER

Jelly fish en wrapped candy, spelen maar!

Op het spel staat dat dit geschikt is vanaf 8 jaar en ongeveer 30 minuten duurt. We verdelen alle losse onderdelen. En merken op dat het er zo lekker uitziet. Alles is bont gekleurd en de shiny snoepjes lijken wel echt. Precies zoals in het echte spel!

We spelen ieder op ons eigen bord en leggen daar de combinaties op. In het begin is het even zoeken waar de moeilijkheid van het spel zit. Je gooit met 6 dobbelstenen en mag dan omstebeurt een snoepje pakken dat correspondeert met de dobbelsteen. Hier kun je dus elkaar plagen en in de weg zitten. Max probeert een rij te leggen met 5 dezelfde snoepjes, de zogeheten colorbomb. Al snel ontdekt hij dat het niet handig is want bij drie heb je een drie op een rij en haal je de soepjes weer weg. Gelukkig zijn er ook actiekaarten en bij 1 van die kaarten mag je een snoepje weghalen. Zo kan je een fout snoepje weghalen of dat bij je medespeler doen om dwars te zitten. Er zijn ook kaarten waarmee je zelfs drie vakjes op een rij mag verwijderen. Dat mag dus ook bij de ander. Kortom een spel waar je elkaar erg goed dwars kan zitten. Het doet mij denken aan mens-erger-je-niet. Als je denkt dat je er bent, zet iemand je een hak!

candy crush duel bordspel review

Go or No Go

Op het eerste gezicht een heel simpel spel. Maar er zitten best wat lagen in om het spannend te houden. Dit is wel een spel met een hoge geluksfactor. Ook kan je elkaar enorm pesten! Meestal zijn dat spellen die mij minder bevallen, maar in dit geval is dat niet zo! Dit leuke bordspel is iedere keer weer net wat anders. Wat een leuke manier om een online spel naar offline te halen…een GO!!

candy crush duel

Candy Crush Duel Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.